Meno pre dcéru: Tereza, Daniela, Lenka
Ahojte. Nevieme sa rozhodnúť. Ktoré by ste vybrali spomedzi:
Tereza (páči sa nám najviac ale nie je moc "tvrdé"?)
Daniela
Lenka?
Priezvisko slovenské klasické, hodí sa ku všetkým 3. Vďaka za názory, pomôže to.
@kristina74 tak to neovplyvnis pri žiadnom mene
terezia a daniela su nadherne,
ale tereza a dana ,ked ju volaju je to dost tvrde ...ale v ich ofiacialnej verzii su nadherne elegantne ..terezia a daniela....krasne slovenske mena...
daniela je prenadherneeee , este aj anna maria je krasne ...lucia,
poznam jednu tereziu , volaju ju tereza - je strasne cool, moja byvala spoluziacka..nadherna zena stale si to s nou spojim tu graciu toho mena :D a teraz ked sa predstavuje ze tereza maxinova...krasne take luxusny punc... ja som sa volala cecilia a ked som mala 30 tak som poziadala o zmenu mena na SESIL , strasne sa mi paci to meno ...
@pribinak Danka nie je Daniela 🙂
mám Danielku 🙂
@barumienka pre mňa to vždy tak bolo. Ja som Daniela a keď mi niekto povedal Dana, bola to pre mňa nadávka a urážka. Každý sa môžeme k svojmu menu stavať ako chceme, či? Ja by som si teda nikdy nedovolila niekomu povedať tak škaredo. Ale tak, niektorí ľudia majú asi potrebu ostatných škaredo oslovovať a ničiť im mená. Každého vec. Len tá konkrétna osoba si potom môže spraviť vlastný názor a môže mať aj nejaký pohľad na vec, ak sa jej to priamo týka. To je ako Patrícii by som nikdy nepovedala Paťa, podľa mňa je to hrozné a negatívne a považujem to za nadávku. Oslovujem každého tak, ako sa mi predstaví, nemám potrebu ho "haniť" a robiť mu z mena škaredý tvar. Ani keby som tomu človeku rovno šla vynadať, nebudem mu urážlivo komolit meno. A niekto s tým nemusí mať problém. A to je v poriadku tiež. Ľudia sme rôzni a každý z nás má právo na svoj názor a vo verejnej diskusii ho môže aj odprezentovať, či?
Daniela
@elementissa ináč vieš čo je najlepšie? Že Dana je osobitné meno a meniny má v apríli. Takže ja nechápem čo si Danielu ľudia spájajú s Danou. To je iné meno proste
Tak Terezu sme vylúčili, lebo je to teda "negatívne" oslovenie pre Teréziu a Teréziu s i ja nechcem 🙂. Dáme buď Danielu alebo sa do výberu pridala Lucia 🤦. Ale ďalšiu diskusiu ohľadom Lucie už zakladať nebudem nebojte sa 😂. Ďakujem za názory 😘
Ja som za Danielu
Daniela...pozrite si aj numerológiu...niektoré mená sú aj karmické
Autorka, ja by som to s tým negatívnym oslovením Terézie zas tak nebrala. Svätá Terézia z Kalkaty bola predsa tiež známa ako matka Tereza, a to teda negatívny kontext určite nemalo. 🙂 Ale aj Lucia je pekné meno. 🙂
Ja osobne som za Terezu, mne sa pacia "silne" mena. Zenske mena konciace na ka/ika mne pridu take vtierave, nemozem si pomoct.... Daniela je pekne meno, ale skutocne nepoznam nikoho, kto by Danielu oslovoval Daniela/ka a nie Danka. Takze ak s tymto nie je problem je to pekne meno. No a Lucia je prekrasne meno. To sa snad ani neda zohyzdit.
@elementissa napisala si, ze pre teba je nadavka aj Jana, aj Hana. by som chcela vediet ako volas osoby v tvojom okoli s tymito menami. "Hej ty!"?
Prepac, tvoj nazor je divny. Ja mena nekomolim, ale ani ich neoznacujem za nadavky. To je prinajmensom divne.
Danielka😍
Terezka 🙂
Ja som Daniela(vzdy ma volali Danka).No ale teraz sa to nerobi, deti volaju menami ako maju.Dcera je Daniela a nikdy som ju ani inak ani jej okolie nevolala.Dokonca raz jej niekto zo starsej generacie povedal Danka a ona vobec nereagovala.Vobec melutujem, nikto v nasom okoli nema take meno a to je super.Druhu dceru mam Líviu a ta je tiez jedina siroko daleko ;)
@danii2 robi sa to aj teraz 🙂 mam malu dceru Danielu a hned v prvej triede skolky ju jedna ucitelka volala Danka, prisla som na to vtedy ked na vykrese mala to meno napisane. a ked som jej povedala, ze ona nie je Danka, tak vravela ze v rodine maju Danielu a volaju ju Danka.
@montrojruza Tak to uz je bohuzial na inteligencii danej ucitelky volat dieta menom, ktorym sa nevola....Moja dcera sa vzdy pekne predstavi, ze je Danielka a tym padom ju tak volaju, nic zlozite,chapu to aj tie 5 rocne deti.
Daniela je super vyber .
@danii2 Aj naša pekne Danielka + priezvisko, aj ked si vymyslela aj vlastne Danina 🙂 tiez bude mat 5
Podla mňa je Tereza v pohode, prípadne by sa ešte dalo Terézia, to my znie tak krajšie... Ale Tereza môže mať aj veľa pekných prezývok, napr. Terka, Teri, Rezi ...
Môžem sa spýtať ako ste sa nakoniec rozhodli a ako vám meno zapasovalo?
Ja som od začiatku chcela mať Lucku, len som potom zvažovala že mi to znie trošku ťažko, neznelo, na vyslovovanie, keď to povieme tri sto krát za deň. 😁 A tiež sa mi veľmi páči Terezka, v tvare Tereza, vnímam ju ako silnú ženu, čo sa tak bude neskôr predstavovať v práci.
Takže neviem 🤷
Vy ste sa ako rozhodli?

Tak v tej forme Tereza je to naozaj tvrde. Mame v rodine Tereziu a nikto jej nikdy nepovedal Tereza, je to skor forma, ktora sa pouziva, ked ste na dieta nahnevana. Inak Terezia mi teda vobec nepride ako z 18. storocia 😂. Je to krasne slovenske meno.