Meno Janka
Mám len ja taký “pozitívny” vzťah k tomuto menu?
No Janiek bolo kedysi veľmi veľa, takže je to také obohraté, nič to ale nemení na fakte, že je to pekné meno. Mne osobne sa veľmi páčia klasické mená, ako Anna, Eva, Júlia a mnoho ďalších.
Nerozumiem otazke, o co Ti ide? O ten tvar? Jana verzus Janka?
Ja sa volam Jana, mam sesternicu Janu a ona ma dceru Janku. Kebyze ona nema, tak nase druhe dievca by sa volalo Jana urcite, lebo nepoznam ani jednu malu Janku v okoli, s vynimkou tej sesternicinej.
Nemas, kedze aj moja mama je Janka 🙂 Nie Jana, ale Janka. Podla mna je tohto mena skoda, ze sa teraz velmi nedava, je pekne.
No a čo konkrétne ti na tom vadí?
@tairyx no neviem, ake obohrane, v 80-tych rokoch letelo, uz preslo 40 rokov a dnes poznam len take styridsiatnicky a starsie s tym menom. Starsie deti, co chodili do skolky, celkovo 5 tried za tie roky, potom do jednej skoly obaja, teraz prestupili na dalsiu skolu a za ten cas nemali ani jednu Janu v triede. Ako som uz pisala vyssie, kludne by som dala take meno dietatu, dnes uz je take vzacnejsie. Nas bolo aj 3-4 v triede 🤭🤣.
Meno pekné. Aj ja ho mám. 😂😂
@nevenka ja poznam vela zien s menom Jana a nie su to styridsiatnicky a starsie, praveze skor mladsie 😃 v triede sme mali dve Jany, na ulici suseda Janka, zname Janky, mlada kolegyna Janka atd. Mozno akurat poslednych niekolko rokov sa detom nedava. Ale inac je to dost caste a oblubene meno, aj mne sa paci 😊
Mne sa v tom klasickom prevedení - Jana, vôbec nepáči, znie neskutočne tvrdo, rovnako ako Lena, zaujímavé, že všetky Lenky, ktoré som spoznala, boli krstené ako Lenky, ale Janku, krstenú takto zdrobneninou, vôbec nepoznám a pritom je to v takomto zmäkčení krásne meno, ale je to ako s každým menom, každý má svoj pohľad a tak je to správne 🙂.
Ja som Jana a mám 8r dcéru Janu, voláme ju Janka🙂 V celej škole je jediná s takým menom
Meno Jana je pekne, ak chceš dať v tvare Janka tak by som nedávala. Dala by som tvár Jana.
Juuuj to je pravda. Janka je už úplne take zabudnuté meno. Pritom Hana -tých pribúda. Jana je veľmi pekne.
Mali sme 4 Janky v triede na ZS. Ano u 40+ je velmi obohrane, viac ako katka a zuzka. Teraz sa dava velmi velmi malo.
@ivana11155 aj my sme mali na ZŠ asi štyri Jany. Aj na strednej a výške. Teraz nikde nič
Moja učiteľka bola Janka. Hrozna ženská.
Ja mám k menu Jana, Janka veľmi pozitivny vzťah. Nie kvôli konkrétnej osobe, jednoducho mám rada to meno. Ale nakoľko uz sestra bola Jana, dcére som ho nedala. A sestre (staršej) vtedy patrične "vynadala", že si uchmatla "moje" meno. 🤣
Mne sa nepáčia mená, ktoré sú aj v základnom tvare ako zdrobnenina. Takže za mňa Janka nie. Jana je lepšie, také retro, určite nebudú dve v triede.
Jany mám v rodine 2 krát , všetko 40+. Ale nemala by som najmenší problém dať toto meno svojej dcére, keby som nemala iných favoritov.
mne je zle len to meno vidím. Vyplýva to zo životných skúsenosťami s nositeľkami tohoto mena. Týmto sa ospravedlňujem tým nositeľkám, na ktoré to nesedí. Poznám aj zopár fajn nositeliek tohoto mena, ale nestačilo to na odstránenie tej "pachuti". Naozaj tie negatívne zážitky boli neúmerné častosti toho mena. Nositeľku tejto zdrobnenej formy poznám jednu a je to korunovaná....(veľmi zlý človek).
Obyčajné, fádne meno, ktoré má každá tretia Slovenka, aj moja 65 ročná svokra. To už meno Anna znie krajšie a vznešenejšie.
Za mna daj to meno bude jedna z mála v dnesnej dobe 🙂
@larinka552 no ja poznam len tu sesternicinu 4 rocnu a nas, 40, 30 rocne mozno max., mladsiu ani nie. A deti maju 11 a 9 rokov, takze ja len usudzujem podla toho.
Mam sestrnicu i kamaratky... Ja neznasam zase svoje meno .do nicku som.si dala take ktore sa mi pacia.
Neutrálne meno, nuda
Vždy som mala rada meno Janka.. vždy som sa tak predstavovala keď som nechcela aby nejaký chlap vedel ako sa reálne volám.. mám rada to meno..
Musim povedat ze v mojom okolí aj pocas detstva na ZS, aj SŠ, aj dalej v praci, som sa s tymto menom okrem mojho kupodivu nestretala, aj ked teda bolo velmi casté 30-40r dozadu. Teraz ho uz medzi malymi detmi absolutne neregistrujem, ale pride isto doba, kedy bude boom Janiek, Martiniek, Zuzaniek a vsetkych tychto podla niekoho nudnych, otrepanych, mien.... a to vtedy, ked uz vsade bude pokrk tych Zoe, Mia, Nea, Lia, Zara atd :D
@zuzanaam zdieľam tvoje pocity z tohto mena 😰.
@jaond19 to bude až keď už budú všetky zary, Mie, Lary,, atd rodiť vlastne deti 😀

Normalne pekne meno