icon

Meno Kira: Aké sú vaše názory?

16. dec 2023

Krstne meno Kira - co si myslite?

Strana
z3
vroni
17. dec 2023

Však? Aj mne sa Kira páči a Kiara pripadá otrasné 🤣

katarinka289
17. dec 2023

Ako myslis 😆 Podla mna lepsie nez Kira

mamina7070
17. dec 2023

hej grecke ja poznam ukrajinske dievcata co sa takto volaju teda okrem kamoskinej civavy
ale daj si klidne ak chces ja mam ninu (uz dospelu dceru) a suseda ma psa ninu
takze tymto by som sa neriadila
len teda je to tazke na vyslovovanie pre dieta

7lenka11
17. dec 2023

@beronsche porovnávate hrušky s jablkami.. nechodia nám tu malý Jezisovia, lebo meno/pojem Ježiš ma v nasej kultúre nejaký význam, zmysel, symboliku a krestansku tradíciu.. ale aký význam má Kira? Prečo by nemohla chodiť po Slovensku dievčina s takým menom? Kedysi všetci krútili hlavou nad Matiasom, Matteom, Andreasom a pod. A čo sa stalo za posledné roky? Boli normálne zaradené do kalendára. To iba Slovač má stále problém s niečím novým a atypickým. Hlavne nezabúdajme, že žijeme v dobe, keď tie deti môžu neobmedzene cestovať a študovať v zahraničí. Určite sa im tam bude ľahšie fungovať s krátkymi a medzinárodnými menami, akoby mali všade vysvetľovať, ako sa píše František, Jurko, Radoslava, Broňa a pod. Pre mňa bolo pri výbere mien kritérium krátke a medzinárodné meno, lebo s mužom veľa cestujeme a chceme, aby naše deti raz išli do sveta.. A čo že sa rodine nepáčia.. Naše deti, naše rozhodnutie.

poppy22
17. dec 2023

prestante s tym, ze meno ako pre psa, pri kazdej diskusii o mene🙄...ja poznam asi 5 psov, co sa volaju jessica, aj jedneho bruna, miša aj šaňka-a teraz co? ..navyse, volat sa ako nejaky pes nie je urazka, castokrat skor pocta, ked porovnam toho psa a cloveka😎...ja sa volam sona...a ked som sa narodila a matka ma takto pomenovala, tak jej sestra sa s nou nerozpravala, ze preco mi dala take meno, ved sused na spodnej ulici ma psa, co sa vola sona😂...

estellas
17. dec 2023

Pre mňa je také neutrálne, nie je extravagantné ani zahanbujúce. Psíkovia majú bežne ľudské mená Mia, Lili, Lea, to by som nebrala do úvahy. Veď keď sa ti páči, tak ho daj. Nemusíš sa nikoho pýtať na názor, ani vysvetľovať prečo sa ti páči.

beronsche
17. dec 2023

@7lenka11 samozrejme, ze sa tak volat moze. Preco nie..
Ale otazka znela, co si myslime o tomto mene. Mne pripomina susedoveho psa, ktory sa tak vola a evokuje vo mne prvoplanovu snahu zaujat. To si myslim - odpovedam na otazku. S cim presne mas problem? 😉
A dufam, ze pises v mnoznom cisle. Na koni sa totiz tyka..

7lenka11
17. dec 2023

@beronsche nemám s ničím problém, len hovorím, že porovnávať meno Ježiš a Kira je už na prvú totálne odveci..
mne je to, či sa tyká.. zo zdvorilosti každému cudziemu vykám, nakoľko sú tu aj o generáciu starsie ženy

beronsche
17. dec 2023

@7lenka11 off topic - ale suhlasila si s podmienkami pouzivania modreho kona, kde je, ze si tykame.. 😉 v tomto kontexte vykanie, nie je zdvorilost, ale no .. prinajmensom divne..

Strana
z3