Miriam
Ahojte žienky viem že mnohé z vás nemajú radi tieto diskusie o menách ale mňa odjakživa velmi fascinovali mená myslím názory ostatných ľudí aj keď je pravda že mne sa aj tak vždy bude páčiť toto meno ale reálne ma zaujímajù vaše názory. O mene Miriam vela toho nepočuť páči sa vám ? A dávajú ešte vlastne mamičky mená deťom tie klasické ako Mária a tak. Prečítam si všetky vaše názory. 😊
Mne sa veľmi páči Miriam
Teraz veľa žien dáva aj meno Emília, Elena,,
Mne sa páči
Miriam=tučné dievča. Mala som takú spolužiačku Miriam na základke. Všeobecne sa mi dievčenské mená na “M” spájajú s tučnou osobou. Neviem prečo, možno tučné písmeno?
Miriam je nádherné meno.
mne sa nepáči, a tiež som mala spolužiacku na ZS s takym menom a bola obezna a ešte k tomu krava 😂
mne sa pacilo meno lilianka no muz povedal, že to ako pre psa. Potom Kornélia, no je to také "tvrdé" na dievča. Aj Natália je pekné.
Miriam je nádherne meno, aj sama by som take dala… reálne veľmi sa mi páči.
Medzi krestanmi urcite najdeš veĺa Miriamiek
@a_alexandra_a mam kamosku Emiliu, a ona dcéru Elenku 😉
Ja som Miriam, a mozem povedať,ze som velmi spokojna s vyberom mojej maminy. Dost som cestovala aj po svete, a meno Miriam je zname aj inde...nie len na Slovensku. Je to hebrejske meno, no je pouzivane aj v inych statoch ako Mirjam
A meno Judita ? Vlastne je to meno po mojej babke preto ma pre mna nenahraditelne miesto ale to meno uz ani neviem ci dava niekto tak sa volala aj moja prababka 😊
Mne sa to meno veľmi páči.
A samozrejme že dávajú moja 25 ročná sesternica je Miriam.
Ja poznám Miriami a volajú ich Mirka. Meno Mirka sa mi nepáči ☺️
Miriam je pekné meno, skôr si ale pod ním predstavím nejakú 30-tničku, ako malé dievčatko. To bolo také meno, čo sa často dávalo v 90-tych rokoch, hneď mi to evokuje Miriam Kalisovú, alebo moju bývalú spolužiačku. Mária, Zuzana, eee, ale proti gustu...
Miriam sa mi páči, Judita nie. 🙂
Mne sa Miriam páči. Mala som ho vybraté pred 30-timi rokmi pre svoju dcéru ako druhé meno. V tom čase však nebolo ešte možné dávať dve mená....,tak nakoniec sa dcérka tak nevolá /vlastne ani jedno moje dieťa..../.
Sesternica ma malu Miriam, ale volaju ju Mia.
Aj mne sa lubi Miriam keby mam ešte jedno dievčatko dám tiež také meno alebo Emili
@nerya presne alebo si to hlavne mylia s menom Miriama ze to je to iste 😅
Ono to v podstate aj je to isté meno. To sa len v rámci nejakých jazykovedných úprav pred x desaťročiami snažili zaviesť, aby aj cudzie ženské mená končili na -a. A tak sa zrazu nesmelo zapísať Ingrid, len Ingrida. Podobne Dagmar - Dagmara, Miriam - Miriama, Ester - Estera atď.
Ja mám dcéru Miriam....nikto ju nevolá Mirka.... Vysvetlili sme to všetkým a rešpektujú to, zvykli si.... voláme ju aj Miriamka či Mimi. ( A je najchudšia a najmenšia z triedy).... mám aj dcéru Rebeku a tú tiež nikto nevolá Beky (Jedna pani učiteľka začala, ale slušne som ju požiadala, aby to nerobila...a odvtedy nemáme problém) Myslím si, že je to veľmi pekné meno a hlavne ich nie je tak veľa, takže sa po zavolaní neobzrie celá trieda 😂
Miriam je nádherné meno. Aj Judita.
Miriam je podla mna pekne meno, poznam jednu, kt. volaju Mima.. Ale ked pocujem meno Maria, uff.. Podla mna rovnako hrozne ako, co ja viem, Bozena a pod. 🙂
@aniele to som nevedela 😁
Takze Mirky su v podstate Miroslavy ?
Lebo som to tak brala ze aj Miriam je Mirka ale zas Mirka sa mi moc nepaci uz
V podstate ano. Ale na VS som mala v rocniku Miriam a ona sama sa predstavovala Mirka

mne sa pacia klasicke mena, aj Miriam je pekne, uz ho casto nepocut… minule som skoro odpadla, ked som na ihrisku zacula mena ako Zuzka a Maria 😀 Medzi tymi Zoeinkami a Zarkami zrazu bum 😂