Meno pre dieťa Mirko. Nie Miroslav
Ahojte som zufala za tyzden mam termin a nemame vybrate meno 🤦♀️ Miroslav je chlap .. myslite ze ked dam Mirko bude odveci?
Preco sa nevyjadruje? Je mu to jedno, alebo to je jeho sposob ako ti dat najavo ze sa mu to nepaci?
Ak ten prvy dovod, tak to by som kludne dala meno Mateo... je dost mozne ze priatel bude spokojny s kazdym menom.
Jasne. Tak drzim palce... Je to fuska vymysliet nieco, co sa paci a nikto iny v rodine nema🤷♀️.
urcite Miroslav, pekne meno
ak chces odlisit od muza Miroslava, skus dat Mojmír, to je tiez pekne meno, neosuchane a mozte ho volat aj Mirko.
a ma aj pekny vyznam "moj svet"
Ja som mala na strednej spoluziaka Mira. Kazdy ucitel mu hovoril Miro,Miroslav,len jedna profesorka Mirko,ako malemu chlacovi. Odvtedy bol pre celu triedu maly Mirko😂Asi chapes,ze mu to takmer dospelemu to velmi prijemne nebolo.
Miroslav je super a ked tak by som dala zapisat skratene Miro, nie Mirko
@tyrkysova_kobyla aj jana je v kalendári Janka
Co tak Miron? Jedneho som poznala.
Aj známy slovensky hokejista je BranKo Radivojevič a nik s anad tým nepozstavuje že nie je Branislav. Má iné korene a nik to nerieši. Podľa mna kľudne daj. Veď si vezmi kolko malých Liliniek je všade naokolo podla mna oveľa horšie keď si predstavíš dospelú ženu s menom Lili. A ešte mi napadlo nás sused je Miron nie Miroslav neviem aký má pôvod on.
Ked uz, tak Miro. Minule som na IG videla pani z ameriky, rodenu americanku, bez nejakych zjavnych slovanskych korenov, ktora ma syna Mira. Uplne na to sokovalo😃 jedno z mien, ktore sa mi absolutne nepacia
@hrabovo toto je veeeľmi individuálne, mám kamošku Lenku, a keď jej niekto povie Lena, vraždila by...
to potom už skôr Marko
To už by som asi skor Marko.
Ja som teda ale zásadne proti mene po rodičoch. Vždy je jedno minimalne “zdrobnene”. Alebo je to že-velky maly. Mlady stary.
@michellemary je, ale hádam už nemá 5 rokov aby sa na takéto urážala, Lenka poviem malému decku nie dospelej žene, ale to je môj postoj
@hrabovo tak sú aj ľudia, ktorí sa nesprávajú ako 5- roční a rešpektujú, ako si iní prajú byť oslovovaní. Nebudem nikoho volať tak, ako sa mu to nepáči, aj keď už nie je dieťa. A zase v prípade, že mne nejaké oslovenie raz nesedí (napr oslovovať Dominiku Domča), kompromis sa nájde.
Mne sa teda páči Mirko, Radko, Branko, dokonca v zahraničí je aj Janko, Janik...mne osobne prídu mena s koncovkami -slav, ako prežitok, bo tých ľudí nikto tak nevolá
Myslim ze Slovensko je velmi konzervativne ked ide o mena. Vsetko nove a ine sa diskutuje, hodnoti, sudi. Cim to je? Su slovaci konzervativni? Ja som mala dojem ze najma mlada generacia je velmi pokrokova.
Som normálne prekvapená…
tak blbe zdromneliny ako Nathanko, Liamko, Naomka sú Ok, ale normálne mužské meno Mirko, ktoré v zahraničí nie je ani zdrobnelinou je už na výsmech?
Osobne radšej Mirko ako Miroslav, zvlášť ak sa dieťa niekedy ocitne v zahraničí, tam Mirko prejde bez problémov.

A verzia Miron? Menej používané, môžete oslovovať Miro, Mirko aj Miron, v pohode qj v zahraničí aj u nas.