Meno pre dcérku - Vierka alebo Ivetka
Ahojte, pomenovali by ste svoju dcerku menami Vierka alebo Ivetka?
Mne sa tie zdrobneniny velmi pacia, ale tie zakladne tvary (Viera / Iveta) vobec.
Viem, ze je to na mne, pytam sa lebo ma to zaujima.
Dakujem🙂
Inak predstavte si, sú ľudia, ktorým sa nepáči ani Jessica, ani Iveta :D ako keby existovali iba tieto dve kategórie mien
@dadis napr. kamoska dala dcerke meno Slávka, mne to bolo také nezvyčajné, divné ale potom sa na nu pozrieš a nevieš si predstaviť iné meno, tak sa jej to hodí 🙂
Iveta
@snazilka_bio_mamka Poznam dve Slavky. Uplne v pohode meno, tiez. Pacia sa mi taketo mena. Teraz dala myslim spevacka Kristina meno Radoslav. Uplne pekne a teraz uz tiez zriedkave meno. Mne sa pacia take klasicke mena.
Ja mam susedu, majú mená decká že Tadeáš, Eliáš a Jonas, ďalšia ma Damiána... pre mňa katastrofa, pre iného top. Je to o tom co sa paci tebe, kašli na ostatných. Tvoje dieťa. Ja mam Janka a tiež na mňa divne kukali, že aké trápne, lebo klasické slovenské
Ja som Iveta. Hovoria mi Ivet, Iva, doma Ivka. Keď mi niekto povie Iveta, mám pocit, akoby mi nadával 🙂. Znie to veľmi tvrdo. Ale zato som široko ďaleko jedinou Ivetou, ktorú poznám. Apropo dnes mam meniny a napísalo mi x- ľudí. Možno práve preto, že je nás tak málo a každého som hneď ja napadla.
Poznám ženu, ktorá má v rodnom liste Petruska. Celý život sa za to hanbila. A co neurobila nakoniec? Rozum sa mi zastavil, keď toto meno dala neskôr aj svojej dcére 🙂
@snazilka_bio_mamka pekne meno 😉

@leuska0910 obe sú pekné. Nepočúvaj ti niektoré ženy. "Moderné" mená ako jessica a vanessa mi idú hore krkom. Toto sú pekné slovenské mená 🙂 kľudne môžeš dať aj krajší tvar do rodného listu. Mali sme učiteľku ktorá sa volala originál Janka a nikomu to neprišlo zvláštne.