icon

Meno pre dcérku - Vierka alebo Ivetka

leuska0910
27. máj 2021

Ahojte, pomenovali by ste svoju dcerku menami Vierka alebo Ivetka?
Mne sa tie zdrobneniny velmi pacia, ale tie zakladne tvary (Viera / Iveta) vobec.
Viem, ze je to na mne, pytam sa lebo ma to zaujima.
Dakujem🙂

Strana
z2
kkovacovak
27. máj 2021

@leuska0910 obe sú pekné. Nepočúvaj ti niektoré ženy. "Moderné" mená ako jessica a vanessa mi idú hore krkom. Toto sú pekné slovenské mená 🙂 kľudne môžeš dať aj krajší tvar do rodného listu. Mali sme učiteľku ktorá sa volala originál Janka a nikomu to neprišlo zvláštne.

queen_el
27. máj 2021

Inak predstavte si, sú ľudia, ktorým sa nepáči ani Jessica, ani Iveta :D ako keby existovali iba tieto dve kategórie mien

snazilka_bio_mamka
27. máj 2021

@dadis napr. kamoska dala dcerke meno Slávka, mne to bolo také nezvyčajné, divné ale potom sa na nu pozrieš a nevieš si predstaviť iné meno, tak sa jej to hodí 🙂

gabi1234
27. máj 2021

Iveta

dadis
27. máj 2021

@snazilka_bio_mamka Poznam dve Slavky. Uplne v pohode meno, tiez. Pacia sa mi taketo mena. Teraz dala myslim spevacka Kristina meno Radoslav. Uplne pekne a teraz uz tiez zriedkave meno. Mne sa pacia take klasicke mena.

hrabovo
27. máj 2021

Ja mam susedu, majú mená decká že Tadeáš, Eliáš a Jonas, ďalšia ma Damiána... pre mňa katastrofa, pre iného top. Je to o tom co sa paci tebe, kašli na ostatných. Tvoje dieťa. Ja mam Janka a tiež na mňa divne kukali, že aké trápne, lebo klasické slovenské

optimistka
27. máj 2021

Ja som Iveta. Hovoria mi Ivet, Iva, doma Ivka. Keď mi niekto povie Iveta, mám pocit, akoby mi nadával 🙂. Znie to veľmi tvrdo. Ale zato som široko ďaleko jedinou Ivetou, ktorú poznám. Apropo dnes mam meniny a napísalo mi x- ľudí. Možno práve preto, že je nás tak málo a každého som hneď ja napadla.

optimistka
27. máj 2021

Poznám ženu, ktorá má v rodnom liste Petruska. Celý život sa za to hanbila. A co neurobila nakoniec? Rozum sa mi zastavil, keď toto meno dala neskôr aj svojej dcére 🙂

renab
27. máj 2021

@snazilka_bio_mamka pekne meno 😉

Strana
z2