icon

Meno Radovan a Rudolf

20. nov 2025

Ahojte.. 🙂,
dali ste niektora chlapocovi netypicke meno? Ak ano, s akymi reakciami okolia sa stretavate? Prip. ako by ste vy resgovali na chlapca menom Radovan alebo Rudolf? Nemozem si pomoct, mne sa pacia, ale chapem, ze na dnesnu dobu asi dost zastarale..

Strana
z2
226lenka
20. nov 2025

Su to krásne mena, mne sa páči aj meno Radoslav

rachel36a
20. nov 2025
@anonym_7e9d4c

@rachel36a meno Marcus nie je dnešné, má vyše 2 tisíc rokov, napr. Marcus Antonius

@anonym_7e9d4c ano, a veľmi "krasne" znie v spojení s čisto slov.priezviskom...

anonym_5a8e0b
20. nov 2025
@anonym_cbd75b

@minenkaa no tak až takto - 🤮, to si si mohla odpustiť.
Že sa ti meno nepáči, sa dá vyjadriť aj slušnejšie.

@anonym_cbd75b zas sa musi robiť dôležitá 🙄.keby tu dnes bola téma, kto je nám najmenej sympatický na MK,tak už napíšem ju

rozculena
20. nov 2025
@seaty548

Mne sa nepáči ani jedno, ale ešte toho Rada by som prežil. Pod menom Rudolf/Rudko si predstavujem starého pána s hustými fúzami, ktorý patrí medzi najväčších štamgastov v miestnom pohostinstve.

@seaty548 hmmmm....môj dedo,otec,bratranec ani jeho 5ročný syn do krčmy nechodia.
U nás sa to meno dedí

anonym_e25df6
20. nov 2025

@anonym_autor Radovan je môj manžel a veľmi sa mu to meno hodí, je také vznešené 😁 syna zatiaľ nemáme ale možno by som mu dala meno po ňom

euka210
20. nov 2025
@anonym_autor

@euka210 wau, Emanuel je velmi pekne meno😊, tiez take, ze pozna to meno kazdy, ale uz nositela takeho mena veru kazdy nie, aspon ja urcite nie.. pekne a zriedkave meno.😊

Chapem, ze to Rudolf sa zvyklo davat v generacii terajsich dochodcov, takze si ich vsetci prirodzene predstavime ako deduskov uz😆, ale aj tak ma nieco do seba.. Ale Radovan sa mi paci kusok viac.😊

@anonym_autor dolezite je jedine to, ake meno sa paci vam dvom...okolie si zvykne.

jaskolka
21. nov 2025

Su to úplne normálne mená, ktoré sa aj hodia k priezviskam alu nás,poznám nositeľov oboch,aj už dospelých,aj deti. Vždy lepšie, ako terajšie niektoré "výstrelkove"mená

btus
21. nov 2025
@anonym_7e9d4c

@rachel36a meno Marcus nie je dnešné, má vyše 2 tisíc rokov, napr. Marcus Antonius

@anonym_7e9d4c áno, ale v starom Ríme a nie s priezviskom napr. Ľupták. 🙂

zmrzlinka2021
21. nov 2025
@reela

@anonym_autor skor Rado, Rudolf je Santov sob

@reela Rudolf bol následník tronu

dorizzz
21. nov 2025

Riaď sa pri výbere mena sama sebou. Vždy sa nájde niekto, komu sa meno páčiť nebude, nech bysi vybrala akékoľvek. Ja poznám napríklad Urbana, dnes 15r, a nikto sa nad tým nepozastavuje. Meno sa mu dokonale hodí a je jediný široko- ďaleko.
Radko aj Rudko sú pekné mená, mne sa páči napríklad aj Branislav, Tibor, Dalibor.

anonym_daf6d2
21. nov 2025

@anonym_autor ahoj, moji synovia majú obaja netypické meno. A práve mladší sa volá Radovan. Je to môj Radko. Takže ak sa ti meno páči, kľudne ho daj🙂.

maryetta
21. nov 2025

Mne sa pacia tie menej pouzivane mena. Pamatam si tu mamicku-swarovski ona ma syna Eduarda. A vtedy som si povedala waaaau. Uz musi byt pubertak a stale mi to meno rezonuje v hlave.
Ja mam synov Zachariáš,Jonáš. Okolie reagovalo rozne 😉

talia16
21. nov 2025

Rudolf

bg92
21. nov 2025

Mam kamosa dospeleho chlapa a kedze Rudolf je velmi oficialne a Rudo tvrde, prestavuje sa ako Rudko alebo Rudy - mne to vsak pride komicke pri predstavovani sa cudzim :(

anonym_7e9d4c
21. nov 2025
@btus

@anonym_7e9d4c áno, ale v starom Ríme a nie s priezviskom napr. Ľupták. 🙂

@btus je také ťažké pochopiť, že píšem len to, že meno Marcus nie je dnešné ale používalo sa už pred 2 tisíc rokmi?

pandusica
21. nov 2025

Mne sa Rudolf velmi paci, mali som dedka Rudolfa. Sice mne by cez manzela nepreslo, ale velmi sa mi paci.

done
21. nov 2025
@zmrzlinka2021

@reela Rudolf bol následník tronu

@zmrzlinka2021 okrem korunného princa Rudolfa Habsburského aj cisár Rudolf ll. prezident Rudolf Schuster, biskup Rudolf Baláž, liehovarník Rudolf Jelínek, herci Rudolf Hrušinský st. a ml. herec Rudolf Martin...

btus
21. nov 2025
@anonym_7e9d4c

@btus je také ťažké pochopiť, že píšem len to, že meno Marcus nie je dnešné ale používalo sa už pred 2 tisíc rokmi?

@anonym_7e9d4c je, ja som to pochopila. Len píšem, že nie každé meno, ktoré je staré 2000 rokov budem používať s čisto slovenským priezviskom. Je to tak ťažké pochopiť? Alebo čítať s porozumením?

majasimon
21. nov 2025

Blogerka Zuzana Machová má v Čechách vnukov malého Rudka a Lojzíka.
Keď sú rodičia s menom ok, tak nech sa každý stará o seba. Nedá sa vyhovieť všetkým

simona92101
Autor odpoveď zmazal
anonym_7e9d4c
21. nov 2025
@btus

@anonym_7e9d4c je, ja som to pochopila. Len píšem, že nie každé meno, ktoré je staré 2000 rokov budem používať s čisto slovenským priezviskom. Je to tak ťažké pochopiť? Alebo čítať s porozumením?

@btus to ti tu ani nikto neradí, tak neviem prečo reaguješ na niečo, čo sa ťa netýka

aurelia2000
21. nov 2025
@maryetta

Mne sa pacia tie menej pouzivane mena. Pamatam si tu mamicku-swarovski ona ma syna Eduarda. A vtedy som si povedala waaaau. Uz musi byt pubertak a stale mi to meno rezonuje v hlave.
Ja mam synov Zachariáš,Jonáš. Okolie reagovalo rozne 😉

@maryetta 💯 Perfektné, originálne mená 👍

maryetta
21. nov 2025
@aurelia2000

@maryetta 💯 Perfektné, originálne mená 👍

@aurelia2000 ďakujem. Kazdemu sa paci nieco ine. A ja to plne akceptujem. A aj preto je super aka je velka roznorodost.
Mala som ešte v zálohe meno Eliáš(mame Elišku).

dotka04
22. nov 2025

Obe pekne, ja by som bol skor za Rudolfa, mame jedneho cca 2rocneho aj na sidlisku a sekne mu to, plus sa mi aj ciac paci skratka Rudko ako Radko, ale to je len subjektivny pocit 🙂

anonym_592cce
23. nov 2025

Rudolf môže byť

Strana
z2