icon

Meno Niam

pusy
27. jún 2020

Chcem dať bábätku-chlapec meno Niam, no je to dievčenské meno, samozrejme v zahraničí ho používajú aj chlapci ...nejaké skúsenosti?????

sunny8
27. jún 2020

@pusy moja ja čítať viem veľmi dobre nemusíš ma poučovať 🙂 vidíš že veľa žien by to prečítalo mäkko a čo potom tie učiteľky v škole ? Vieš ako oni dokomolia cudzie mena a priezviska ?

lenuliatko84
27. jún 2020

@pusy ved ti aj pisu svoj názor. A je evidentne ze zatial sa ziadnej nepaci

pusy
autor
27. jún 2020

@lenuliatko84 Adam samozrejme že ho volajú Adamko lebo je to zvyk použiť zdrobneninu ale ak ho odmala volajú tak ako majú tak nevidím problém preco by ho tak nevolali...nie so slovákom ktorý má netradičné priezvisko

pusy
autor
27. jún 2020

@lenuliatko84 áno vidím nepáči sa žiadnej lebo máte zvyk zo SVK staromódne žienky 😁

pusy
autor
27. jún 2020

@sunny8 Áno viem vedia tak dokomolit 😁 mne aj meno aj priezvisko ktoré je tradične slovenské (meno a priezvisko)😁

sissy27
27. jún 2020

@pusy nerozumiem jednému. Vybrala si si meno, tu si dostala nejaké reakcie, väčšinou nesúhlasné a hneď okolo seba kopeš ako ranená kobyla. Tak keď si tak skalopevne presvedčená, že toto meno je to správne, tak načo táto diskusia?
Uvedom si, že podobné reakcie ako tu nastanú aj v realite, akurát ti to možno nikto nepovie do ksichtu, budeš len vidieť, že sa ľudia divne tvária, prípadne sa 3x spýtajú “ako??” alebo sa opýtajú aká telenovela fičala keď si bola tehotná. Ja som pri výbere mena myslela aj na to, že raz sa moje dieťa bude musieť niekde predstaviť, tak nech s tým má čo najmenej problémov, nech nemusí hláskovať, opakovať, nech je to meno dobre zrozumiteľné u nás aj vo svete.
Inak keď som si to hodila do Google, tak ako prvé vyhodilo niam niam panini grill, niam niam sushi, nejakú firmu vo švédsku a Wikipédia dala National Institute of Agricultural Marketing... 🤷‍♀️

lula313
27. jún 2020

Tiež som to najprv precitala Niam, to je v pohode, ale ako nositeľka neslovenského priezviska(po mužovi) by som take skôr nedala, lebo fakt majú ľudia sklon komolit mena a je dosť možné, že ho napr staré učiteľky v škole budú zmakcovat na ňiam.

asia83
27. jún 2020

@danica2711 TOTO je dobre napísaný komentár.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
marianeta
27. jún 2020

@pusy v Tom prípade mala byť otázka položená úplne inak a nemala si to meno vôbec písať ak ťa nezaujíma názor naň.Takže ako si napísala sama -odpoved poznáš a otázka ,,nejaké skúsenosti?" veľa nenapovie. A ak sa pýtaš na názor tak mne a ako vidíš každej jednej vypliva to ,že sa pýtaš či je alebo nie je pekne.. Každé meno ti zapíšu ak doložis dôkaz že je používané v zahraničí a je aj v danom kalendári.

dajna11
27. jún 2020

@perdulka7 toto presne...susedi maju tobiasa....je malicky....a pocujem len topko sem...a topko nerob...s povodnym menom to nema nixc sppolocne

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
perdulka7
Odpoveď bola odstránená
dajna11
27. jún 2020

@perdulka7 ci chce clovek ci nie .male dietatko sa bude zdrobnovat..u nas aspon urcite a potom su mena ku ktorym tie milucke sladucke mena sa proste dat nedaju

sante81
27. jún 2020

@pusy si dosť arogantna, a povýšenecka, keď ti ženy napišu opačný názor.

lenuliatko84
27. jún 2020

@perdulka7 no pardon.ja sa len nezaujimam o tieto rasy tak si odpusti urazku.nie som ziadna sedlana co bola najdalej v dedinskych potravinach.a do zahranicia cestujem par krat do roka ale ziadny hindu a ani moslimovia ma nezaujimaju

lenuliatko84
27. jún 2020

@pusy ako pardon.roky som zila v taliansku ale pacia sa mi jednoducho slovenske mena.a neurazaj a hned ked ti poviem svoj nazor,ved pre nazor si zakladala tuto duskusiu

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
stanulienkat
27. jún 2020

Taketo trapne mena,zevraj vynimocne, davaju vacsinou jednoduchi,zakomplexovani ludia,co si potrebuju nieco dokazovat. Zevraj jedinecne🤦‍♀️. Ja som ho chcela citat Naiem...

lenuliatko84
27. jún 2020

@pusy ano ale na sk su proste stary ludia co zkomolia vsetko.ak chces zit v zahranici ok ale aj tu na sk tak si to premysli

0silvia0
27. jún 2020

@pusy s tymto menom asi nikto nema skusenosti, takze asi nepochodis. Si dospela zena, hadam existuje aj otec dietata, tak dajte hlavy dokopy a vyberte si vy dvaja meno pre vase dieta... my sme to tak kedysi s muzom robili😉
Moj sukromny nazor ti pisat nejdem, lebo som staromodna slovenska mater😬

lenuliatko84
27. jún 2020

@perdulka7 omg.vyventiluj sa prosim inde alevo sa venuj detom a muzovi

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
ukulela
27. jún 2020

@pusy no, mne naslo iba írske ženské meno Niamh. Niam mi našlo len firmy. Ale je aj medzinárodny zoznam mien, kt. akceptuju na matrike, len to cez tlf nejdem hľadať. Každopádne ak je to dievčenské meno, chlapcovi ho nezapisu. A tiež, ak nebude v tom zozname, musíš na matrike dokázať, že to meno existuje. Nie sme v USA, kde dieťaťu zapisu ako meno hocičo. Osobne, meno sa mi nepáči. A či chceš , či nie, budú ho komolit. De te je len di ti ni li väčšina ľudí prirodzene makci. Pokiaľ nie sú z Trnavy ako premiér.... V horšom prípade tam bude snaha ho poanglictit. Nezekazes, aby ho decká v škôlke volali Niamko. A už len off topic, odsudzujes tradičné slovenské mená, no také ani nie sú. Sú slovanské a ostatné sú väčšinou privezené. Marek určite nie je slovenské meno. Len je u nás bežné.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
perdulka7
Odpoveď bola odstránená
dajna11
27. jún 2020

@perdulka7 tak vies tu sa b a p spodobuje takze ak aj mali na mysli tobko....pocujem topko...tak ako vsetci ostatni aj budu pocut...preto pisem ze ked sa zdrobnuje a spodobuje vujdu z toho taraninky

janduska
27. jún 2020

@pusy Určite je to netypicke meno na Slovensku a tiez si myslim, ze ludia budu zmäteni, ako ho majú vyslovovať (ňam, nijam, nijem, ni-am) ...ale ak sa ti páči, prečo nie 🙂

ukulela
27. jún 2020

@perdulka7 alebo aj takto 😋 tak ok, je to arabske meno, zapisu jej ho. Zvyšok môjho komemtu platí. A to nie som staromodna slovenska žena, ako písala zakladateľka. Ak bude žiť na SVK, bude mať dieťa s menom viac problémov, ako obdivu.

marianeta
27. jún 2020

@0silvia0 Presne..výber mena je čisto na rodičoch.Nech si stary rodičia, kamarátky,bratia sestry myslia čo chcú o mene.Ak sa meno páči rodičom okolie nech sa s tým zmieri.