icon

Moje 3 ročné dieťa nechce nič jesť.Máte niekto podobnú skúsenosť?

momomamo
6. okt 2020

Dobrý deň, píšem a prosím zároveň o radu. Doma mám 3,5 ročného syna, ktorý nič nezje okrem kakavka z fľašky. Občas do neho dostanem max dve lyžice polievky. Zo zeleniny zje len uhorku. Mäso nezje, keď však vidí parky to áno ale len čisté bez chleba. Čiže jeho jedálniček vôbec nie je výživný.Samotrejme tak vyzerá aj stolica. Je tuhá a tmavá, poväčšine tvrdé guľky. Samozrejme že som skúšala strúhať, skrývať, presviedčať zeleninumlieko čiastočne nahrádzať čajom keď túži dudkat fľašku.

Strana
z2
beronsche
6. okt 2020

@negymama ja som robila presne co ty - ziadne hluposti na jedenie, kym boli deti male.. ziadne sladkosti za odmenu, ani nahananie s jedlom, ani TV pocas jedla, ziadne dramy okolo toho co jedia, ci jedia, kolko jedia... Dramy prisli az s ucitelkami v skolke, tam bola rec tazka, kedze ani sila kolektivu nepomohla.. A tie deti furt nejedia... Ja uz nevie, co som urobila zle.. 🙂 Aj ked dieta c.2 to ma zrejme ciastocne odpozorovane od dietata c.1.. 🙂

negymama
6. okt 2020

@beronsche u nas na to skolka nemala vplyv, mozno i preto ze prve dve deti mi isli do skolky az na 4 roky a to uz boli z domu naucene dobre jest. a tretie a stvrte deti sice isli sdo skolky skor , ale uz ich stiahol domaci kolektiv. Moje deti dojedali za ostatnymi, tie pomazankove chlebiky, co nik nechcel si pochvalovali, Jedine co nechceli boli tie presladene tvarohove kremy co im obcas davali , alebo krupice, celkove sladke jedla.

Ja teda neviem, ci je to dedicnost ci priklad...ale my s muzom uprednostnujeme skor slane, stiplave a kysle jedla, nez sladke a detto deti po nas. take daco ako zemlovka ci ryzovy nakyp prakticky nevarim.

lujza123
6. okt 2020

@momomamo moja zapocala podobnú diétu v 2 rokoch a priebercivost ju postupne začala prechádzať v 5 tích rokoch. Takže to poznám. A nie, nepomáhalo vyhladovat, ona sa zatala a bola schopná nezjest absolutne nič až do večera. Samozrejme upistana, hladná ale čo nechcela nezjedla.

Jedzte spolu pri stole. Všetky jedlá, raňajky, obed, večeru. Aj keď nebude chcieť jest nech pri vas aspoň sedí. Žiadne rozprávky, ani rozptylovanie. Ale ani neprehovarajte, nenanucujte jedlo, žiadna prehnaná pozornosť tomu ze neje.

Deti sú konzervatívne, prvoradý je vzhľad, chuť je nepodstatná. Hlavne tie menšie sú schopné zjesť jogurt, tvaroh, smotanu, puding čokoľvek ak je to v obale z ich oblubebeho dezertu. Takže stačí jeden obal z pribinacika a diera zje vsetko

Kakauko. Ja by som mu tu fľašu nebrala hneď, ale skus kúpiť co najkvalitnejšie kakao, plnotučné mlieko, namiesto cukru použi med a pomaličky zahustuj. Rozmixovanym banánom, lyžicou jogurtu, kašou...

Skus špagety. Deti milujú špagety a do omáčky červenej farby zakamuflujes všetko.

Písmenká ci cestoviny v tvare postaviciek deti bavia.

Bud rada ta tie uhorky co zje. Kľudne mu ju daj každý den

hennyinnsbruck
6. okt 2020

@negymama
@anjelicek26 juj ženy mam tešo... Na obed zjedla rajčínovu polievku poobede sme šli autom v ňom keksíky nejaké syrové od hippka-ona mi nič neje keď vstane až poobede a to sme na 99%preč aaaaale teraz 18:30 som robila nové prenu - kura brokolica a cestoviny a strašne veľa zjedla 🤩🤩🤩 nie možno najzdravšie ale jedla rad za radom.mäsko, brokolica veľa zjedla

Už pistala o 17:30 ze je hladná ale potiahla som hodku nech dobre vyhladne 😊

momomamo
autor
8. okt 2020

@ciernysokol áno to sme skúsili nahradiť kozim mliekom, kt. je neskutočne drahé. Chvíľu sme mali pocit že lepšie je ale trvalo to chvíľu. Tak isto do stravy som mu zaviedla kvalitné probiotika tiež minimálna zmena

momomamo
autor
8. okt 2020

@beronsche neje blbosti ani cukrík nezje vôbec ho zo neláka ako iné deti a ani palacinky ani vianočnú s maslom ci lekvárom proste nič neje. Iba mlieko, uhorku, melón zje ale z toho ho preháňa, ani čistý rožok ani polku nezje, z natreté ho chleba prstom vylíže syr alebo lučinu. Sém tam kúsok banánu, piškót. Nezje ani jogurt ani pribináčik. Povie ze mu to nechuti. Co ešte zje je čistá ryža. A spaheti s originál kečupom, s domácou omáčkou nie. To je celá jeho strava

ciernysokol
8. okt 2020

@momomamo moj mal isteho casu alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka. 2 roky nemal nic mliecne, ani cokoladu. Vapnik mal ukazkovy. Pomohlo mu to, teraz mliecne moze, ale mlieko nie. Este moze byt velmi pravdepodobne, ze ma problem s lepkom, ked citam, co nechce jest. Ked su creva poskodene od lepku, pridava sa aj alergia na mlieko. Vyzera, ze mu nieco robi zle, to nechutenstvo nebude l3n tak. Ekzemy, vyrazky nema? Rastie dobre? A vaha? Ja by som na vasom mieste nic zo stravy nevyradovala, ani mlieko, ani lepok a sla cim skor na krv na gasto, nech zistia lepok a mlieko. Ak nic nezistia, vyradila by som lepok a mlieko a cakala, co to urobi. Intolerancia lepku sa u doktora nezisti. Ak by nezabralo vobec nic, sla by som s nim na biorezonanciu, nech pozru tam.

momomamo
autor
24. nov 2020

Ahojte, takže situácia vyostrila bolesťami bruška. Až keď doktorka mu prehovorila tak si dal povedať a mlieko už tak nepýta. Vždy mu oponujem tou doktorkou zatiaľ zaberá. Syn začína pomaly jest, vyberá ale je to pre nás veliký úspech. Rovnako nás ešte čaká gastro odber na lepok a laktózu, pretože podľa bodiek na jazyku mu dačo vadí. Dovolím mu zatiaľ mlieko z pohárika a iba občas čaj z fľašky. Takže takto to zatiaľ vyzerá u nás, keby niekto hľadal podobne informácie v takej situácii ako som bola je ze nič nejedol okrem mlieka. Uvidím dokedy mu to vydrží zatiaľ to vyzerá ze na fľašku s kakavkom začína zabúdať a je viac a viac hladný a pýta. Takže nechcem sa hneď tešiť ale toto môjho tvrdohlavo chlapca trochu donútilo vzdať sa mlieka.

Strana
z2