Meno Krasomila
Som v 6 mesiaci, ale ešte nemáme vybrané meno, ktoré by sa nám obom páčilo. Manžel ten navrhol meno Krasomila. Najprv som si myslela, že si zo mňa len uťahuje, ale on to myslí vážne. 😶
Spýtala som sa ho, že prečo práve toto meno a on len toľko, že sa mu veľmi páči, vraj to meno patrí aj princeznej z nejakej rozprávky... Schválili by ste to na mojom mieste?
A nemôže byt z Krasomilky Kamilka? Pekne a normálne 🙂 krasomila mi príde pritiahnuté za vlasy
O chvíľu budeme ako v amerike a deti budú mať mená podľa ovocia ,miest, štátov a podobných vecí. Preboha matky nesnažte sa za každú cenu byť pri výbere mena za každú cenu originálne. To dieťa to ma fakt na celý život, tak nech z toho nemá traumu
Alebo princezna Lada ⭐
Ak z Krasomily vyrastie udatná 120kg žienka (nič v zlom) tak pri predstavovaní asi bude trápne na oboch stranách
Krasomila predsa bola "Pyšná princezná". No, neviem...
@lindusss2016 veď hej, ale ak by mal niekto také meno z rozprávky tak osud to aj tak zariadi, že nesmie, nebude predsa škaredá ... 🙃
To by bol už fakt prúser, kebyže nie.
@tranquillo vsetko aj Cecilia je v kalendari a je to pekne?
Teraz ma napadlo a čo Aurora? Ak nie Eliška
Eliana, Liana
Je mile, ze ju uz teraz tatino ma za princeznu... Ja by som sa vsak v dnesnom svete kde sa uz deti sikanuju jedna radost obavala.Podla mna je to ako voda na mlyn pre agresorov.Skuste si spisat mena princezien z rozpravok a mozno najdete nejake ine.Annu, Elišku a mnohe ine.... tam najdete.
Ja neviem, čo sa tu pohotsujete. Krasomila je predsa "naše krásne" slovenské meno. Neviem kam sa každý hrabe s hebrejskymi Annami a Máriami a inými menami. Na Slovensku po slovensky a treba dávať predsa národné slovenské mená.
A teraz vážne. Nie. Krasomila je úplne rovnaké ako zvyšné slovanské mená s koncovkou "mir" , "boj", "mil", "slav" "zdrav"... Rovnako otrasné. A inak naozaj, Krasomila je také meno ako pre nejakú trophy wife (čo miluje krásu) a celé dni nič nerobí len sa fintí a parádi ( a v dnešnej dobe pokročilej plastickej chirurgie už nemá kúsok prirodzeného miesta na tele). Minimálne vo mne také meno evokuje nie práve najlepšie vlastnosti a znie posmešne. Určite by som nedala dieťaťu také sarkastické meno, ktoré sa ľahko môže zvrtnúť nadávku. Raz som našla na internete kalendár (spred prvej svetovej vojny), len niečo cez 100 rokov dozadu a tie mená tam 🤣 no odpadla som- každé jedno bolo takýto skvost. Ešte som to tu aj postovala. Úplne najsamlepsie sa mi páčili mená Sebaslav, Svojslav a Všeslav. Ideálne pre trojičky 👌👌👌👌 a zasa pre nejaké slovenské Kardashianky by bol ideál Krasomila, Slavomila a Ziskomila 😁
@elenka.k nie všetci ľudia sú prirodzene krásni. To, že sa matke páči jej dieťa, neznamená, že to dieťa je objektívne pekné. Ja som už toľko škaredých detí videla, že tie sa ozaj iba mame môžu páčiť
@vamajka ano je, ked sa povie Cecilia, alebo Celia a nie Cilka, Cecilka a podobne skomoleniny. Je to vec vkusu a neda sa zovseobecnit, ze niektore meno je pekne a niektore hrozne. Vela zavisi aj od priezviska a od krajiny, kde clovek zije. Len mi nesiahajte na moju Hortenziu, lebo podla mna to je krasne meno.
@beata_k Navrhla som mu toto meno.
Páči sa mu😅
Tvoj muz je ale inak zatazeny na princezne 😄👍
S menami je to boj, aj u nas to bol, u muza dlho nesiel vlak cez niektore mena, ale potom aj tak, ked som uz isla do nemocnice, tak mi povedal, ze je mu to jedno hlavne nech sme zdrave 🙂
@aeruginosa 😂
@beata_k však 🤣🤣
@tranquillo "Menovala sa Aiznetroh, k oltáru viedol si ju. A tak jej meno poskladal, že dostal Hortenziu." Myslím, že je to od Turčányho, báseň o soche rytiera Rolanda v BA a legende o nej. Ale neručím, čítala som to tak cca pred 40 rokmi. Odvtedy sa mi to meno páči, hoci kvety sa mi zvideli len pomerne nedávno 😀.

No presne to ma napadli, meno z rozpravky a este aj divne. Keby nebolo spojene s tou krasou a milotou, budis. Ale ked bude nastvana, nebude asi ani krasna ani mila 😁 a niekto ju tym isto bude vytacat.