Názor na tieto mená pre deti
Ahojte aký máte vy názor na mena Cecília a Blahoslava? Niesu podľa vás už moc mimo doby alebo v pohode? Cilka kvôli babke a Blázka sa mi páči
Dakuejm za názory
Môj priateľ má z prvého manželstva Františku a volajú ju fanynka 🙂
@h2 tak ano, je vela krasnych mien, ale to vsetko je subjektivne. Niekomu sa paci jedno, inym druhe...
Autorka, mate super meno 🙂
@panelacikova tak to sú úplne štandardne normálne mena. Dobrý vyber
@nafka0483 s najväčšou pravdepodobnosťou práve my sme z tých, čo toto deti neučíme. ale žiaľ, dnešná chorá doba ich to učí. a áno, sú rodičia, ktorí deťom nepovedia nič, keď sa smejú iným. a to nielen z mena, ale z hocičoho. ja sama som riešila kvantá rôznych situácií v škole a preto viem, aké kruté vedia byť deti...
@h2 na tú som už aj zabudla... ale mne to meno napríklad v súvislosti s ňou neprišlo nejaké že čudné alebo zlé... len takto samostatne, keď sa o tom bavíme, tak už áno, to nič v zlom...
@nafka0483 a neboj nič, ja som bola zuza blúza 😀
@panelacikova Tak mňa kvôli Hedvige Malinovej jeden človek volal "slečna Malina". A ani neviem, koľko ľudí sa ma kvôli nej pýtalo, či som Maďarka. Alebo sa ani nepýtali, ale rovno to predpokladali.
@panelacikova ja zas Zlata - lata. Prsia dorástli 😀
Cecilia asi keď sa volá celým menom ešte fajn....ale Cilka - tak sa volala skoro každá druhá koza na našej dedine 😔
@10zabka ešteže tak 😀 😀
@rmm Mozem vychovať super sebavedomú Cecíliu, ale keď bude v puberte a bola by povedzme viac obdarená na hrudi, tak si vypočuje svoje. A stopy to na nej môže zanechať. Lebo jedna vec je moja výchova, druhá vec je ešte povaha dieťaťa. A úplne niečo iné je, postoj a správanie spolužiakov.
@h2 ja som nízka, celú strednú som počúvala "mala vrtka, dobre trtka....a Vierka, čo ju svrbí dierka" ako keby som potrtkala každého zo školy 🤣🤣🤣 pritom som patrila skôr k tým "pannam nedotknutych na škole"
Môžeš mať meno aké chces, vždy si nájdu dôvod, aby tá zosmiešnili, ak sa dáš.
Niekto nosí okuliare, dnes je to už skôr módny hit, vtedy by si bola okuliarnik indický...
Pehy tiež boli na smiech, strojček na zuby tiež.
A môže mať najkrajšie meno na svete aj tak bude doma v kúte plakať.
@h2 v porodnici pred 150 rokmi so mnou lezala Hedviga, fakt krasna baba, nechapala som, ako moze niekto po porode vyzerat ako po dovolenke na Maldivach 😀 Odvtedy ked pocujem meno Hedviga mam asociaciu, ze to musi byt urcite pekna zena, takze isto aj ty si 🙂
@tosomja to je super, priatel bude mat navzdy minimalne jednu fanynku 🙂
Autorka: Ani jedno z tychto mien sa mi nepaci, ale tak je to na tebe...
Mne sa tie mená nepáčia a prezývky už vôbec nie. Ale nerieš či sa meno bude páčiť iným ľuďom (lebo vidíš že väčšine nie) ale či sa páči tebe a mužovi. A dieťa si môže meno v 18tke zmeniť ak s tým nebude ok 🙂
@evaachesa Ja nechcem aby si moje dieťa potom to meno zmenilo 😳
@beata_k Žofia je také neutrálne. Ale Podoba sa na meno Sofia ktoré mne sa vôbec nepáči
Ani mne sa nepáči Sofia, ale Žofia je pekne.
To máš ako Ema a Emma
Nečítam všetko, ale kde sú tie čo sa pri každej diskusii o mene rozčuľujú prečo nedávajú ľudia klasické slovenské mená? Teraz niekto chce dať slovanské meno a zase je skritizovany.. 😅 ľuďom nevyhovies a preto daj aké len chces..
Mne osobne sa Blahoslava veľmi páči.. má pekny význam a má v pekný deň meniny..
Meno cecilia sa mi nepáči, nikdy sa mi nepáčilo..
@makova333 ty si aká stará!!!!! 😲 😀😂

Mne sa tiež paci Hedviga aj Getruda. Za mňa osobne oveľa lepšie ako Sofia, Emma, Zara, Chloe a podobne. Nekonzultuj mena s inými,vždy sa nájde niekto, kto ti to totálne znechutí. Môj brat má 3 synov, volajú sa Štefan, František a Andrej. Podľa mňa nádherné mená, ale tiež si kvôlli tomu ypočuli dristov. Ak sa vám páči, kľudne také dajte 🙂
@tosomja Žofia je krasne 🙂