icon

Meno pre dieťa

27. jún 2022

Ahojte zienky,
mam taku otazku, ze pre dcerku by sme chceli rovnake meno ako ma moja babka, ale babky mam dve. Nejde o ziadnu suvislost, ze ma mat meno po babke, len sa nam to meno velmi paci. A bojime sa, ze druha babka bude sklamana, ze po nej meno pravnucka nebude mat.
Je to podla vas vhodne alebo sa mame vzdat mena a najst ine?

anjelicek26
27. jún 2022

Porozpravaj sa s babkou (ktorej meno dat nechces), ci by ju to zranilo... otvorene, ze paci sa ti to a to meno (a zhodou okolnosti sa vola tak druha babka), nech proste vie, ze ti na jej nazore zalezi... keby to nejak hrotila, tak mozete dat dve mena po oboch babkach, ale podla mna take ego snad mat nebude...

No a k teme celkovo, ja sa volam po mojej babke, sestra po druhej... Vysledkom su sestry Martuska a Bozenka... chudak segra zije v zahranici, to meno je uplne nepouzitelne tam. A to len preto, ze mama chcela ist na ferovku, ze po jednej tak aj po druhej babke... pritom tej druhej babke to bolo uplne jedno, mama s nou bola na noze, nikdy sme ju nevidali...

terez246
27. jún 2022

My máme meno po babke a druhá to vôbec neriešila. Akceptuje ako sme sa rozhodli, meno sa jej veľmi páči. Ja mám tiež meno po svojej a nikdy sa druhá necítila ukrivdená. Ak budeme mať druhé dievča, bude po druhej babke, len troška zmenené. A ak bude chlapec, bude mať 2 mená po dedkoch, lebo spolu nádherne pasujú. 😊

7lenka11
27. jún 2022

je to vaše rozhodnutie a ak sú babky normálne, tak sa nenahnevajú.. lebo vám sa to meno môže proste len páčiť, nemusia hneď za tým hľadať súvislosti.. my ak by sme mali dve dcérky, tak druhú by sme chceli pomenovať Tereza, tak sa volala aj manželova nebohá babka.. a vôbec neriešim, či si to nejako budú rodiny prepájať alebo nie.. proste nám sa meno páči a tým to hasne.. prípadne vždy viete dať dve mená, napríklad Viktória Mária.. a teda druhé meno bude dedičné, alebo rodinné

andula09
27. jún 2022

Neviem, mne by ani nenapadlo, že by sa mala druhá babka hnevať. Ale tak ak máš ten pocit, tak sa jej normálne na to opýtaj, však ju poznáš a budeš vedieť podľa reakcie, že čo si o tom bude myslieť.