icon

Názor na tieto mená pre deti

19. apr 2021

Ahojte aký máte vy názor na mena Cecília a Blahoslava? Niesu podľa vás už moc mimo doby alebo v pohode? Cilka kvôli babke a Blázka sa mi páči
Dakuejm za názory

queen_el
20. apr 2021

@zazvorka87
@nttnnt je to vlastne to isté meno :D Blanka je španielska verzia a Bianka talianska. Význam je "biela".

dazdovka
20. apr 2021

Blahoslava, to je Glory-Joyce 🙂 dajte jej to kludne. Cila je v pohode tiez, ale viac sa hodi pre dedinsku mačku. Inak mne sa zacalo pacit meno Margita, ani neviem preco, je to vlastne slovensky variant mena Margareta a znie to tak trosku hispansky a trosku gypsy 🙂 Odviazte sa, som za vratenie zabudnutych mien, kazdy si zasluzi mat svoje (nezabudnutelne) meno!

mattkapd
20. apr 2021

Mená daj kľudne také aké sa ti páčia.. Za mňa tie mena radšej nie.. Moja mamina je Marta.. Tiež mi dala meno Marta do 30ky pomaly nik nevedel ako sa volám.. Všetci ma volali Maťa a mysleli si ze som Martina.. Svoje meno som dlho neznášala.. Teraz som ho ako tak začala akceptovať aj keď stále sa mi veľmi nepáči..

dazdovka
20. apr 2021

@mattkapd sranda, ja poznam Martinu a vsetci ju volame Marta a jej sa to super hodi 😀

mattkapd
20. apr 2021

@dazdovka Marta mi príde meno pre staršie ženy viem si predstaviť osloviť niekoho teta Marta ale volať sa Marta v 17ke teda pre mňa žiadna sláva..ale ako hovorím meno som neznášala a teraz si už na neho zvykam😂😂😂

dazdovka
20. apr 2021

@mattkapd co siiii, Marta je baba, ktora je sama sebou, drzi si odstup, nadhlad 🙂 uplne skresleny pohlad mas, ty vnimas cez starsiu zenu v tvojom zivote, ale ini ludia zas citia silu toho mena, ktore znie ako rozprestriet kridla a letiet si za svojim.

mattkapd
20. apr 2021

@dazdovka ďakujem skúsim sa na to pozrieť aj z tejto stránky.. Keď som bola tehotná mala som z tohoto mena tiež strach pretože mám dve sestry Petru a Elišku obe mali dievčatá a obe dali mena po sebe... A keď som otehotnela očakávalo sa ze bude dievčatko Marta... Bol chlapček.. Teraz som opäť tehotná a sestry sú už nedockave 😂😂

makova333
20. apr 2021

Autorka: Inak ak sa chces inspirovat a tieto dve mena nie su tvoja jedina a ziadna ina volba, tak staci preluskat stare matriky 😀 Tam su take krasne mena, nielen Josephus a Joanes (Jano a Jozo), ale my mame aj Laurencius, Philip, Rosalia a podobne.

makova333
20. apr 2021

@queen_el mala som spoluziacku Blanku, rodicom asi nedoslo, ze v kombinacii este aj s priezviskom, ktore podporovalo krstne meno, bude mat dievcina o zabavu postarane. A inak v skole jej deti malokedy hovorili Blanka, väcsinou Blana.

queen_el
20. apr 2021

@makova333 tak tá Blana je strašné, to znie ako nadávka

makova333
20. apr 2021

@queen_el bohuzial, deti si to takto skracovali. Pri Kate, Zuze atd. to nevadi, ale ta Blana...to uz bolo fakt zle. Ale väcsina z nich to ani nemyslela nejako hanlivo (aj ked vynimky boli), len meno skratili a nezdrobnili.

negymama
20. apr 2021

@makova333 no Blana je fakt strasne, hlavne pre to dieta, mam dost. Mojej dcere vadi uz ked ju aj niekto vynimocne nazve Kata /volá sa Katalin/, nieto ze Blana, to by asi nerozdychala,

k autorke.
mne sa nepaci ani ta Blahoslava, ani Cecilia... je vela peknych starobylych malo pouzivanych mien. aj tu boli spomenute. ako Žofia, Anežka, Eliška, Milada, Elena, Ružena, Agnesa, Dorota, Margaréta, Lujza ... atd. Ja mam Johanu, a to je tiez krasne menej pouzivane meno.

to uz mi aj Františka ci Jozefinka pridu ako lepsi vyber, nez Cecilia.

karolinakr
20. apr 2021

@arcanne2 Andrej je velmi pekne nadčasove meno ( podĺa mňa)
Andrej, Richard nikdy neomrzí

karolinakr
20. apr 2021

Na Blahoslave nič zle nevidim.Niekedy vyznam mena prevysi vsetko - blahoslavena, možno sa to prenesie na jej charakter a bude vysoko moralne čisty človek
Ono to moze vyzerat ako hlupost ale niekedy vyznamy mena sedia na nositeĺa.

karolinakr
20. apr 2021

@fadama ja som vyrastala za komunistov, vtedy Nadezda frčalo vo filmoch a ruskych skazkách

karolinakr
20. apr 2021

@dahra
to si ma dorazila

sticker
fadama
20. apr 2021

@karolinakr super, až na to že vo filmoch vždy všetko frčí 😄😄

ninusa221
20. apr 2021

@bmuller marianna je moja budúca svokra a hnusna suseda podobnou 😂 ( nic proti menu )

lucia147852
20. apr 2021

@panelacikova vidíš mne sa zas to meno vôbec nepáči. Celu školu som bola Lucinka cicinka. A keď sme v 7 mali biológiu a preberali poluciu to bolo zase velice vtipne. 🤦🏽‍♀️

Autorka : mne sa už keď paci viac Cecília. Je aj častejšie. Alebo alternatíva Bohumila? Jednu som poznala a volali sme ju Bohunka. Brutálne jej to sedelo.

karolinakr
20. apr 2021

@lucia147852
tak toto bol zlaty klinec dnešneho večera
ale za mojich čias Lucia, Maria patrili k naj menam

sticker
makova333
20. apr 2021

@karolinakr ze ty si Husakovo decko? 😀 V roku, ked som sa ja narodila sa jedna polovica dievcat volala Lucia a druha Katarína a popri tom Majky a Zuzky. Blanku a Liviu sme mali len na spestrenie rocnika 🙂

lucia147852
20. apr 2021

@karolinakr ja som 91 ročník 🙈

karolinakr
20. apr 2021

@lucia147852 po novembrovej revolucii sa zmenilo všetko ako vidím

zeleny_dinosaurus
Autor odpoveď zmazal
makova333
20. apr 2021

@lucia147852 no keby si iny rocnik, tak tu poluciu sa neucis a na text o menstruacii dostanes cervene sklicko, aby si si ho mohla precitat 😀

ivangeline
20. apr 2021

Cecilia este ano ale druhe za mna nie. :D

bmuller
20. apr 2021

@makova333 nezacinalo priezvisko tej Blanky na D? 😀

valikadzm
20. apr 2021

Ak chcete nieco neokukane skuste Marínu. My mame ....🙃

makova333
21. apr 2021

@bmuller nie, na ine pismeno 🙂

h2
21. apr 2021

@jankalukasova Ďakujem, si zlatá. Jana je super meno, hneď by som s Tebou menila. Na VŠ som mala spolužiačku, celých 5 rokov som si myslela, že sa volá Jana. Až na promócii, keď čítali mená, som zistila, že oficiálne sa volá Janka. Nikomu sa ako Janka nepredstavovala.
Zvláštne je, že mne sa ako dieťaťu za meno nikto neposmieval. Len sa viac pýtali, lebo to meno nepoznali. Myslím, keď som sa napríklad zoznamovala s niekým novým, lebo spolužiaci už boli zvyknutí a v škole som problém fakt nemala. Paradoxne v dospelosti sa s reakciami stretávam oveľa častejšie, hlavne teda s tou sovou, to už som počula aj v banke, v poisťovni... proste skoro všade, kde ukazujem doklady.