icon

Meno pre dievčatko

12. sep 2022

Ktore z tychto mien pre dievcatko sa vam najviac paci?
Kristina, Livia, Iris, Karolina, Patricia, Irena, Paulina

Strana
z2
pehavcek
12. sep 2022

Kristina a Karolina

mimi3008
12. sep 2022

Iris a Irena nieeee. Karolinka je pekne, len ci ju nebudu volat Kaja😬Za mna Livia. Alebo mne sa velmi paci a je podobne Olivia

struhanka
12. sep 2022

Iris je krásne meno.

lucynka
13. sep 2022

My máme Kristínku v brušku 😊

alexka89
13. sep 2022

@mimi3008 môj brat má Karolína a volame ju všetci Kaja ešte aj sami rodicia...ocovu tetu zasa Lina a čo je na tom ?

kristiii
13. sep 2022

Za mňa Paulína. Aj Kristína a Karolína sú v základných tvaroch ok, ale Kika a Kaja je des, hlavne v dospelosti (viem, o čom hovorím 🙄)

ivanka0603
13. sep 2022

@alexka89 tak ako si vás naučili, tak majú.My našu voláme od malička Karolínka alebo Karolína. V škôlke ju volali deti Karoli, ale sama vždy povie, že ona je Karolínka. Takže je to na rodičoch, či budú akceptovať všelijaké prezývky alebo skratky. Mne keby niekto osloví našu Kaja, tak mu poviem, že sa tak nevolá a neprajem si, aby ju tak volali...Karolína alebo Karolínka

alexka89
13. sep 2022

@ivanka0603 noo presne brat ju ešte Karoli volal...ináč mne sa skratky na dlhých menách páčia ...kto už len bude kričať alebo vravieť keď niečo potrebuje KArolina ,Daniela ,Magdaléna,Veronika atď ..

michellemary
13. sep 2022

Karolína

ivanka0603
13. sep 2022

@alexka89 my ju doma vôbec nevolala skratkami. Sme si tak zvykli od malička. Mne sa toto meno zapáčilo vďaka mužovej starkej.....ona mala kamarátku, ktorú keď vždy spomenula, nepovedala jej nijako inak len Karolínka. A to bola pani, čo mala vyše 60 rokov....stále ju tak volala.
Inak keby mám ešte jednu dcéru bola by Ester 🙂

mimi3008
13. sep 2022

@alexka89 nic na tom, len mne osobne sa Kaja strasne nepaci. Pre mna je to sprznene krasne meno

klarolinne
13. sep 2022

Celkovo dobrý výber, ale z tohto najviac Karolína ❤️

reni1512
13. sep 2022

Zalezi od priezviska.. ale Karolina

perdita11
13. sep 2022

Pacia sa mi mena kde nie je “rko” a celkovo najkrajsie Livia asi. Zalezi aj od priezviska

sunyrose
13. sep 2022

Zdravím, z týchto najviac Lívia. Kristína je tiež pekné meno, ale páči sa mi iba v základnom tvare - nie Kika /neverím tomu, že by mi každý dieťa oslovoval v základnom tvare, zažili to moje dospelé dcéry..../. Pri Patrícii sa mi nepáči skratka Paťa-Paťka, Karolínu a Paulínu radím medzi mená, ktorá mi pripomínajú Františku, Štefániu, Jozefínu ap., proste odvodené od starších tradičných mužských mien. Irenu tiež radím medzi staršie tradičné meno - nepáči sa mi. Iris je pre mňa pekné, málo používané meno. Mne sa páčia mená, ktoré sa nekončia na "a". Keby som si mala vybrať z týchto dvoch tak, Líviu a potom Iris. Podstatné je, aby foneticky ladilo aspoň trochu s priezviskom a aby sa hlavne vám páčilo....Prajem spokojný výber.

vani190493
Autor odpoveď zmazal
csipcsip000
13. sep 2022

Z tychto mien Paulina 😊

miaka2
15. sep 2022

Iris 🥰 nezvyčajne a pre mňa meno č.2 podľa významu (nvm ci sa rohodujes aj podla toho) dúha 🌈.

ivi33
2. okt 2022

Irena, zvyknú volať Irenka,Irka a neotočí sa polovica mesta alebo dediny ak na ňu budeš volať týmto menom🙂

retep00
2. okt 2022

Všetky mená okrem Iris a Irena sme mali na ZŠ v triede. 😆 A nikdy ich nikto nevolal celým menom, iba prezývkami - Kiťa, Liva, Kaja, Paťa a mne sa to vôbec nepáčilo, bolo to také surové. Na strednej som mala spolužiačku Paulínu a každý ju volal Paulínka alebo Pauli a podľa mňa je to krásne meno, také jemné, ženské. Takže za mňa Paulínka. 🙂 Každopádne vybrať si musíš sama.

mirinka85
2. okt 2022

Za mňa Karolína. Každé meno sa dá skrátiť a kadejako spotvorit... To ako ju budú volať napr. deti neovplyvni nikto. Paulinu v mojom okololi napr. volajú aj Paja, alebo Paľka a Liviu zase Liva🤦‍♀️Takže skratka ako Kaja, alebo Kika sú ešte podľa mňa v pohode 😉Kaja je dokonca aj normálne meno v tvare Kaya...

petra735
26. okt 2022

Za mňa Paulína 💕

miska1145
16. sep 2023

Kristína a Karolína

makinja
27. feb 2025

Ake meno si dala nakoniec. Ja mam tiez Iris 2022 😍

Strana
z2