icon

Názor na meno Mia Karolína

majkaop1295
22. jan 2025
jamimo
22. jan 2025

@ssimusska a ja poznám x psov ktoré sa volajú Miro, Maťo, Peťo, Alex, Lena, Bella, kocúrov Mišo. Wo ist das Problem?

earlgrey
22. jan 2025

@jamimo v zadubenej spoločnosti - na Slovensku 😀

rachel36a
22. jan 2025

Mia pekne meno...Karolína pekne meno...Mia Karolína otrasne...

vikimed
22. jan 2025

@melanta mňa až tak strasie, keď niekto navrhne meno Judita.

vandica
22. jan 2025

@majkaop1295 každé meno zvlášť pekne, spolu hrozné za mňa, až smiešne by som povedala. Alebo ako už bolo spomenuté - sedlačina.

kvadrinkaaa
22. jan 2025

Za mna ani jedno a spolu už vobec nie 😀

ssimusska
22. jan 2025

@jamimo chcela počuť názor 😄 má ho. Mne je totálne u prdele ako si pomenuje decko 😅
@earlgrey na Sk nežijem dlhšiu dobu, takže si mimo 😢

earlgrey
22. jan 2025

@ssimusska Počkaj, veď ja som nenarážala na nič, čo si ty napísala...ale darmo nežiješ na slovensku, mentalita slovenského národa sa nezaprie ani v zahraničí 😉

ssimusska
22. jan 2025

@earlgrey v súvise to tak vyzeralo. nečítala som všetky komentáre, len na tejto stránke. Hej nezaprie? A ako ? 😀

melanta
22. jan 2025

@earlgrey mentalita slovenského národa? Áno, je dosť možné, že mimo SR nie sú niektorí ľudia tak nevyzretí, že sa musia radiť s úplne cudzími ľuďmi o mene pre svoje dieťa. To je podľa mňa strašidelné, že deti vychovávajú ľudia, ktorí si ani prdnúť nevedia bez toho, aby sa predtým na MK neporadili, či si prdnúť môžu. Veď sa pozri, čo tu ženy riešia, niektoré aj keby ich dieťatu odrezalo ruku, tak sa budú radiť tu a nepôjdu k lekárovi. Lebo Mara z koňa napísala, že stačí priložiť bobkový list. Máš pravdu, takáto zadubenosť nie je v každej krajine.

lubina
22. jan 2025

@majkaop1295 Uplne super kombinacia 🙂

earlgrey
22. jan 2025

@melanta Nejde len o to, ale aj vysmievanie sa z mien, pohoršovanie sa nad úplnými banalitami, riešenie totálnych somarín...a takto by som mohla písať ďalej 😉
Akože žila som v zahraničí dlhé roky, ale s týmto sa stretávam len na Slovensku.

kukuk29
22. jan 2025

@jamimo to neni o zadubenosti...ty vidis o tych ludoch clanky alebo o nich pocujes v mediach, kde im uvadzaju obe mena.Ide o to ci ich pouzivaju doma s kamosmi a aj ich rodinny prislusnici na kazdodenne oslovenie 🙂

melanta
22. jan 2025

@earlgrey súhlasím s tebou. A práve preto ak viem, že dieťa bude vyrastať na Slovensku, tak to zohľadním pri výbere mien. Nenazvem svoje dieťa Serafína, nech by sa mi to meno páčilo akokoľvek, pretože viem, čo by si to dieťa v slovenskej škôlke a škole zažilo.

earlgrey
22. jan 2025

@melanta Súhlasím...akože ľudia sa oháňajú tým, že čo koho do toho, ...no nič nikoho do toho, ale rozmýšľam dopredu, viem, že dnešné deti, dnešní ľudia, hlavne na Slovensku, sú zlí...detí hrozné...darmo tu budeme písať, že moje je vychované a blá blá blá...nevidíme ako sa správajú v škôlke a v škole...ja nedám ruku do ohňa ani za vlastné dieťa...keďže je to dieťa a je ľahko ovplyvniteľné...šikana je dnes veľmi bežná...nikdy by som to svojmu dieťaťu neurobila...radšej nech sa volá Zuzka, Katka, Anička...

dota6
22. jan 2025

@jamimo nehovorím, že je to zlé. Hovorím o osobách, ktoré poznám. Dospelé ženy, ktoré som spoznala v dospelom veku a ktoré sa mi samé predstavili. 😇 Možno je to ich vlastná zadubenosť. Mohli sa prestaviť ahoj, som Anna Kristína. No keďže tak neurobili, poznala som len meno, ktorým sa predstavili.

nesana
22. jan 2025

Mne sa obe mená páčia a aj spolu to znie dobre🙂

mimikarol
22. jan 2025

Ja by som sa už tu na výber mena nepýtala. Tu ti to len zhejtujú a napíšu že sa mu/jej budú v škole vysmievať. Ale to nie deti, to ich matky sa vysmievajú kôli mene.

majkaop1295
autor
22. jan 2025

@mimikarol bude len Mia 🤍 väčšine v rodine sa páči 🙂

jamimo
22. jan 2025

@kukuk29 my máme aj v rodine deti s 2 menami a aj tak ich menujeme. Pre mňa je to prirodzená samozrejmosť, nie záležitosť novín a televízie 🤷‍♀️

jamimo
22. jan 2025

@earlgrey nooo... ja mám 46 a veru Zuza husiarka, hlúpy Jano, sprostá Dora, Peter sveter, Palo Haló a iné primitívne skomoleniny a posmešky z mien som počula už na ZŠ. Smutné konštatovanie, že to trvá dodnes 🙄 Odkiaľ to tie deti asi majú...?

jamimo
22. jan 2025

@dota6 neviem aké majú dôvody, prečo sa predstavujú tak alebo onak. Ak mi niekto povie som Lea Izabela, je to pre mňa Lea Izabela. Samozrejme, ak mi povie som Lea, je to pre mňa Lea. Často sa stretávam s tým, že ľudia argumentujú tým, že je to dlhé na vyslovenie. Ja ti neviem...mne to nevadí a neobťažuje ma to.

earlgrey
22. jan 2025

@jamimo Ja to netuším...mám 6 ročnú dcéru a ešte som také niečo od nej nepočula...ale či počuť budem, netuším...doma to nemá odkiaľ počuť..takže jedine z kolektívu...ale čo počúvam deti...cca 10 ročné a viac, na ihriskách, ulici atď. tak je to hrozné...nadávky, vulgarizmus, posmešky, prezývky...jasné, že to bolo aj predtým a je to aj teraz...ale myslím, že teraz je to oveľa oveľa horšie...

jamimo
22. jan 2025

@earlgrey záleží asi fakt od šťastia na okolie, kolektív... Ja ako dospelá osoba musím sama priznať, že poznám z okolia mnoho pokrivených a trpkých slov (ohľadom mena, vzhľadu, vzrastu...) Pre mňa smutné konštatovanie...

klotildabazarik
22. jan 2025

@majkaop1295 nikto ti decko volat dvomi menami aj tak nebude cize je to uplne jedno ked sa ti paci daj to je ako ked si vydata zena uvadza dve priezviska uplne zbytocne🙄

earlgrey
22. jan 2025

@jamimo Ani nepíš, ja som si šikanou na škole prešla tiež, viem, aké to je...ale teraz je to oveľa oveľa horšie ako pred 30timi rokmi...

jamimo
22. jan 2025

@earlgrey áno je to horšie... Tvoja nepríjemná skúsenosť ma mrzí, dúfam že už je to dávno preč 👆

domiklik
22. jan 2025

@majkaop1295 spolu to znie otrasné... Oddelené ôk

talia16
22. jan 2025

Mne sa meno Mia páči a aj Karolína. Hlavne takto v celom znení. Kaja už nie. A preto sa mi páči tá predstava, že by sa to meno použivalo len pri oficialnom predstavení a tým padom by sa neskracovalo, lebo v normalnej komunikácii by ju tak nikto nevolal. Kritiku na meno Mia nerieš, dnes je to popularne meno medzi detmi a nikto jej v živote nepovie, že ma meno ako pes, to len stare babky davaju, také mena ešte psom. Ja som aj celkom fanúšik dvoch mien, pokial je jedno krátké a druhe dlhé. Výzorovo sa mi to páči.

earlgrey
22. jan 2025

@jamimo Je je, nemám z toho traumu...mňa šikanovali lebo som bola tučná...a šikanovali ma dievčatá...nie chlapci..a si vezmi dnešnú dobu, len čítaj na MK, ako žena ženu dokáže ponížiť len kvôli tomu, že je napr. tučná, obézna, s nadváhou atď. ako odsudzujú, že si obézna žena oblečie legíny, dokonca tu bola téma, že tučné ženy by nemali chodiť na kúpaliská a vyzliekať sa do plaviek...a to všetko písali ženy!...takže asi tak...myslím, že sa to nesie z generácie na generáciu...ináč by to aj po 30tich rokoch nebolo také hrozné ako je dnes...