icon

Meno Liam pre chlapca

vieruska3
21. júl 2022

Premýšľam nad týmto menom len nie som ešte úplne rozhodnutá, dcéry mi ho už tak volajú. Mate tu niektoré už takéto meno u synov.

Strana
z2
mimi3008
21. júl 2022

@vieruska3 hej, dakde v kanade, usa, britanii, cine, svedsku, rakusku....na SVK=katastrofa (pre mna). To nie v zlom, ale ked sa pytas na nazor... Na mna su uz aj Sebastianovia, Tobiasovia, Nicolasovia a pod. moc.

andrea_82
21. júl 2022

otázka je, či chceš výslovnosť anglickú a nebude ti prekážať, že ho ľudia budú volať presne tak, ako sa to píše. A tiež záleží, či bývate vo veľkom meste, kde je to už trošku voľnejšie alebo na malej dedine, kde sú len Jankovia a Miškovia.

zmrzlinka2021
21. júl 2022

@vieruska3
Pekne meno, v pohode daj. Dnes uz dost značná časť mladych ludi ma mena netypicke pre slovensko. Ale tize ma pravdu @andrea_82 čo sa tyka vyslovnosti.

poleva
21. júl 2022

@vieruska3 za mna ANO...mat tretieho syna tak sa volá Liam 🙂 mne sa velmi pači...dajte na svoju intuíciu

evica17
21. júl 2022

@andrea_82 ako s avyslovuje po anglicky ? Ja som ak počula tak len Liam že sa vyslovovalo akosi a písalo.

sonia87
21. júl 2022

Moja susedka má syna s menom Liam. Vyslovujú ako sa to píše.

drimonna
Autor odpoveď zmazal
macik166
21. júl 2022

@mimi3008 jaaaj bože a tvoji sa ako volajú. Kedysi kazde druhé meno bolo Mária, Anna, Ján a Jozef. Toto je podľa mňa moc.

beata_k
21. júl 2022

@vieruska3 Pekne meno 🙂 Aj ja som chcela, ale presne kvoli takym dristom v rodine som nedala. Mala som si hryznut do jazyka a len im po porode oznamit. Ak sa ti paci, daj. O 2_3 roky uz bude aj u nas v kalendari.

7lenka11
21. júl 2022

závisí aj od vášho priezviska, či sa to hodí.. my tiež vyberáme dieťaťu krátke meno a aby znelo aj medzinárodne.. aby raz, ak bude cestovať alebo študovať v zahraniční, nemal problém so slovenským menom.. ale nejdeme do žiadnych extrémov, skôr nech znie slovensky a zároveň medzinárodne, napr. Nina, Ela, Teo a pod.

drimonna
Autor odpoveď zmazal
andrea_82
21. júl 2022

@evica17

https://www.modrykonik.sk/forum/vyberame-meno-pre-dieta/meno-liam/?page=2

na strane 2. je riešená výslovnosť. Niečo ako Laǝm.

mimi3008
21. júl 2022

@macik166 preco ti tak prekaza moj nazor, ze si taka ofenzivna? Koniec koncov, autorka sa na nazor pytala. Nasi maju mena, ktore su v slovenskom kalendari, ale su zname s trocha pozmenenou vyslovnostou aj v zahranici. Nie je to take typicke slovenske ako repa, ze Jozko, Ferko...ale ak niekto take mena da, ani na tom nic zle nevidim

kaca222
21. júl 2022

V pohode, len treba rátať s tým že to bude kopec ľudí vyslovovať tak, ako sa to píše 😄

deti95060810
21. júl 2022

za mňa nie...

bielavila
21. júl 2022

@evica17 sak to je ten problem ze podava to detom zahranicne mena a vyslovuji to ako sa to pise😂😂😂 napr take zoe, vsade pocujem zoe sem, zoe tam, ale spravne by sa to malo vyslovovat zoui… liam by sa mal po spravnosti vyslovovat nie liam ako sa to pise, ale lajm ( neviem ako presne to napisat, ale kto sleduje americke filmy v originale tak sa s tym urcite stretol😊) ja nemam nic proto zahranicnym menam, len naco ludia davaju zahranicne mena a nevedia ich ani vyslovit

evica17
21. júl 2022

@bielavila no to teda že málokedy som počula zahraničné meno tak ako s má vyslovovať, väčšinou ako sa píše a ešte aj také divotvorne skratky a zdrobneninky.

bielavila
21. júl 2022

@evica17 ved to😂 a potom nevidim zmysel dat detom zahranicne meno a nevediet ho ani vyslovit😂

petulda333
21. júl 2022

Byvala kolegyna ma 6r syna Liama

raja95
Odpoveď bola odstránená
bielavila
21. júl 2022

@raja95 ano chloe je dalsia znama kapitola na skovensku😂 a k tomou ked to povies normalne kloui je to celkom pekne meno, aj my mame v blizkom okoli chloe a aj ju tak vsetci volaju ze chloe😂 no cele zle

judit47
Autor odpoveď zmazal
bielavila
21. júl 2022

@judit47 kludne ho volaj ako chces moja vec to neni

lylyjana
21. júl 2022

@vieruska3 velmi zalezi od priezviska. Ak sa volas nejaka Kovacova tak by som to nedala urcite, ak mas zahranicne znejuce priezvisko, tak to to uz skor.

kayyaa
21. júl 2022

@raja95
@bielavila baby ale Chloé sa vo francuzstine vyslovuje "Kloe"...takisto Zoé po francuzsky sa vyslovuje " Zoe"..takze mozno tie mamicky nechcu mat anglicku vyslovnost, oni su mozno frankofilky😀

thoughtfulweirdo
21. júl 2022

Záleží od priezviska. Liam Černý alebo Liam Kaščák má úplne iné znenie ako Liam Smith 🙂 alebo ho nedajbože plánujete volať Liamko- pekne píš ako počuješ? 🤭😅

klarolinne
21. júl 2022

Liam je vlastne skratka od Viliam (William samozrejme) tak možno by som uvažovala týmto smerom a Liam ho volala prezývkou. Ale záleží od priezviska, ak nemáte typické slovensky znejúce priezvisko tak Liam je pekne meno.

srferreira
21. júl 2022

@bielavila LAJM??? urcite to takto nikde nevyslovuju nikde.
Autorka Liam meno na SVK by som nedala uz len z dovodu ze ludia velmi radi menia mena a z Liama budes mat Liamko, Iamko a podobne schomoleniny
🤷‍♀️ A toto je meno nie je prave hodiace sa k slovenskemu priezvisku.

raja95
Odpoveď bola odstránená
bielavila
21. júl 2022

@kayyaa tak to som napr nevedela😊 a mozno mas pravdu a maju to po francuzky😊 ved kazdy nech si da meno ake sa mu paci, ja mam tiez pre dcerku nezvykle meno a nepoznam v okoli ine take dievcatko, ale je normslne v slovenskom kalendari😊

Strana
z2