Názor na tieto mená pre deti
Ahojte aký máte vy názor na mena Cecília a Blahoslava? Niesu podľa vás už moc mimo doby alebo v pohode? Cilka kvôli babke a Blázka sa mi páči
Dakuejm za názory
Trošku usetrite hanbu tým chudatkam .🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Prešla som si zmenou mena.
Toto su uz ozaj mena za zenitom... Ale ak sa ti pacia. No ale to by si sa tu neradila.... Tak asi budes hladat dalej?
Mne sa nahodou cecilia paci a nie je okukana - btw je aj jedna super pesnicka - cecilia you’re breakkng my heart you’re shaking my confidence daily, o cecilia the vamps 👍🏼
Milujem ked vidim dávame meno po babke po nebohej svokre atď preboha.. čo je toto teraz za dobu 🤔
Ja som Zuzana po starkej a som spokojna so svojím menom, ale keby ma pomenovali Cecilia a volali Cilka alebo Blahoslava a volali Blazka vymyslim si prezyvku,ktorou by som sa predstavovala a hned v 18 zmena mena.Tiež nepochopím mená Jonáš, Joachim,Tadeáš...
@bmuller Mariana je pekné meno 🙂
Blahoslava velmi nie, ale Cecília je podla mna velmi pekne meno 🙂
@fadama Nadezda sa ani mne nepáči, ale nieje niake medzi top 10 skaredymi. A rýchlo ste si zvykli na svoje nové meno ci to trvalo?
@jana_eyre_2 ja som mala na vyske spoluziacku Dobroslavu, volali sme ju Dobranka. Neviem ako mala s menom na strednej ci zakladnej. ale na vyske to bolo jedno oblubene sympaticke dievca a vsetkym sa jej meno velmi pacilo.
a tiez na vyske som poznala aj Hedvigu. vysoka atraktivna kočka. S menom problem nemala, ale je pravda, ze vtedy Harry Poter este napisany nebol a kauza Malinova tiez.
@h2 normalne pozeram ako puk, ze co si si vsetko uzila s menom a pritom ja ho mam zaradene ako take to starsie, klasicke meno. Studovala som v CR a stretla som sa s nim niekolko krat. V zivote by mi nenapadlo, opytat sa danej osoby, ze ci sa vola podla sovy 🙈
Uprimne som sa skor ako dieta cudovala, preco dali take meno sove. Ale to je jedno, celkovo komentovanie a riesenie mien je hrozne, hlavne ked sa bavime s osobou, ktora to meno nosi. Kazdy ma predsa nejake asociacie, ktore mu nieco evokuju. Pre mna je napr. Mia macka a Zara je moj skoro 60kg neskutocne hunaty pes... ale nebude to predsa hovorit, mamicke nad kocikom, ked sa pochvali s dcerkou. Ja som Jana. Nic vynimocne ale tiez to pre niekoho moze byt skareda, tucna suseda z panelaku, ktora roznasa klebety a leje vodu na deti, co sa jej hraju pod oknami. Normalne som sa nasrala aj za Teba. Podla mna mas krasne meno.
Doma ma aj tak nikto tak nevolal. Tam som mala tiež prezivku. 😁 iba v škole či u starkej. S mužom keď som sa spoznala tiež som mu hneď neprezradila to moje hnusné meno 🤣🤣 a keď už bola o tom reč a vedel tak mi zo srandy dal meno Laura. A ja že anooo to je krásne meno.
A tak na predstavil doma rodicom ako Lauru. 😄 myslím, že ani po 16r nevedia moje skutočné meno.
V 30tke som si splnila sen a meno sa mi podarilo úspešne zmeniť.
A teda nebolo na čo si zvykať...
Takže prosím všetkých v mene deticiek, vyberte meno s triezvou hlavou 😂😂
Ja som mala známeho, volá sa Vratislav. Keď sme sa spoznali, predstavil sa ako Rastislav, vraj aby som sa nezľakla 😁 náhodou, celkom pekne meno Vraťo.
Asi aj muži majú komplexy zo svojich mien.
@fadama presne tak, radsej byt 20ta Katarína alebo Ema v triede ako jedina Cecilia siroko daleko, co nenavidi svoje meno.
Autorka: A ako ochranis svoje dieta pre sa mu budu v skole smiat kvoli menu? Vies ako velmi tazko sa riesi sikana? Budes sedies s dietatom v triede cele vyucovanie? Aj mu chodit za zadkom ked bude pubertiacka? Nebudes. Vychovas ho, aby si to nevsimalo? Nemusi sa ti to podarit, povahovo sme rozni, co jednemu vadi, inemu nie. Nie je predsa len jednoduchsie dat meno, ktore az tak velmi "nesvieti"?
Mne sa Cecília celkom páči...ale nedala by som to. "Cilka" volajú u nás mačky, tá asociácia mi tam stále bude. Aj keď sa mi páčia nie moc bežné mená. To druhé za mňa určite nie, ja mám averziu voči menám -slav/a -mír/a, proste sa mi vôbec nepáčia. Ciže ak by si chcela IBA z týchto dvoch, radšej by som vybrala tú Cecíliu. Alebo ešte popozerala kalendár, sú tam aj iné pekné netradičné mená.
@queen_el ona mala dosť iný názor. A áno, veľa spolužiakov ju volalo Blanka bez banky, panna a tak., mne sa to meno tiež nepáči, a po týchto jej zážitkoch by som ho napr ja svojmu dieťaťu nedala
Ja neviem, na veľa mien sa dá všeličo nájsť, ale zas dať dieťaťu nejaké meno ktoré vyslovene priťahuje šikanu, tak to nie
Ona si užila viac než dosť, hneď po 18stke si zmenila meno, maturovalo už s novým a jej rodičia sa ani nehnevali, pochopili že jej to meno viac ublížilo než dalo
@queen_el mne sa tiež paci Blanka..
@pribinak veď jasné, že naschvál by som ani ja nedala meno, ktoré si myslím, že by dieťaťu "ublížilo", ale práveže mne by vôbec nenapadlo, že Blanka je také meno. Fakt to som čítala iba na internete. Ja som to vždy vnímala ako normálne meno, síce trošku nezvyčajnejšie. Ono je to také, že aj na moje meno som tu čítala, že "nedaj to meno, lebo to bude...." nejaká škaredá prezývka, vraj bežná pri mojom mene, reálne som to nikdy v živote nepočula :D čiže asi všade je to inak
poznam babu, co dceru nazvala Jasoslava. Blažka je skôr ako suseda Blažena. Ja som dcéram dala mená, čo dnes už nie sú úplne "v (móde)", ale zasa nie sú ani úplne "von (z nej)". Radka a Martinka. Blahoslava, mala som spolužiačku Drahoslavu - volali ju Dada. Keď som bola stredoškoláčka, predstavovala som si, že raz budem mať dvojičky Sidóniu a Antóniu (netuším, ako som k tomu dospela 🙂. Alebo Bibiánu a Juliánu. Ešte sa pohraj aj ty - zamiešaj do výberu aj viac mien a uvidíš.
Cecília nemá ani pekný pôvod- našla som na nete - "Toto, na Slovensku v minulosti často používané meno prekvapivo nie je slovanského pôvodu. Vzniklo totiž odvodením od latinského slova "caecus" s významom "slepý"."
@queen_el no nemysli si ja som kolegynu Blanku mala a ta si v zivote uziva prave to ze sa jej rehoal ispoluziaci ze panenska blanka atd sak co ine moze pubertakov napadnut..spominala ked mali biologiu ludske telo cela trieda vybuchla smiechom ked sa spomenula blana a vsetci na nu...
@zazvorka87 Bianka je pekne meno veru...to je hned rozdiel :D :D
Mne sa páči Cecília. Akurát som o ňom včera rozmýšľala. Páči sa mi Cilka. No ale v dnešnej dobe uplne out. Ten výsmech... cecok by ju volali deti.
A Blahoslava, to je ako Bohdan alebo Božidara. Nedáva sa. Ale Teodorov milión. Význam rovnaký

@betty_image a môžem vedieť ako sa voláš?