Meno pre dieťa bol zlý výber
Je to dost citliva tema, preto pisem anonymne. Mame cerstve miminko a mam taky psychicky problem. Cele tehotenstvo sme sa nevedeli dohodnut na mene. Stale sme si robili zarty s jednym menom a nakoniec sa stalo take, ze som musela rodit o 2 tyzdne skor kvoli komplikaciam. Isla som do porodnice s 2 menami, do poslednej chvile som mala jedno, ktore som si myslela, ze teda to dam. Nakoniec ma ovplyvnili asi hormony, asi aj rozhovor s PA a dala som nakoniec to druhe meno. Jeho skratena verzia, domacke, je rovnake ako meno manzela, a to ma teraz mrzi. Ze mam doma 2 chlapov s rovnakym a predsa inym menom. Chcela som manzela presvedcit, aby sme ho zmenili na jeho meno, nechce o tom ani pocut. Stale mam ale pocit, ze syncek sa ma volat inak, ma 2 tyzdne a ja si nemozem pomoct, neviem si na to zvyknut, ze sme meno nakoniec takto cudne "vybrali". Kvoli korone tam nemohol byt so mnou...Vycitam si, ze som mu mala este volat a skusit ho presvedcit v tej chvili, ako som mu oznamovala, ze ma synceka. Mozno si poviete, ze blbost, ze mam byt rada, ze je zdravy a na mene nezalezi. Ale stale mam taku vnutornu uzkost, ked na to myslim. Dve nase starsie deti maju mena s pribehom, totalne som s nimi stotoznena. A toto nase tretie drobatko to ma takto a je mi to luto. Navyse, to meno mi pripomina moju prvu velku lasku, ktora bola neopatovana a drzalo ma to strasne dlho, az kym som nestretla manzela. Pocas porodu ma to absolutne nenapadlo, az potom. Manzel sa potom poponahlal na matriku a bolo. A ked mu poviem, ze mi to pripomina "toho" chlapa, posle ma s tym niekam, ze to su take hluposti. No a najhorsie je, ze som to vlastne sama takto spravila a sama si za to mozem. Mohla som dat aj to pracovne sialene meno alebo uplne ine, nechapem, co sa mi porobilo. Chcem sa len spytat, ci ste nieco podobne mali, ze ste sa nevedeli stotoznit s menom, ktore ste dali dietatu a nakoniec ste si zvykli alebo co...ja sa bojim, ze k nemu nebudem mat taky vztah ako k tym starsim,...Keby sa volal po manzelovi, bola by som stastim bez seba, ale ked nechce o tom ani pocut. A inde vsade citam, ako strasne chcu chlapi, aby sa synovia volali po nich a vacsinou sa to zenam nepaci, lebo sa im nepaci to konkretne meno. A ja to mam naopak. Poradte, ako sa s tym mam vyrovnat, mali ste to niektora?
@eriksonka1234 žienka, čo chce meniť meno som mala na mysli

@negymama Tiez nechapem tieto vlny. Mne sa ako malej velmi pacilo meno Viktoria. Viktor bol mojej mam vzdialeny bratranec a mal dceru Viktoriu. Raz v zivote som ich stretla ako 6rocna na nejakej oslave. Hned som tak pomenovala moju top babiku 😁😁 a chcela som tak aj svoju dceru pomenovat. O 20 rokov neskor davali meno Viktoria casto a meno som kvoli tomu nedala. Stale je krasne, len uz ich je vela a aj tak ich nikto nevola inak ako Viky. 🤷♀️ Katalin je krasne meno. 😍