Na Slovensku by deti mali mať slovenské mená
Dievčatá, žienky, budúce mamičky...
Spamätajte sa .... sme na Slovensku, naše deti by mali nosiť naše slovenské mená, reprezentovať našu krajinu....
Je mi až do plaču z tých zahraničných schomolenín 😂😂😂
@ladycat2021 asi zistila pocas diskusie z inych prispevkov, ze tie slovenske mena za ktore sa chcela biť, nie su až tak slovenske, ako si v nevedomosti myslela.
a tak s pocitom trapnosti ustupila a radsej nereaguje.
@negymama aha .. asi mas pravdu 😂 nabuduce este skor ako bude chciet zacat nejaku diskusiu tak, nech si o danej problematike nieco precita a to teraz nemyslim len autorku, ale aj ostatnych .. pretoze ked citam niektore diskusie tak neviem ci sa mam smiat alebo plakat .. neverim, ze na nete nic nie je 😀
@daniela2202 a mne je zasa do placu ako sa na Slovensku ludia staraju do toho, do coho ich nic 🤷♀️ kazdy si vyberme meno pre svoje dieta, tak to bude najlepsie
@ladycat2021 to je tak, ked chces verejnosti rozsirit obzory a zistis, ze si mal na ociach klapky 😲
@negymama 100 ludi 100 nazorov .. tak preco by som mala verejnost presviedcat o svojom nazore? 😵 .. su diskusie, ktore radsej ignorujem napriklad o covide .. tato tema ma uz absolutne nezaujima a skoro kazda druha tema je covid a ockovanie .. mali by to zakazat, lebo inak sa ludia budu len hadat a ja v tom zmysel nevidim 🙄 tak ci tak to raz skonci a pride zase nieco ine
@daniela2202 podla mna je to vec rodicov …ich dieta, ich volba 🙂 … to potom by boli na sr asi 5-10mien (cisto slovenskych)…my sme vybarali celych 9mesiacov a nevedeli sme sa rozhodnut chceli sme aby bolo bezne na sr ale zname aj v zahranici 🙂 napr ako adam, david atd 🙂 v anglicky hovoriacich mas vseliake mena (podla mesta, rocneho obdobia) a ziju stastne 🙂
@negymama ja som sa v zahranici starala o chlapceka co mal druhe meno Maria - 10 sekund prekvapenia a zvykla som si 🙂
@daniela2202 A rozmyslala si uz aj nad tym, ze nie vsetci obcania SR su aj slovenskej narodnosti? Ze tu zije aj napr. mnozstvo Madarov, ktori by chceli dat svojim detom madarske mena?
a posledneho syna muz chcel dat silou mocou pomenovat Nicola...podla jeho oblubeneho vedca Teslu. Lenze to je u nas zenske meno, tak by to na matrike neprešlo, a Nicolas sa mu nepacil. tak je maly nakoniec Matyáš
No, ja sa síce občas čudujem, prečo sa syn dvoch Slovákov, čo boli až do 15 kolena najďalej v chorvátsku, musí volať Bryan Lynn Ovciarik, ale ze by som o tom mala potrebu viesť diskusiu..... Nerozumiem manii dat dieťaťu za každú cenu originálne meno, ktoré vôbec nepasuje do jazyka, ale akceptujem, že nemusim rozumieť všetkému. A teda keď počujem to strašne originálne zahraničné meno v spotvorenej slovenskej zdrobnenine, tak si o IQ rodičov nič zvlášť lichotive nepomyslim. Ale zase je to len môj problém a nie predmet diskusie.
Že ty si včera videla ten článok, ktorý zdieľala jedna známa stránka na FB o hlúpych príspevkoch na MK a dúfaš, že sa dostaneš do druhej časti? 😅
P. S. Aj mne sa páčia "slovenské" alebo teda lepšie povedané tradičné mená, ale takto to riešiť a ešte ten spôsob akým odpovedáš je na smiech 😅😂
@kengurica zemiaky su z Ameriky... dovezené po roku 1492,🤣🤣
Moja babka ked som jej to vravela,ostala v šoku! Ze co sme jedli dovtedy 🤣🤣
@mariejenka podla mna nic :D cakali sme na to kym ich donesu z Ameriky :D …napr Ötzi (alpska mumia) ma cca 10tisic rokov a nasli mu v zaludku masso z kamzika, a obilniny 🙂
To už aby som sa pýtala žien na MK a aj cestou do obchodu okoloidúcich občanov, či mi vôbec schvália, dať mojej ďalšej dcére meno Alžbetka… 😅😅🙆🏻♀️
No nič, nebudem riskovať,… Inak hlúpejší “duchazáblesk” alebo úvodný príspevok ako si dala ty, autorka, som už veeeeeeeeľmi dlho nevidela 🙂 😅🤦🏻♀️
@daniela2202 a keď sa niekomu nepáči žiadne meno zo slovenského kalendára tak ma dat nasilu meno ktoré sa mu ani nepáči alebo ako? Môj starší syn nemá klasické meno zo slov kalendára, má 10 rokov a povedal mi ze je rád že som mu dala také meno aké nikto nemá lebo okolo neho niekoľko Michalov, Martinov, Matejov, Jakubov, Oliverov.. Keď niekto povie jeho meno, každý vie o koho sa jedna. Tym nechcem povedať ze klasické mena nie sú pekné, mladší syn má meno z rozšíreného slov. kalendára, a obe mena sa hodia k priezvisku. Ale teda myslím ze je každého vec aké meno dá svojmu dieťaťu, a ty nemáš najmenšie právo písať ženám nech sa spamätaju, venuj sa iným veciam a vyber mena nechaj na tých ktorých sa to týka 😉
Je to každého vec ako svoje dieťa pomenuje...pokiaľ to nie je zosmiešňujúce alebo hanlivé meno...tak nie je čo riešiť potom.
@marcelo1111 hihi,rovno hranolky 😃 ale vážne,moja babka sa narodila v 1920 v Pittsburgh,Pansylvania slovenským emigrantom,ked mala babi 4 roky,sa vratili na Slovensko, Babka sa smiala ze zato jej tak chutia zemiaky,lebo su z jej "vlasti"😃 a tu uz je aj diskusia...mali dat moji prarodičia dcére meno Mary? Lebo sa narodila v Amerike, alebo Mária,lebo oni boli Slováci?
@daniela2202 ja tiez nepouzivam na internete v neformalnom prostredi diakritiku a nie je to ziadny problem, dokonca je to normalna vec....
autorka, Ty si asi cakala ze tu zrazu vsetci budu krutit hlavami a nadavat na mena typu Lucas, Jessica, Minerva, Kevin, a pod. a ospevovat mena typu Jano, Jozo, Fero a Miso.
ale casy sa menia, meni sa spolocnost a menime sa aj my a nase nazeranie na svet.
@viestta ale vsimni si, ze prestala odpovedat .. asi jej uplne dosli argumenty ... .uz nema ziaden pravdepodobne 😂 nema co k tomu povedat, ale mozno sa mylim 😀
@viestta ja som strasne zvedava na tie odpovede .. ak sa ich vobec dockame 😀
@mariejenka rozpravame sa o obdobi pred 100rokmi…vies ak tam sli len na zarobky jasna vec maria ..ja tiez zijem v zahranici a hladali sme mena ktore su aj tu aj na sr rovnake (medzinarodne) aby napr ak sa vratime nebol stym problem …bolo by smesne keby sa dieta vola napr Herbert alebo Brooklin 🙂

Čo by na podobnú tému povedal Elon Musk 😂🤣😂🤣