icon

Názor na meno Amélia

5. jan 2026

Ahojte aký máte názor na meno Amélia? Meniny má na 10.jula a ja mám 12teho termín pôrodu tak keby sa vypýtala na 10teho bolo by to krásne. Len chcem aj druhé meno Amélia Sofia, priezvisko máme krátke takže pasuje.

Strana
z2
talia16
6. jan 2026

@anonym_autor Autorka ja nerozumiem prečo sa pytaš na nazor? Mne z tvojich odpovedi vychadza, že si s menom spokojna a stojiš si za svojim názorom

arieska
6. jan 2026
@martinmmartin

narodky a meniny v jeden den (alebo blizko) . Ti do smrti neodpusti
To je skoro ako narodky na stedry den

@martinmmartin mám meniny 5. a narodeniny 8. a nemám s tým absolútne žiadny problém. Maximálne mi to vyhovuje

anonym_de3783
6. jan 2026

My mame dcéru, meniny narodeniny ma od seba pár dni. Ale trvám na tom od narodenia, že obidva sviatky sa oslavujú “poriadne”, žiadne ukracovanie oslav, darčekov, našťastie stari rodičia vždy pekne prídu zagratulovat, davaju si na tom záležať. Tak isto aj rodinní príslušníci. Nikto doteraz nepovedal že neprídem lebo veď sme sa už videli alebo čo.
Výzdobu, občerstvenie, všetko chystam dvojmo. Príde mi to tak fér, keďže druhé dieta ma meniny a narodeniny od seba a vždy oslavujeme, každý jeden sviatok. Prečo by sa prvému mali oslávi krátiť, lebo to ma pri sebe?

marca12
6. jan 2026
@anonym_autor

@huxy veď tie meniny sa tak strašne neoslavujú a vôbec nejde o darček na meniny, vždy som dostala nejakú čokoládu a hotovo. Ide hlavne o narodeniny

@anonym_autor Mam synovcov,ktory jeden sa narodil den pred stedrym dnom a druhy po stedrom dni. Ano,je pravda,ze vzdy frflali,ze nemaju poriadnu oslavu narodenin,lebo sa to vzdy spojilo s Vianocami. Dokonca jeden je Adam,takze aj o meniny prisiel 😂 ale inak je spokojny s menom a kvoli takej malichernosti by som sa nevzdala pekneho mena. Vzdy sa to da detom rozumne vysvetlit a ich zivot sa nezruti,ked oslavia naraz meniny a narodeniny. My synovca ani nekratime o darceky. Dostane 3 darceky-meninovy,narodeninovy a od Jeziska.

vieronika14
6. jan 2026

@anonym_autor ahoj mne sa Amélia páči, mali sme ho tiež v zozname

anonym_79b532
6. jan 2026

@anonym_autor meno Amelia a ani Sofia sa mi nepáči, sú také otrepané. Nemajú originalitu.

tilly
6. jan 2026
@martinmmartin

narodky a meniny v jeden den (alebo blizko) . Ti do smrti neodpusti
To je skoro ako narodky na stedry den

@martinmmartin ale prosím ťa. Jeden môj syn má blízko pri sebe narodeniny a meniny, druhý je Adam. Obaja sú adolescenti. Ani raz sa nesťažovali. Neriešia. Dnešné decká, čo majú vsetko už tak nelipnu na oslavách a darčekoch.

chicca555
6. jan 2026

@anonym_autor nerob jej to, ze bude mat meniny a narodeniny blizko pri sebe... ja to tak mam, dokonca v lete a doteraz mi to vadi, ze mi spajali oslavu dokopy a mozno usmevne, ale tiez som v skole zavidela detom ked nosili cukriky na meniny alebo narodeniny a ja som nemohla, lebo sak leto a prazdniny... 🙂

baskustek
6. jan 2026

Meno je krásne, aj ja som ho mala vybraté, ale nakoniec čakáme chlapca. Meniny a oslavy s tým by som si ťažkú hlavu nerobila, veď to sa dnes už nejako nerieši, to je taký prežitok, aj tak ich už poriadne nikto neoslavuje, len staršie generácie

skolara
6. jan 2026

Amelia nie je otrepané meno. Je krásne a ženské.

anonym_9997db
6. jan 2026
@huxy

@anonym_autor myslí tým asi, že dieťa nedostane darceky na narodky a potom na meniny, ale len naraz

@huxy mám muža, ktorý má narodeniny na Vianoce a od narodenia doteraz (35+) je vo zvyku, že doobeda dostane darček na narodeniny a večer darček na Vianoce. Čiže normálne sa oslavujú aj jeho narodeniny. Akurát s menšou tortou, nakoľko zákuskov je dosť vianočných. Teraz máme dieťa ktoré je narodené na Mikuláša, má 2 mená a jedno je "vianočné" a rovnako máme v pláne normálne oslavovať aj narodeniny, Mikuláša aj vianočné meniny. Nevidím dôvod prečo by mali byť ukrátený o darčeky. Akurát že ich nedostanú v priebehu roka ale dostanú viac v krátkom období

basska_b
7. jan 2026

My máme Améliu a či už sa ti narodí na termín alebo nie, tak Amélia Sofia je pekné a celkovo Amélia je veľmi pekné meno ❤️ ja mám meniny na Barboru 4.12. a narodky teraz po Vianociach, ako decku mi to vadilo, že naraz som dostala darčeky a peniaze a potom celý rok nič, ale teraz ako dospelej je mi to šumafuk

gabrielamodrykonik
7. jan 2026
@huxy

@anonym_autor myslí tým asi, že dieťa nedostane darceky na narodky a potom na meniny, ale len naraz

@huxy Meniny nie su tak podstatne to sa da v pohode spojit, horsie je narodeniny a Vianoce dokopy 😂.

huxy
7. jan 2026
@anonym_9997db

@huxy mám muža, ktorý má narodeniny na Vianoce a od narodenia doteraz (35+) je vo zvyku, že doobeda dostane darček na narodeniny a večer darček na Vianoce. Čiže normálne sa oslavujú aj jeho narodeniny. Akurát s menšou tortou, nakoľko zákuskov je dosť vianočných. Teraz máme dieťa ktoré je narodené na Mikuláša, má 2 mená a jedno je "vianočné" a rovnako máme v pláne normálne oslavovať aj narodeniny, Mikuláša aj vianočné meniny. Nevidím dôvod prečo by mali byť ukrátený o darčeky. Akurát že ich nedostanú v priebehu roka ale dostanú viac v krátkom období

@anonym_9997db však nech každý robí ako chce, písala som, čo mi hovorili kolegyne, ako to vnímali

Strana
z2