icon

Meno Silvester pre dieťa: Aké sú jeho výhody a nevýhody?

prettywoman1212
21. jan 2025

Ahojte som ešte síce len 13tt a ešte nevieme pohlavie no strašné vojny sú u nás doma za meno :D Mne sa odjakživa páči meno Silvester , je ti možno čudné ale už sme si tak zvykli dokonca aj muž už si nedobrovoľne zvykol ale on sám to meno neznáša ale keďže neprišiel so žiadnym iným ako Eliot ktoré sa nepáči mne tak sú tu už menšie hádky (nič vážne samozrejme)
Babka manželova zas si ide svoje a chce Bystríka, tak hľadám možno nejaké nápady :D niečo čo nie je úplne netradičné ale zas ani úplne tradičné 🙂 (Sebastián je už obsadený :D, Damiána má kamoška)

Strana
z2
barka1
21. jan 2025

@belllinka ale žit bude hlavne v buducnosti...mna trebars Miki ako Cernak vobec nenapadol. Nezaujima má. Už roky hnije vo vazeni, nebyt filmu, už si nan nikdo nespomenie. A určite nie som jediná.

michellemary
21. jan 2025

Jeden majiteľ hotela u nás v meste sa tak volá, náš sused je Silver, a mne sa z týchto "zabudnutých" mien ešte páči Radovan a Dalibor.

prettywoman1212
autor
21. jan 2025

@dobromila Benedikt mám tiež na zozname, ale to ma manžel zas zrušil že nebudeme vyberať meno podľa Bridgertonu :Dddddd

dobromila
21. jan 2025

@prettywoman1212 máme doma ešte: Emanuel a Evan a páči sa mi aj Gabriel (Gabo nie!) a Nátan/Nathan, Nino, Kieran - vsetkých poznám z okolia vrátane 1 Silvestra

klotildabazarik
21. jan 2025

@prettywoman1212 a co tak Gregor

zmrzlinka8
21. jan 2025

@prettywoman1212 čo tak napríklad Silvio namiesto toho Silvestra?

karolinakr
21. jan 2025

Darren ?

ki__
21. jan 2025

@prettywoman1212 mne sa napríklad páčia tieto. Sú tradične netradičné. Nepoznám ani jedného človeka s týmito menami. 🥹
Bartolomej, Baltazár, Bruno, Alexander, Gregor, Eduard, Ferdinand, Kornel.

zmrzlinka8
21. jan 2025

@ki__ nepoznas ani jedného človeka s menom Alexander? Eduard? ja áno. Bartolomej evokuje staršieho pána, niekedy dávno sa dávalo to meno.
A Bruno myslím, že dnes nie je ojedinelé.

ki__
21. jan 2025

@zmrzlinka8 nie nepoznám ani Alexandra ani Eduarda. Ale zato poznám ľudí s menom Dezider, Blažej, Oldrich, Florián, Klaudio. Tiež nie tak bežné mená, ale tieto sa mi až tak nepáčia.
Meno Bartolomej mi nepríde, ako pre staršieho pána. Skôr mi to pripadá také vznešené a elegantné. Rovnako ako Alžbeta.

subartic
21. jan 2025

@prettywoman1212 a čo meno Fedor ? V mojom okolí sa v krátkej dobe objavili dvaja , už starší chlapci do 10 rokov obaja.

mandarinka555
22. jan 2025

@dobromila Kieran Haluška?

sashenocka007
22. jan 2025

@prettywoman1212 známa má Gregora a Urbana krásne mená

dobromila
22. jan 2025

@mandarinka555 nepoznám nikoho s takým priezviskom

dobromila
22. jan 2025

@ki__ Alexander Bárta - herec. Alex-ov poznám viac, Eduarda tiež. Gregor je môj bratranec.

karolinakr
22. jan 2025

@sashenocka007 Urban ešte existuje? Kvietik v Červenom víne bol Urtban, aj som rozmýšľala, či ho niekto ešte niekto nosí..Niekde by som si aj prečitala, aké sú mená na Slovensku
Nerobí niekto na matrike? 😀

karolinakr
22. jan 2025

@ki__ Bruna má Oľga Záblacká a aj tu na MK Anjelicek..

evaachesa
22. jan 2025

@dobromila tak toto je celkom vtipné keďže v okolí som vždy mala veľa Tomášov a medzi nimi aj ex, no nikdy nikomu nenapadli tieto slovné prešmyčky typu čo to máš a kde to máš. 🤣 To už musí byť človek inak kreatívny. 🫣😅

ki__
22. jan 2025

Nehnevajte sa, ale vy tých ľudí poznáte? Alebo sú to len známe mená zo šoubiznisu. Alexander Bárta a syn Olgy Záblackej.
Okrem toho Alex a Alexander nie je to isté meno. Ak ide o Alexa tak poznám hneď štyroch. Dokonca poznám aj Alexeja aj Alexiu. Ale ani jedno nie je Alexander. 🫣😂

kristiii
22. jan 2025

@prettywoman1212 Viktor nie je veľmi bežné, pritom za mňa veľmi pekné. Alebo taký Félix, Emanuel, Krištof, aj ten Mikuláš sa mi páči oveľa viac ako Silvester.
@ki__ tiež nepoznám osobne žiadneho Alexandra, pritom krásne meno.
@mandarinka555 toto sú také hlúpe pripomienky. Koľko ľudí s priezviskom Haluška poznáš? Ja žiadneho, rovnako ako Mrkvičku a pod. Veľmi veľa ľudí na Slovensku má zahraničné alebo neutrálne priezviská, ku ktorým sa práve viac hodia zahraničné mená alebo zahraničné verzie našich poslovenštených mien.

ankare
22. jan 2025

@prettywoman1212 Babku z toho úplne vyclente. No a keďže si Ty mama, daj mu meno Ty. 🤷

terezkaarthuramax
22. jan 2025

@evaachesa sergej - kakaj homosexual ...Pali, ale ti to páli...

ki__
22. jan 2025

@terezkaarthuramax myslím že každé meno sa dá povedať posmešne 🙄
Tereza, nos má jak breza.
A kľudne by som mohla pokračovať na každé meno z tejto diskusie, ale naozaj nechcem nikoho uraziť. Ak by sme mená vyberali len podľa tohto, tak by sme sa všetci volali len "meno priezvisko". I keď aj tam sa hodí slovo ihrisko, smetisko... 🤷🏽‍♀️

terezkaarthuramax
23. jan 2025

@ki__ ja sa nevolam tereza. To meno sa mi paci.

sudocek
24. jan 2025

@kristiii Félixa som chcela aj ja od decka sa mi to meno páči.Ale manžel stým nesúhlasil.Tak sme sa zhodli na mene Filip.Zbožnujem to meno.

sylvia217
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2