icon

Meno Ximena

18. jan 2022

Ahojte videla som nedávny príspevok na jedno nezvyčajné meno pre chlapca a naozaj by som nechcela aby sa to zvrtlo takisto aj tu tak vás prosím len o rešpekt každého nazoru bez výsmechu. Skôr než názor rodiny by som chcela poznať nezávislý a objektívny názor cudzích ľudí keď sa stretnú s takým menom. Ale samozrejme pochopím ak sa vám nebude páčiť a chápem aj veci súvisiace s priezviskom a milión veci okolo. Chcem len vedieť váš názor na tieto dve mená mená. Totiž páči sa mi veľmi meno Xénia a keď som pozerala zo zvedavosti aké sú ešte mená so začiatočným písmenom X našla som meno Ximena. Aj keď je španielskeho pôvodu nepríde mi až tak netradičné a zle vysloviteľné príde mi také blízke menu Xénia a ľahké na písanie. Meniny Ximeny oslavujú na Simonu a to mi príde tiež veľmi podobné. Myslíte že je to naozaj moc? Mňa chytilo toto meno za srdce ale zas nechcela by som pre svoje dieťa nič zlé. Prosím o slušné názory ďakujem ženy.

bluka2
18. jan 2022

Ja to tiež poznám ako Simena a hneď som to tak prečítala, keď som to videla. (Zo španielciny a portugalčiny mám C2.) Mne sa to zdá absolútne v pohode meno, ale tak pohybujem sa v medzinárodnom prostredí. do takej medzinárodnej školy by absolútne v pohode zapadla, nikto by sa nečudoval.

bluka2
18. jan 2022

@h2 Kinga mi dosť pripomína to cvičenie pre matky s deťmi (kanga sa to volá), ale tak každý máme svoje preferencie a asociácie

bluka2
18. jan 2022

@h2 Kinga mi dosť pripomína to cvičenie pre matky s deťmi (kanga sa to tuším volá?), ale tak každý máme svoje preferencie a asociácie

h2
18. jan 2022

@bluka2 Tak o tom som v živote nepočula.

bluka2
18. jan 2022

@h2 v Rakúsku a Nemecku je to bežná ponuka

kinderzwillinge
18. jan 2022

@h2 Mozem byt zvedava a spytat sa, ze ked sa ti zda tvoje meno skarede a tak velmi ho nemas rada, preco si si ho nezmenila?

h2
18. jan 2022

@kinderzwillinge Ani neviem, nemala som vybraté nejaké konkrétne meno, na aké by som sa dala premenovať. A asi sa mi to nechcelo riešiť, všetko by som musela meniť, doklady, vysvedčenia... A zase vysvetľovať ľuďom, že už sa volám ináč. 🤷🏻‍♀️

evaachesa
18. jan 2022

Ja by som dala keď už tak Xiaomi...toto meno je veľmi obľúbené medzi nami mamičkami 😉. Pri oboch menách je vysoká šanca že si ho hneď po 18tke pôjde zmeniť, takže do vienka aj nejaké to €uro 😀

evaachesa
18. jan 2022

@julka29 podľa mňa sú skôr veľkí fanúšikovia Thora Ragnarok 😂

beata_k
Odpoveď bola odstránená
kinderzwillinge
18. jan 2022

@h2 Jasne, chapem 🙂

ivanka12311
18. jan 2022

Ja neviem prečo mi Simena pripomína prezývku Semena..ja by som sa tak teda nechcela volať a dupľom nie s X...mier 🙃

terry2003
18. jan 2022

Mne sa páči. Pripomína mi to meno zo Soy luny Jimena"Jim".♥️

sardinka32
18. jan 2022

Chcela si pocut nazor cudzích ludi, ktorí počujú to meno prvýkrát...a už teraz Ťa hnevá, ako ľudia reagujú na to meno Ximena...a s týmto sa budeš neustále stretávať, plus aj Tvoje dieťa a po celý zvyšok života bude vysvetlovať kde komu ako sa to číta a píše. Z týchto dvoch by som volila Xénia. Je to tiež nezvyčajné meno, ja osobne poznám len jednu Xéniu a určite je s tým menom spojených menej praktických komplikácií.

taga
Autor odpoveď zmazal
adriannasvk
18. jan 2022

Nedala by som take meno,dieta bude mat problem naucit sa ho,kamarati tiez....vzdy treba mysliet aj na priezvisko,nie je nic horsie ako super original meno a j*b k tomu slovenske lubozvucne priezvisko...tu sa zeny smeju,nechcem si predstavit ako sa jej budu deti smiat....pozri si cesky kalendar napr....ale nesla by som do tohto extremu. Kamaratky,ktore ziju v Nemecku dali univerzalne mena aby nemali problem ani tam ani tu doma....ja mam po manzelovi take nezvycajne priezvisko a uprimne ti poviem,ma to nenormalne unavuje kazdy den hlaskovat aby mi nenapisali volovinu....a to caka teba a tvoje dieta....kazdy den vysvetlovat ako sa pise,ci vyslovuje...po nejakej dobe uz budes tak znechutena,ze sa budes pytat sama seba ci by ine meno nebolo lepsie...

autor
18. jan 2022

@rokina13 áno viac premýšľam nad tým síce malo používané meno (Xénia) ale slovenské a menej ľudí s tým bude mať problém 😅😅😅
@olivia1425 nie so s sa to žiaľ nepíše radšej Xéniu 😅

prasiatko30
18. jan 2022
https://www.youtube.com/watch?v=imzaGVuTVzU

V spanielcine sa vyslovuje ako chimena - dobre ti to napisali uz niekolko krat

autor
18. jan 2022

@bluka2 ďakujem za vyjadrenie názoru💕
@sardinka32 viac sa prikláňam k tomu tiež možno na to hnevá lebo sa mi veľmi páčilo a niekedy ti vie niekto znechutiť aj takú vec ako je výber mena takže prehodnocujem
@adriannasvk som si vedomá týchto okolností ako som už písala ale ďakujem za názor

taga
18. jan 2022

@h2 citame so synom dookola potulky jarou, letom, jesenou, zimou.. je tam postavicka Hedviga, taka mlada sympatacka, co rada nosi rozne klobuky 😉 normalne mi to pocitovo pasuje aj k tebe.. tvoje meno nie je uplne lubozvucne, ale urcite je minimalne take kralovske, ako Kinga!

taga
18. jan 2022

Spanielcinu mas autorka za 5, alebo si mozno v zakladnom kurze. Ximena sa cita ako Chimena. Mozes byt nasrata ako len chces. Tvoja dcera bude nadsena, ked budes vyskakovat do kazdej tetusky, ucitelky a kamosky, co si dovolia vyslovit jej meno zle!

simca06022011
18. jan 2022

to mi pride ako meno pre novy variant korona virusu.. :D ale tak proti gustu ... 🙂

autor
18. jan 2022

@prasiatko30 pre pokoj v duši všetkých ktorí presviedčajú o opaku vypočula som si to .. učím sa španielčinu a to ako to vyslovoval absolútne nebolo ch pretože CH vyslovujú veľmi jasné. Na písmeno ch totiž dávajú veľký dôraz skús si nájsť výslovnosť mena JIMENA. J sa číta CH . A budeš počuť veľmi jasne ako povie Chimena. To že sa tak niečo prečíta ešte neznamená že sa to tak píše. Prečítaj si komentár vyššie od užívateľky @bluka2 . Sama povedala že to pozná a aj to prečítala ako S. Pretože ma na to vzdelanie a aj tak sa nájdu ľudia ktorí na základe jedného videa pričom nepoznajú základy výslovnosti španielčiny budú presviedčať že to je CH😅 vážne to vzdávam a nechám radšej Xéniu 😅... Keby si si prečítala aj ostatné komentáre všimla by si si ten môj kde som vysvetľovala že toto meno má 3 formy písania a každé sa vyslovuje inak. Meno Jimena sa číta Chimena, meno Ximena sa číta Simena (táto forma mena sa však v kalendári nenachádza teda v tom španielskom ale nachádza sa v americkom kalendári a preto si myslím že si tu výslovnosť každý povie po svojom aj keď po správnosti je x čítané ako s) ale existuje aj Chimena že sa tak reálne s Ch aj píše ale už sa nečíta ako Chimena lebo v španielčine sa Ch číta ako Č.

terry2003
Autor odpoveď zmazal
autor
18. jan 2022

@taga byť nasratá nepotrebujem ale absolútne nemáš vzdelanie zo španielčiny a rozprávaš ako keby si to poznala ty si tiež prosím ťa naštuduj výslovnosť španielčiny a potom poučuj niekoho na nete😅 panebože ešte mojej kamarátky mama žije roky v v španielsku a budeš ma presviedčať o niečom čo si v živote ani nepočula😅😅😅😅 mám dosť opakujem kuk hore komentár od @bluka2

prasiatko30
18. jan 2022

@bluka2 ja som to tiez v zivote nepocula ako simena - ono je to to iste ako mexico/mejico - ziadny cestellanoparlante ti nepovie mésico - povedia méchico. A ximena je vlastne equivalent Jimena - podla toho co som citala na academia mexicana de la lengua tak “x” povazuju ako grafema antiguo medzitym co “j” je grafema mas moderno

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
autor
18. jan 2022

@terry2003 aj preto som si už povedala že to vzdávam lebo viac by ma nervacilo to vysvetľovanie a dohadovanie sa s niekým kto ťa presviedča bez vzdelania o opaku ako niekoho učiť výslovnosť 😅😅😅 ale aspoň to vidím v praxi možno raz keď sa odsťahujem do Španielska poviem si toto je ten správny čas 😅 ďakujem že aspoň ty chápeš lebo tretíkrát by som to už vážne nemala energiu vysvetľovať

autor
18. jan 2022

@prasiatko30 nechápeš lebo ja sa naučím žiadnym slovenským profesorom áno má kamošku Jimenu a po španielsky sa ti číta Chimena v tom máš pravdu ale keď je napísané to meno s prvým písmenom X číta sa Simena je to tak tazke pochopiť?😅

anickaaa6aaa
18. jan 2022

@rokina13 nemas predkov Poliakov? Typické poľské meno...