icon

Názor na tieto mená pre deti

19. apr 2021

Ahojte aký máte vy názor na mena Cecília a Blahoslava? Niesu podľa vás už moc mimo doby alebo v pohode? Cilka kvôli babke a Blázka sa mi páči
Dakuejm za názory

panelacikova
19. apr 2021

@tosomja áno, je to zvláštne, ale keď ťa teraz čítam, tak je to tak. veci, z ktorých sa deti posmievali pred cca 30 rokmi, dnes berú ako samozrejmú vec. ale smejú sa zase z iných vecí 🙂 vždy bude niečo...

panelacikova
19. apr 2021

@rmm ale väčšina detí a hlavne dievčat v období puberty počas svojho aj psychického vývinu je precitlivelých. skôr to ešte prežuje (nejaký výsmech) citlivejší chlapec, než dievča. ale je to autorkina vec. ako si urobí, tak bude mať 🙂

bluka2
19. apr 2021

Ja som mala spoluziacku Francuzku Cecília. Takze mne to znie ako elegantne meno kľudne pre mladých. Blahoslava znie ako z Balkanu... Hlava, dobro došli a tak

tncka
19. apr 2021

@nafka0483 ja by som ju volala Geri 🙂

patricia2288
19. apr 2021

Žofia a Sofia je jedno a to isté meno len dnešné cool matky to nevedia. Len v iných jazykoch. Mne sa nepáči ani Cecilia ani Blahoslava. Tie mená sa musia páčiť tebe a mužovi 🙂 Moja 25 ročná sesternica sa vždy chcela volať Božena alebo Ružena, tak hádaj ako sa volajú jej deti. Inak sa teším o 40 rokov keď tu bude generácia 50tniciek a všetky sa budú volať Sofia, Ema, Nina a Lara.

nika2393
19. apr 2021

Ak chceš dat klasické meno ktoré sa už tak často nepoužíva tak naozaj by som hľadala iné napríklad taká Justína je krásne alebo Anežka ale tie dve co si vybrala nie naozaj ti nebude dcéra ďakovať

bluka2
19. apr 2021

@tosomja z mojej strednej si nepamätám zas taký primitovizmus

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
mmmonika
19. apr 2021

Poznám Cecíliu a to meno sa jej nepáči. Hovoríme jej Majka. Z tých menej používaných mien poznám mladé dievča Irenku a mladú ženu Ruženu. Hedvigu mám známu, oslovujeme ju Hedviga, tak sa jej to páči.

h2
19. apr 2021

@makova333 😂 Tak to si jedna z mála. Väčšina má asociáciu s tou sovou.
Knihu "Krásna Hedviga" mám doma dokonca 2x. Moja uštipačná sestra sa o nej svojho času vyjadrila, že to je sci-fi. (Myslené tak, že neexistuje, aby Hedviga bola krásna.) 😂

mpg
19. apr 2021

Tieto dve mená by som nedávala, nezapadli by medzi mená iných detí, je veľa iných mien, ktoré sú na úrovni tejto doby. Aj klasických.

rmm
Autor odpoveď zmazal
h2
19. apr 2021

@jana_eyre_2 Jéj, na Teba som nepomyslela. Ty máš tiež dobré meno.

bluka2
19. apr 2021

@rmm hej "sesilia" sme ju volali v slovenskej výslovnosti. Ešte je taká pesnička, oh cecilia, you've broken my heart, ....to meno môže byť 🙂

jana_eyre_2
19. apr 2021

Inak, ja som Dobromira.. keď som bola decko, tak sa mi občas niekto zasmial, len mne to asi nejako nedochádzalo, lebo fakt si nepamätám traumu - skôr z iných veci - ako krivé zuby, príliš chudá, príliš rovná..

V dospelosti mi to meno každý chváli, ale je mi jasné (a táto diskusia to dokazuje) že to su len také prázdne reči, zo slušnosti.. mne sa to meno veľmi páči a som na neho hrdá..

Mimochodom čo je zle na tom, že to znie balkánsky? Za slobodna som bola Dobromira Mikičová, z otcovej strany mám srbsku krv.. vždy mi to prišlo zaujímavé..

sunshine_18
19. apr 2021

Mne príde Cecília ako cecok 🥺a Blahoslava to je jak sláva alebo jej dajte aspoň 2 mena Blahoslava a niečo krátke ešte k tomu lebo v puberte s tým nebude úplne stotoznena myslím..

bluka2
19. apr 2021

@jana_eyre_2 nemyslím, že je na tom niečo zle mať balkánsku krv, len sa mi osobne ten štýl jazyka a mien proste nepáči. Mne sa páčia latinské jazyky skôr

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
cukricek4
19. apr 2021

cecilia sa mi celkom paci ale blahoslava moc nie. ale je to na vas, podla mna vam nema do toho kto co hovorit

autor
19. apr 2021

@jana_eyre_2 Dobromira je tez pekne meno 🙂

deti95060810
19. apr 2021

Cecília pre mńa úplne normálne meno...mám tetu Cilku, takže pre mňa nič nové....
Ale napr. Môj ex švagor mal kozu Cilku....
Blahoslava.... Mne to pripadá ako z kostola...Blahoslavená Panna Mária....Blahoslavenní mučeníci... Za mňa nie...

vamajka
19. apr 2021

`to by si svojej dcerke hadam nespravila

jana_eyre_2
19. apr 2021

@bluka2 mne sa nepáči len jeden jazyk na svete a to je francúzština.. tá mi nejde do uší, balkánske sú mi veľmi blízke..
@zazvorka87 keď som bola malá volali má Dobruška, volajú ma tak dodnes súrodenci, ich rodiny a môj muž.. manželova rodina má volá Mirka, tak ma volajú všetci čo má spoznali ako dospelu, lebo sa tak predstavujem.. zvykla som si na to meno, keď som sa chcela vyhnúť vysvetľovaniu o svojom mene.. v puberte má volali Ďoba..

Meno Drahomira dobre poznám, tak ma premenovali na úradoch asi 500x potom ešte Drahoslava 😅 pozdravujem kamarátku, Drahuša mi príde také ako keď ťa dieťa nahnevá.. mne iba brat keď sme sa hádali povedal Dobruša a to má vždy urazilo 😂😂

sandra811
19. apr 2021

Uf tieto mená za mňa nie 🙂

pseudomonas87
19. apr 2021

Ak by si predsa len chcela iné meno, ale klasické, čo takto Anna, Alžbeta, mne sa veľmi páči Marina, ale aj Helena, Paulína, Johana. Každopádne výber podľa srdca.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
pluska95
19. apr 2021

Ahoj je to každého vec... Ale toto by som svojim ďetom neurobila ako nič v zlom aale teraz je iná doba iné deti jasné že sa budu vysmievať niekedy bolo niekedy mali ľudia ine starosti tak sa takymito vecami nezaoberali ale ako za srba určite nejake ine mená príde mi to ako vtip od teba 🤫🤔 ale nech sa darí

nttnnt
19. apr 2021

ani jedno..je vela slovenskych mien tradicnych a peknych...jak ju chces volat zdrobnene cecilka? blahoslavka? blázka je uplne mimo to ani nikto nebude vediet ako sa realne vola ked na nu budes hovorit blazka...a mimochodom moj syn ma spoluziačku boženu tej sa sice nesmeju ale ona sama ma taky komplex ze sa chce ist premenovat na vanesu..synovi to pisala na mesenger ze nenavidi svoje meno...

bmuller
19. apr 2021

Blahoslava je nahodou zaujimave, Cecilia dost specificke. Treba trochu mysliet na pubertu dietata 🙂 Z mien, co zmienovali kocky, su zaujimave aj Hedviga (Heda) ci Drahomira. Gertruda je meno pre silnu zenu, na Slovanov dost tvrde, pre Nemcov OK.
Kazde meno sa ale da spotvorit, vobec to nie je o aktualnosti ci staromodnosti (resp. kazdych par rokov aj staromodne prichadzaju do mody). Napriklad som nepocula v zivote potvorit Vierku, a aha, ake su tu staznosti... Rozne dnesne Zary, Lary, Sofie, Chloe.... pekne, no preflaknute - ako kedysi Zuzky, Anicky, Katky - ktore su zas dnes v kurze. A tak to asi bude stale dokola...

zlatybludistak
19. apr 2021

Ja mám tiež také staršie meno 🙂 som Antónia , hovorili mi Tonička 🙂 bolo mi divné že žiadnu inú nepoznám keď som bola malá, ale skôr mi ľudia hovorili že sa im to meno páči než by sa mi niekto vysmieval 🙂