Názor na meno Amélia
Ahojte aký máte názor na meno Amélia? Meniny má na 10.jula a ja mám 12teho termín pôrodu tak keby sa vypýtala na 10teho bolo by to krásne. Len chcem aj druhé meno Amélia Sofia, priezvisko máme krátke takže pasuje.
narodky a meniny v jeden den (alebo blizko) . Ti do smrti neodpusti
To je skoro ako narodky na stedry den
@martinmmartin prečo by mi to neodpustila? Veď sa oslavuje len jedno meno nie obe. Adam má na štedrý deň meniny tiež a predsa ho ľudia dávajú lebo je to pekné meno.
@martinmmartin prečo by mi to neodpustila? Veď sa oslavuje len jedno meno nie obe. Adam má na štedrý deň meniny tiež a predsa ho ľudia dávajú lebo je to pekné meno.
@anonym_autor myslí tým asi, že dieťa nedostane darceky na narodky a potom na meniny, ale len naraz
Amélia sa mi páči, ale v tomto prípade by som nedala, presne kvôli tomu, že bude mať blízko aj narodeniny.
Druhé meno vôbec nie, absolútna zbytočnosť.
Amélia sa mi páči, ale v tomto prípade by som nedala, presne kvôli tomu, že bude mať blízko aj narodeniny.
Druhé meno vôbec nie, absolútna zbytočnosť.
@patka06 tak mi chceme druhé meno aj ho dáme pýtame sa na hlavné.
@anonym_autor myslí tým asi, že dieťa nedostane darceky na narodky a potom na meniny, ale len naraz
@huxy veď tie meniny sa tak strašne neoslavujú a vôbec nejde o darček na meniny, vždy som dostala nejakú čokoládu a hotovo. Ide hlavne o narodeniny
@huxy veď tie meniny sa tak strašne neoslavujú a vôbec nejde o darček na meniny, vždy som dostala nejakú čokoládu a hotovo. Ide hlavne o narodeniny
@anonym_autor tak ja som osobne neraz počula od dospelých kolegýň atď. ktoré mali v rovnaký alebo blízky deň menín aj narodeniny, že ako deťom im to veľmi vadilo.
My máme vo zvyku aj na meniny obdariť, nie len čokoládou, ale tak každý to má inak
Len si napis mena so správnym pravopisom, nie ako tu 😃
@anonym_autor nenechaj sa odradiť dôvodom že dieťa bude dostávať len jeden darček 😅 moje darčeky na meniny boli musli cereálie a podobne a vôbec mi nechýbali veľké darčeky 🙂 táto doba je prematerializovana neskutočne a postupne sa to začína meniť 🙂 takže toto by ma vôbec netrápilo. Manžel má deň po sebe narodeniny a meniny a nemá traumy 😀 a náš syn tiež nebude oslavovať meniny lebo v Tom nevidíme význam
A nevyse aj ja chcem dať dieťaťu meno ale Amalia 🙂 je to krásne meno ako pre vílu ale aj v dospelosti bude znieť pekne
@anonym_autor čo to máte s tými dvomi menami? Rodičovská imidžovka a v praxi úplne zbytočné až otravné!🙂
@anonym_autor nenechaj sa odradiť dôvodom že dieťa bude dostávať len jeden darček 😅 moje darčeky na meniny boli musli cereálie a podobne a vôbec mi nechýbali veľké darčeky 🙂 táto doba je prematerializovana neskutočne a postupne sa to začína meniť 🙂 takže toto by ma vôbec netrápilo. Manžel má deň po sebe narodeniny a meniny a nemá traumy 😀 a náš syn tiež nebude oslavovať meniny lebo v Tom nevidíme význam
@mullerova46 kolegyne, ktorým to ako deťom vadilo, majú cez 40-50... Nie je to vôbec dobou...ale deti vidia a vnímajú, keď niekto iný dostane darcek (už čokoľvek) aj na narodky aj na meniny, a oni len raz.
@mullerova46 kolegyne, ktorým to ako deťom vadilo, majú cez 40-50... Nie je to vôbec dobou...ale deti vidia a vnímajú, keď niekto iný dostane darcek (už čokoľvek) aj na narodky aj na meniny, a oni len raz.
@huxy tak treba naučiť deti že darčeky nie su dôležité 🤷 nemaju byť závistlive ale ceniť si to čo majú a darček ktorý dostávajú má byť pre radosť nie aby sa vyrovnali iným deťom. Deťom sa dajú dať aj dve typy darčekov naraz aby nemalo pocit že je ukrátené ale aby to nemalo iba materiálny charakter
@huxy tak treba naučiť deti že darčeky nie su dôležité 🤷 nemaju byť závistlive ale ceniť si to čo majú a darček ktorý dostávajú má byť pre radosť nie aby sa vyrovnali iným deťom. Deťom sa dajú dať aj dve typy darčekov naraz aby nemalo pocit že je ukrátené ale aby to nemalo iba materiálny charakter
@mullerova46 ja píšem len svoju skúsenosť, čo mi vraveli kolegyne, ako to oni ako deti vnímali. Ja našťastie toto nemusím riešiť
Pekné, dala by som bez ohľadu na meniny.
Uplne v pohode. To, akým štýlom to budete oslavovať a koľko dostane darčekov, je len na vás. Mam kamosku, ktorá je narodená na Štedrý deň a zároveň má syna Adama. A pár dni predtým má on narodeniny. Ani raz som zatiaľ nepočula, že by im to v rodine vadilo. Všetko je o nastavení. Moja vedúca mala v jeden deň meniny aj narodeniny (Jana). Tiež sa nikdy nesťažovala. Vždy u nich prevážili narodeniny nad meninami, ale opakujem, je to o tom, akú tradíciu si zavediete. My sme jej kúpili darček k narodeninám a k meninam dostala kyticu. Žiadna veda okolo toho nebola.
Mimochodom môžeš prenášať aj dva týždne. Mne sa ani jedno dieťa nenarodili na termín. Prvá prišla o 10 dní skôr, druhá o 7 dní neskôr.
@huxy nie každá rodina má postavené sviatky na materiálnych daroch.. my dávame deťom hračku/dar na narodeniny.. na meniny chodíme na výlet alebo si môžu vybrať nejaký zážitok, pripadne sa ideme niekam najesť
moje dieťa má narodeniny a meniny v priebehu 2 týždňov - meno sme mali vybraté dávno predtým než som bola tehotná 😏 no neviem, aj mne to prekážalo, lebo v rodine zvykneme oslavovať aj meniny, nie že darčeky na meniny, ale nejaký obed alebo večera v reštaurácii podľa výberu oslávenca - a tak rýchlo za sebou to nemalo to čaro 😏
čo sa týka mena, amélia je za mňa pekné
Ahoj. Naša Amélia má meniny na Emílie, v novembri. Držim sa toho, že to meno je odvodene z mena Emília. S Amáliou nemá nič spoločné.
@anonym_6b17b1 Amalia a Amelia a Emilia maju povod v mene Amal resp. Aemilius - pracovita, horliva
@martinmmartin odpustí, ja mám jeden deň narodky a druhý deň meniny, najlepšia vec na svete. Známa Eva, sa narodila na štedrý deň.
Termin som mala 2 a syn sa narodil 11. Moze to prist skor aj neskor. Nevidim problem mat v jeden den meniny aj narodeniny. Aj ja tak mam, na Katarinu. Rano mi zablahozelali k meninam a dostala som darceky, poobede k narodeninam a dostala som darceky.
Máme doma 20 dňovú Améliu 😊 meniny neriešim , aj narodeniny bude mať pár dní pred vianocami to neovplyvním a meniny doma ani neoslavujeme
Mám blízko Vianoce, narodeniny j meniny a štvalo ma to celé detstvo . Vždy som dostala darček - to máš k nar.aj k meninám a zbytok roku nič.
Nepaci sa mi.
Máme doma 20 dňovú Améliu 😊 meniny neriešim , aj narodeniny bude mať pár dní pred vianocami to neovplyvním a meniny doma ani neoslavujeme
@anonym_04bc1f Ty to riešiť nemusíš, ani meniny oslavovať nemusíš, ale tvoja dcéra bude vidieť, že iné deti to majú inak. Meno je pekné. Ja ti to hovorím z pohľadu človeka, ktorý má narodeniny , meniny a Vianoce v kope. V detstve to môže vnímať. Nie je to však samozrejme ujma na psych. zdraví 😀
A nevyse aj ja chcem dať dieťaťu meno ale Amalia 🙂 je to krásne meno ako pre vílu ale aj v dospelosti bude znieť pekne
@mullerova46 ja mám 6 ročnú Amáliu. Včera sa veĺmi veĺmi rozčuĺovala že má zle meno 😁😁😁 aj na brata zurila keď ju tak oslovil 😁😁😁. Tak bacha na to 😁😁😁. Že v škôlke teda vydrzí keď ju tak budú volať aj keď to neznáša, ale doma ju tak nemáme volať. Ja som ale s výberom spokojná 😍.
Ja mám Luciu narodenú 13.12., lebo sme sa s mužom vedeli zhodnúť iba na jednej dvojici mien pre dvojčatá. Zatiaľ to nejak nevníma, že má sviatok aj, aj. Ja mám tiež rozostup týždeň a žijem v pohode. Sú horšie veci na svete.
Myslím si, že jedno meno pre dieťa bohate stačí. Preto sme sa snažili s mužom vybrať také, aby sa zaň nehanbili (ešte máme Eriku a Zoru), aby aj význam bol pekný, ja som si to po dohode s mužom sťažila tým, že nesmie byť po predkoch a nesmie byť hebrejské. Zároveň si myslím, že sú originálne, no nie sú populárne (tuctové), čiže na ihrisku sa neotočí za ním 5 detí.
Keď tak na ne denne pozerám, myslím si, že tie mená im dokonale sadli.
Z mojich vysnívaných mien sa časom stali tuctovky, čiže musela som seriózne niekoľkokrát prejsť zoznam všetkých mien, aby som definitívne vybrala správne.
@mullerova46 ja mám 6 ročnú Amáliu. Včera sa veĺmi veĺmi rozčuĺovala že má zle meno 😁😁😁 aj na brata zurila keď ju tak oslovil 😁😁😁. Tak bacha na to 😁😁😁. Že v škôlke teda vydrzí keď ju tak budú volať aj keď to neznáša, ale doma ju tak nemáme volať. Ja som ale s výberom spokojná 😍.
@blunka čo jej na ňom vadí 😂 stale si nie som 100% istá ale už teraz v bruchu ju tak volám odkedy som sa dozvedela že to bude dievčatko