icon

Miriam

17. máj 2022

Ahojte žienky viem že mnohé z vás nemajú radi tieto diskusie o menách ale mňa odjakživa velmi fascinovali mená myslím názory ostatných ľudí aj keď je pravda že mne sa aj tak vždy bude páčiť toto meno ale reálne ma zaujímajù vaše názory. O mene Miriam vela toho nepočuť páči sa vám ? A dávajú ešte vlastne mamičky mená deťom tie klasické ako Mária a tak. Prečítam si všetky vaše názory. 😊

Strana
z2
vitriolka
17. máj 2022

mne sa pacia klasicke mena, aj Miriam je pekne, uz ho casto nepocut… minule som skoro odpadla, ked som na ihrisku zacula mena ako Zuzka a Maria 😀 Medzi tymi Zoeinkami a Zarkami zrazu bum 😂

arianna25
17. máj 2022

Mne sa veľmi páči Miriam

a_alexandra_a
17. máj 2022

Teraz veľa žien dáva aj meno Emília, Elena,,

xena0
17. máj 2022

Mne sa páči

asia83
17. máj 2022

Miriam=tučné dievča. Mala som takú spolužiačku Miriam na základke. Všeobecne sa mi dievčenské mená na “M” spájajú s tučnou osobou. Neviem prečo, možno tučné písmeno?

marisoul
17. máj 2022

Miriam je nádherné meno.

chadkroeger
17. máj 2022

mne sa nepáči, a tiež som mala spolužiacku na ZS s takym menom a bola obezna a ešte k tomu krava 😂
mne sa pacilo meno lilianka no muz povedal, že to ako pre psa. Potom Kornélia, no je to také "tvrdé" na dievča. Aj Natália je pekné.

simona139469
17. máj 2022

Miriam je nádherne meno, aj sama by som take dala… reálne veľmi sa mi páči.

karolinakr
17. máj 2022

Medzi krestanmi urcite najdeš veĺa Miriamiek

kakakina
17. máj 2022

@a_alexandra_a mam kamosku Emiliu, a ona dcéru Elenku 😉

7miriam77
17. máj 2022

Ja som Miriam, a mozem povedať,ze som velmi spokojna s vyberom mojej maminy. Dost som cestovala aj po svete, a meno Miriam je zname aj inde...nie len na Slovensku. Je to hebrejske meno, no je pouzivane aj v inych statoch ako Mirjam

autor
17. máj 2022

A meno Judita ? Vlastne je to meno po mojej babke preto ma pre mna nenahraditelne miesto ale to meno uz ani neviem ci dava niekto tak sa volala aj moja prababka 😊

terry2003
17. máj 2022

Mne sa to meno veľmi páči.
A samozrejme že dávajú moja 25 ročná sesternica je Miriam.

fiafia
17. máj 2022

Ja poznám Miriami a volajú ich Mirka. Meno Mirka sa mi nepáči ☺️

baskustek
17. máj 2022

Miriam je pekné meno, skôr si ale pod ním predstavím nejakú 30-tničku, ako malé dievčatko. To bolo také meno, čo sa často dávalo v 90-tych rokoch, hneď mi to evokuje Miriam Kalisovú, alebo moju bývalú spolužiačku. Mária, Zuzana, eee, ale proti gustu...

tara42
17. máj 2022

Miriam sa mi páči, Judita nie. 🙂

babatkoo
17. máj 2022

@fiafia uplne suhlasim. Tiez poznam 3 zeny Miriam, vsetci ich oslovuju Mirka. To je tak ako pri menach Viktoria - Viki, Maria - Maja atd. Tiez sa mi tieto ,,zdravenliny,, nepacia.

sunyrose
17. máj 2022

Mne sa Miriam páči. Mala som ho vybraté pred 30-timi rokmi pre svoju dcéru ako druhé meno. V tom čase však nebolo ešte možné dávať dve mená....,tak nakoniec sa dcérka tak nevolá /vlastne ani jedno moje dieťa..../.

marianarem
17. máj 2022

Sesternica ma malu Miriam, ale volaju ju Mia.

nerya
17. máj 2022

@fiafia podobne moja švagriná, Miriam a.furt sa hnevá že ona nie je Miroslava ale Miriam, a aj tak ju všetci volajú Mirka 🤷

dada0902
17. máj 2022

Aj mne sa lubi Miriam keby mam ešte jedno dievčatko dám tiež také meno alebo Emili

autor
17. máj 2022

@nerya presne alebo si to hlavne mylia s menom Miriama ze to je to iste 😅

aniele
17. máj 2022

Ono to v podstate aj je to isté meno. To sa len v rámci nejakých jazykovedných úprav pred x desaťročiami snažili zaviesť, aby aj cudzie ženské mená končili na -a. A tak sa zrazu nesmelo zapísať Ingrid, len Ingrida. Podobne Dagmar - Dagmara, Miriam - Miriama, Ester - Estera atď.

rozpravocka
17. máj 2022

Ja mám dcéru Miriam....nikto ju nevolá Mirka.... Vysvetlili sme to všetkým a rešpektujú to, zvykli si.... voláme ju aj Miriamka či Mimi. ( A je najchudšia a najmenšia z triedy).... mám aj dcéru Rebeku a tú tiež nikto nevolá Beky (Jedna pani učiteľka začala, ale slušne som ju požiadala, aby to nerobila...a odvtedy nemáme problém) Myslím si, že je to veľmi pekné meno a hlavne ich nie je tak veľa, takže sa po zavolaní neobzrie celá trieda 😂

vroni
17. máj 2022

Miriam je nádherné meno. Aj Judita.

beronsche
17. máj 2022

Miriam je podla mna pekne meno, poznam jednu, kt. volaju Mima.. Ale ked pocujem meno Maria, uff.. Podla mna rovnako hrozne ako, co ja viem, Bozena a pod. 🙂

mimi3008
17. máj 2022

@asia83 Ja sa volam Miriam (ked si pisala obtej tucnej, mam 167bcm a 52 kg po 2 detoch🤭)so svojim menom som velmi spokojna. Niektori ludia maju tendenciu z toho vyrobit Mirku. Ale treba to jasne vysvetlit😁

autor
17. máj 2022

@aniele to som nevedela 😁

autor
17. máj 2022

Takze Mirky su v podstate Miroslavy ?

autor
17. máj 2022

Lebo som to tak brala ze aj Miriam je Mirka ale zas Mirka sa mi moc nepaci uz

mimi3008
17. máj 2022

V podstate ano. Ale na VS som mala v rocniku Miriam a ona sama sa predstavovala Mirka

Strana
z2