Meno Ximena
Ahojte videla som nedávny príspevok na jedno nezvyčajné meno pre chlapca a naozaj by som nechcela aby sa to zvrtlo takisto aj tu tak vás prosím len o rešpekt každého nazoru bez výsmechu. Skôr než názor rodiny by som chcela poznať nezávislý a objektívny názor cudzích ľudí keď sa stretnú s takým menom. Ale samozrejme pochopím ak sa vám nebude páčiť a chápem aj veci súvisiace s priezviskom a milión veci okolo. Chcem len vedieť váš názor na tieto dve mená mená. Totiž páči sa mi veľmi meno Xénia a keď som pozerala zo zvedavosti aké sú ešte mená so začiatočným písmenom X našla som meno Ximena. Aj keď je španielskeho pôvodu nepríde mi až tak netradičné a zle vysloviteľné príde mi také blízke menu Xénia a ľahké na písanie. Meniny Ximeny oslavujú na Simonu a to mi príde tiež veľmi podobné. Myslíte že je to naozaj moc? Mňa chytilo toto meno za srdce ale zas nechcela by som pre svoje dieťa nič zlé. Prosím o slušné názory ďakujem ženy.
@h2 Mozem byt zvedava a spytat sa, ze ked sa ti zda tvoje meno skarede a tak velmi ho nemas rada, preco si si ho nezmenila?
@kinderzwillinge Ani neviem, nemala som vybraté nejaké konkrétne meno, na aké by som sa dala premenovať. A asi sa mi to nechcelo riešiť, všetko by som musela meniť, doklady, vysvedčenia... A zase vysvetľovať ľuďom, že už sa volám ináč. 🤷🏻♀️
Ja by som dala keď už tak Xiaomi...toto meno je veľmi obľúbené medzi nami mamičkami 😉. Pri oboch menách je vysoká šanca že si ho hneď po 18tke pôjde zmeniť, takže do vienka aj nejaké to €uro 😀
@h2 Jasne, chapem 🙂
Ja neviem prečo mi Simena pripomína prezývku Semena..ja by som sa tak teda nechcela volať a dupľom nie s X...mier 🙃
Mne sa páči. Pripomína mi to meno zo Soy luny Jimena"Jim".♥️
Chcela si pocut nazor cudzích ludi, ktorí počujú to meno prvýkrát...a už teraz Ťa hnevá, ako ľudia reagujú na to meno Ximena...a s týmto sa budeš neustále stretávať, plus aj Tvoje dieťa a po celý zvyšok života bude vysvetlovať kde komu ako sa to číta a píše. Z týchto dvoch by som volila Xénia. Je to tiež nezvyčajné meno, ja osobne poznám len jednu Xéniu a určite je s tým menom spojených menej praktických komplikácií.
Nedala by som take meno,dieta bude mat problem naucit sa ho,kamarati tiez....vzdy treba mysliet aj na priezvisko,nie je nic horsie ako super original meno a j*b k tomu slovenske lubozvucne priezvisko...tu sa zeny smeju,nechcem si predstavit ako sa jej budu deti smiat....pozri si cesky kalendar napr....ale nesla by som do tohto extremu. Kamaratky,ktore ziju v Nemecku dali univerzalne mena aby nemali problem ani tam ani tu doma....ja mam po manzelovi take nezvycajne priezvisko a uprimne ti poviem,ma to nenormalne unavuje kazdy den hlaskovat aby mi nenapisali volovinu....a to caka teba a tvoje dieta....kazdy den vysvetlovat ako sa pise,ci vyslovuje...po nejakej dobe uz budes tak znechutena,ze sa budes pytat sama seba ci by ine meno nebolo lepsie...
@rokina13 áno viac premýšľam nad tým síce malo používané meno (Xénia) ale slovenské a menej ľudí s tým bude mať problém 😅😅😅
@olivia1425 nie so s sa to žiaľ nepíše radšej Xéniu 😅
V spanielcine sa vyslovuje ako chimena - dobre ti to napisali uz niekolko krat
@bluka2 ďakujem za vyjadrenie názoru💕
@sardinka32 viac sa prikláňam k tomu tiež možno na to hnevá lebo sa mi veľmi páčilo a niekedy ti vie niekto znechutiť aj takú vec ako je výber mena takže prehodnocujem
@adriannasvk som si vedomá týchto okolností ako som už písala ale ďakujem za názor
Spanielcinu mas autorka za 5, alebo si mozno v zakladnom kurze. Ximena sa cita ako Chimena. Mozes byt nasrata ako len chces. Tvoja dcera bude nadsena, ked budes vyskakovat do kazdej tetusky, ucitelky a kamosky, co si dovolia vyslovit jej meno zle!
to mi pride ako meno pre novy variant korona virusu.. :D ale tak proti gustu ... 🙂
@prasiatko30 pre pokoj v duši všetkých ktorí presviedčajú o opaku vypočula som si to .. učím sa španielčinu a to ako to vyslovoval absolútne nebolo ch pretože CH vyslovujú veľmi jasné. Na písmeno ch totiž dávajú veľký dôraz skús si nájsť výslovnosť mena JIMENA. J sa číta CH . A budeš počuť veľmi jasne ako povie Chimena. To že sa tak niečo prečíta ešte neznamená že sa to tak píše. Prečítaj si komentár vyššie od užívateľky @bluka2 . Sama povedala že to pozná a aj to prečítala ako S. Pretože ma na to vzdelanie a aj tak sa nájdu ľudia ktorí na základe jedného videa pričom nepoznajú základy výslovnosti španielčiny budú presviedčať že to je CH😅 vážne to vzdávam a nechám radšej Xéniu 😅... Keby si si prečítala aj ostatné komentáre všimla by si si ten môj kde som vysvetľovala že toto meno má 3 formy písania a každé sa vyslovuje inak. Meno Jimena sa číta Chimena, meno Ximena sa číta Simena (táto forma mena sa však v kalendári nenachádza teda v tom španielskom ale nachádza sa v americkom kalendári a preto si myslím že si tu výslovnosť každý povie po svojom aj keď po správnosti je x čítané ako s) ale existuje aj Chimena že sa tak reálne s Ch aj píše ale už sa nečíta ako Chimena lebo v španielčine sa Ch číta ako Č.
@taga byť nasratá nepotrebujem ale absolútne nemáš vzdelanie zo španielčiny a rozprávaš ako keby si to poznala ty si tiež prosím ťa naštuduj výslovnosť španielčiny a potom poučuj niekoho na nete😅 panebože ešte mojej kamarátky mama žije roky v v španielsku a budeš ma presviedčať o niečom čo si v živote ani nepočula😅😅😅😅 mám dosť opakujem kuk hore komentár od @bluka2
@bluka2 ja som to tiez v zivote nepocula ako simena - ono je to to iste ako mexico/mejico - ziadny cestellanoparlante ti nepovie mésico - povedia méchico. A ximena je vlastne equivalent Jimena - podla toho co som citala na academia mexicana de la lengua tak “x” povazuju ako grafema antiguo medzitym co “j” je grafema mas moderno
@terry2003 aj preto som si už povedala že to vzdávam lebo viac by ma nervacilo to vysvetľovanie a dohadovanie sa s niekým kto ťa presviedča bez vzdelania o opaku ako niekoho učiť výslovnosť 😅😅😅 ale aspoň to vidím v praxi možno raz keď sa odsťahujem do Španielska poviem si toto je ten správny čas 😅 ďakujem že aspoň ty chápeš lebo tretíkrát by som to už vážne nemala energiu vysvetľovať
@prasiatko30 nechápeš lebo ja sa naučím žiadnym slovenským profesorom áno má kamošku Jimenu a po španielsky sa ti číta Chimena v tom máš pravdu ale keď je napísané to meno s prvým písmenom X číta sa Simena je to tak tazke pochopiť?😅
@rokina13 nemas predkov Poliakov? Typické poľské meno...

Ja to tiež poznám ako Simena a hneď som to tak prečítala, keď som to videla. (Zo španielciny a portugalčiny mám C2.) Mne sa to zdá absolútne v pohode meno, ale tak pohybujem sa v medzinárodnom prostredí. do takej medzinárodnej školy by absolútne v pohode zapadla, nikto by sa nečudoval.