Nechali by ste, aby vaše dieťa vybralo meno pre súrodenca?
ahojte, nechali by ste aby vaše dieťa rozhodlo ako sa bude volať súrodenec? A napr aký kočík kúpite?
Teda aby dieťa vybralo z dvoch mien medzi ktorými sa rozhodujete a kočík farbu? Keďže o cca dva mesiace rodím hľadáme kočík ( áno viem že neskoro 😁😁😁🥴) a keď sa rodina na to spýtala že či máme vybraný hoc ako svokrovci núkali po ich prvorodenej vnučke ružový ( čakáme chlapca) tak sme im slušne povedali že vyberáme a malá rozhodne aká farba tak boli poznámky že akože prečo to má rozhodovať malé dieťa že to je NAŠE dieťa a MY to máme rozhodnúť
Nam pre dceru vybral syn.. ale to bolo tak ze sme mu nejak to meno co sa nam paci spominali castejsie😊nakoniec s tym prisiel ze chce aby sa jeho sestricka volala Emma😃a bolo. Vybral meno s ktorym sme boli spokojny😊
My sme sa nevedeli dohodnut, ci Annu, ci Alzbetu. Kedze mne sa pacila Agata a manzelovi vobec, tak sme skoncili s tymito 2 menami a ked zrazu som v 38tt. musela ist rodit, tak deti poskakovali doma, ako sa tesili, ze Alzbetku, Alzbetku. Tak mame ju. Ale akoze padli mena, co by som nikdy nedala. Iba jedno, co deti vybrali, sa mi pacilo, a to Anabela.
A inak, ja som si chcela uzit ruzovy kocik pre posledne, dievcatko, ale nakoniec som kupila tmavo sedy. Taky je univerzalnejsi aj pri naslednom predaji.
Keby mi svokrovci nukali ruzovy pre chlapca, asi by som si tukala na celo.
@magdalenal nasa chcela aj prebalovat, ale iba pocikane plienky 🤣. A kocik som vyberala zamerne s tou ohybnou rukovatou, co ide v klbiku az uplne dole, ja som nizka a aj kvoli detom, aj tomu 2 rocnemu, aby mohol tlacit kocik 😊.
Osobne by som dieta nenechala aby vyberalo meno pre surodenca .. pre domace zvieratko ano. Dieta nech si raz pomenuje svoje deti . Ale ako to maju druhi mà vobec netrapi ani Keby ste mali papagaja a pytali sa jeho nech vyberie meno pre dieta. Vas zivot vasa volba, 😄toto su take reči co treba jednym uchom dnu druhym von .
Prvorodeny je Jakub. Druhy mal byt Dominik, ale Jakub chcel Šimona. Tak je Šimonko.
Kocik by som nedala vybrat dietatu.
Nie, lebo padli návrhy ako Peppa, Blippi a Miro Jaroš. 🤣 Ale ak by bol starší, tak pokojne áno.
@veronikaszabova u nas vymyslala mala take indianske mena .. duhovy jednorozec slnecny luč .. ziadne ozajstne mena 🤣 u vas v pohode
Ja som tak zachránila segre meno. Mali vybrané 2 mena, rodičia boli skôr za jedno mne sa hrozne páčilo to druhé a proti tomu čo chceli rodičia som hrozne protestovala.
Mala som 6 rokov keď sa narodila, nakoniec vybrali meno ktoré sa páčilo mne😉
Sestra je s ním veľmi spokojná a to druhé ss jej tiez vôbec nepáči
Ja mám len jedno dieťa ale keby čakám druhé spýtam sa na názor či už mena alebo farby kocara. Samozrejme ze vybrala by som nakoniec podľa seba, ale je milé sa spýtať súrodenca na názor. Podľa mňa sa cíti dôležito a súčasťou toho všetkého okolo nového bábätka
U kamosky navrhli meno dokonca nevlastne deti - manzelove z prveho mamzelstva. Kamoske sa ale celkom pacilo, tak ho dali. Druhe uz vyberala ona.
Nie
Veru. Aj ja som toho nazoru. Mena detom som vybrala ja. Manzel schvalil a deti to akceptuju.
Možno by som sa opýtala na návrh, ale vybrala by som si meno sama. Kočík a veci sú iná vec :D to by som zase neriešila nejak extra.
Nie a nie.
Meno pre brata vyberala dcera s nami, mala 7 ked sa narodil. Spolu sme spravili uzsi vyber a o konecnom mene rozhodla ona. Kocik som si vyberala sama. Ale vyberala mu viac kuskov oblecenia a nejake hracky, tie vzdy vedela ze su od nej pre neho
Keby mám na výber dve mená ktoré sa mi rovnako páčia a neviem sa rozhodnúť, tak prečo nie? Nechala by som dcéru nech si vyberie
Ano,pre dceru vyberal syn. Mal 3r. a nevedeli sme sa rozhodnut medzi 2 menami.
Ano, vyberali sme takto meno pre tretie dieta.
Starsi syn vybral meno pre mladsieho. Nedali sme mu na vyber, sam sa rozhodol, ze ako sa bude volat. Meno bolo prijatelne, tak sme nechali.
Tak záleží asi aj od veku súrodenca 😁
My sme sa dcéry pýtali na nazor, mala skoro 6 rokov. Pohlavie sme nevedeli, ona vybrala pre Dievcatko sama meno Mia, narodil sa chlapec tak to mal vybraté meno tatino (s mojim súhlasom)😉
Meno sestre som v podstate vybrala ja, ale už som bola dospelá. Vyberala asi takým spôsobom, že ja už meno pre dieťa vybraté mám, a mama hneď že aké pekné, že ho dajú sestre 😁
Pokiaľ je to tak, že máte 2 mená s ktorými ste 100% stotožnení, tak by som pokojne nechala staršie dieťa vybrať. A pri kočíku sa jedná len o farbu, takže to tiež. 🙂
Áno hlavne už také 8 ročne
Ja som vyberala pre sestru meno.Silvia 😊
Kocar by som nenechala na dietati lebo som vyberala podla funkcnosti, vahy, skladnosti a nie podla vzhladu. Mozno keby mam vybraty model tak nech rozhodne aku farbu. A meno keby dieta vybralo pekne a zhodneme sa aj s manzelom tak kludne. Alebo keby mame vybrate dve mena a nevieme sa rozhodnut tak necham na dieta nech si povie.
Pozor na to, o com necháte staršieho súrodenca rozhodovať a ako casto. Naši boli v tomto tiež takto nastavení a moj brat mal nutkanie sa mi starať do zivota aj v dospelosti. Po smrti otca to bolo až neúnosné. Samozrejme, že to nemyslel v zlom. Ale rak to skončilo obrovskou hádkou a potreboval čas, kým vstrebal, že sa rozhodujem sama a jeho rady nepotrebujem. Začalo to maličkosťami. Inak je to samozrejme vaša vec, ale nastavila by som hranice a balansovala, kedy sa k názoru dieťaťa ohľadom mladšieho súrodenca príklonim. Samozrejme závisí aj od veku, povahy dieťaťa….o okolie by som sa nestarala, je to iba vaša vec.
Brat mal 3 roky, keď som sa narodila. V škôlke mal kamarátku Veroniku, takže mi vybral toto meno 🙂
Kočík netuším, ale meno je v pohode, takže máme dobrý vzťah 😁
nechala by som vybrat len v pripade, ze mam zuzeny vyber na 2 a je mi total jedno, ktore z toho vyberie. Ale ak by som mala nejaku preferenciu, tak urcite by som nenechala vyber na dieta, ci uz ide o meno, kocik, hocico.
Deti nerozhodovali, ale pytali sme sa na ich nazor. Kocik som vyberala ja a nenechala som si do toho kecat ani od muza. Ja kocikujem najviac a mne musi vyhovovat. Rodinu do toho nic, kto co vybera, je to vase dieta a vase rozhodnutie.
či už meno alebo farbu kočíka vyberáš ty, manžel, dcéra alebo váš pes, je to len a len vaša vec a vaše rozhodnutie, vy s tým budete žiť

Ježiš jasne že to je vaša vec, pokial sa to bude tebe páčiť, tak kľudne, prečo by nemohol súrodenec rozhodovať, ale musíte byt s tým stotožnený vy ako rodičia 😄