Nemáme vybraté meno pre dcérku
Takže, mám pár týždňov pred pôrodom a nemáme meno pre dcéru. No nikdy som si nemyslela že to bude taká “veda” a prídem si sem pre inšpiráciu. Hľadáme už sto krát v kalendári a žiadne nie je to to pravé, pri ktorom by sme si povedali “ áno to je ono”. Takže vás poprosím o pomoc s návrhom mena k priezvisku úplne typickému slovenskému s koncovkou “ova” , meno také kde sa neotočia ďalšie štyri dievky, čiže žiadna Ninka, Sofinka, Emka a podobne. A tiež by som nechcela aby sa dalo škaredo skomolit. Ja som rozmýšľala nad Agátkou, Izabelkou - ale tam by ju asi volali Iza v škole ? A ešte moooožno môj malý typ, v nižšie spomínanej diskusii by bola Valentínka , ale to tiež neviem či by ju nevolali Vaľa🫣? Ďakujem aj za vaše návrhy
Eliška,Alžbetka,Monika,Júlia.
Valentínka je krasne 🤗 prípadne Leontína? Leónia?
Lea
Agatka je krásne meno. Načo ďalej rozmýšľať?😁
Izabela je krasne meno môžu ju volať Izka alebo Bela alebo žiadne skratky a proste Izabelka ale osobne sa mi paci aj Lara 🙂 najmä sa Vám musí páčiť
Eva
Mne sa páči Linda. No kľudne nám napíš priezvisko, veď si tu anonymne. Lepšie sa tak vyberá meno.
Silvia
Ja toto nepochopim. Ved predsa musis mat nejakeho favorita. A istotne by som nehladala radu ohladom takejto veci na socialnej sieti od uplne cudzich ludi. Ved to bude tvoje dieta, v tomto ti ma niekto radit? Daj jej meno ake sa paci tebe, nie take, o akom rozhodne niekto iny.
Mária, Marína, Matilda, Silvia, Anna, Gabriela
@verca888 ma favorita (Agatka, Izabela) a nechcela, aby sme namiesto nej rozhodovali, iba chcela inšpiráciu.
ak chceš aby sa dieťa oslovovalo v pôvodnej verzii mena, tak to proste zaužívaj od prvého dňa. V rodine, škôlke, susedia... Ja som tiež toho názoru, že Izabela nie je Iza, ani Bela. Izabela je Izabela, hotovo, bodka. Už som to tu pár x písala, poznám deti s menom napr. Gréta, rodina, okolie= Grétuš, Gréti... Ona sa obháji, aj v škôlke: Ja som Gréta! Iná je Klára, okolie= Klárika, Kláruš= ona: ja som Klára... Ja si myslím, že ako si naučíš tak máš.
Ja som fanúšik podoby mena v pôvodnej verzii. Napríklad: Aurélia, Valéria, Ester, Olívia, Rozália, Antónia a podobne... Skomolené podoby Aura, Valika, Esta, Oli, Róza, Toňka sú pre mňa no way🤔
Zároveň je mi prirodzené aj vysloviť to meno ako je pôvodne. Ľudia často dajú meno dlhé, napr. Karolína, Alexandra a potom argumentujú, že je to dlhé na výslovnosť, že sa im nechce... Tak vznikne Kaja a Saša... 🙃 Nerozumiem tomu, ak dám dieťaťu tak pekné meno, tak ho aj tak volám... Ale v konečnom dôsledku každého osobná vec.
Izabelka je pekne meno az dovtedy kym som nepocula jak ju volaju easy 🙄 amalia julia juliana krasne mena
Radsej by som jej dala meno hoc aj Ema ako rozne zastarale nieco... ale ak ta to potesi.. ja som meno nemala vybrate az do porodu, vedela som ze na S.. chcela som sofiu, supla suseda sofiu mesiac pred nami a prestalo sa mi to meno hned pacit :D A kedze mien na S tolko nie je, dala som Simonu a bolo vymalovane. A hodi sa jej to perfektne. Rovnako som meno vybrala psovi (dufam ze nikoho nepohorsim), prost edostal meno ked som ho zbadala... Tu by som napr sa nebala ze Izabelu budu volat tak alebo onak.. mozno ona sama sa tak bude volat ;) Mame ucitelku v skole, Izoldu, a volaju ju Iza a neviem.. nie je to zle. Pre dospelu zenu su fajn tie mena. Dieta je len chvilku
A vyberat meno podla toho ako ju budu volat, by ma ani nenapadlo.. aj tak za jej 12r sme presli vsetkymi moznymi prezyvkami a kazdy ju vola inak a& aj ona si pisala meno kadetade stale inak. Gro ludi v beznom zivote, mimo kamosiek, mna ju vola Simona. Tak ako to ma vsade napisane. Pripadne Simonka u lekarov a pod.
Máme Agátku v rodine, zdrobnene Agi, je to krásne meno 👍
My mame Jasminu a Olíviu. V celej dedine ktorá má cca 1300 obyvateľov nie je zatiaľ nikto s takým menom 😊
Agáta aj Izabela sú fajn. Valentína je tiež pekné, ale je to už fakt dosť dlhé a nejaké prezývky by určite vznikali. Aké neviem, keďže kreativita ľudí v tomto nepozná hranice. Za mňa ešte napríklad Melánia, Júlia, Valéria, Vanda, Linda, Marianna...
Aneta, Melánia,
Za mňa Agáta je zvláštne meno, ale teraz to myslím v dobrom, akože sa mi celkom aj páči. Tiež sme dlho vyberali z viacerých mien, vyhrala Eliana 🙂
Tak my máme tiež ešte stále dilemu v menách (čakáme dievčatko) a prvoplánovo sme chceli Elišku a Hanku keďže sa nám páčili hneď, ale teraz je každé 2 dievčatko takto pomenované. Ale zatiaľ sme sa zhodli s manželom na mene - Tereza (nie Terézia, ale oslavujú spolu meniny). Ale taktiež sa mi páčia mená - Miriam,Izabela,Olívia…. Ale asi bude malá okatá Terezka😊, tých tiež nepoznám vôbec veľa a je to krásne meno. A keď časom bude chlapček tak to už máme jasno dávno - Šimonko (po ocinovi).🙂
@16slimak04 tereza je cesky variant a v cechach je to top meno
@masandra , aj my budeme mať Elianu, pekne meno 🙂
Ja budem mať čoskoro Hanku a je mi jedno či sa otočia ďalšie štyri, moja mama sa volala Anna a každý ju volal Hanka, tak som vybrala meno podľa tohto, na pamiatku a zároveň je iné, nebude Anna (aj keď sa mi to meno veľmi páči, presne by som mala obavu, že ju budú volať Anča), takže Hana 😊
A čo tak Júlia?Julka,Julinka,Juli? áno, môžu ju volat aj Jula....mne sa toto meno páči a tiež sa budem medzi ním a inými rozhodovať...uvidime čo budeme mať ♥️🤰
Ella
Matilda
Ja mám jednoznačné meno pre dievča .... čakám chlapca 😅, chlapčenské vybrať mám problém veľký ....no ozaj ak sa nezhodneme tak sa bude volať po otcovi ...ten aspoň nezabudne ako sa volá 😂
Mam v okoli 1 Izabelu a volaju ju Izi (ci Izy? ) a velmi sa mi to paci 🙂 a co taka Lujza, Mária (majka, mary) alebo Tereza (Terka, Tery)
Jana. Siroko ďaleko žiadna ďalšia Jana nie je, dokonca aj v pôrodnici a neskôr v nemocnici nám povedali že už pár rokov tam žiadnu nemali. S ova je to superediace tiež

My mame susedku izabelku a voláme ju izi alebo belka. Veľmi pekne podľa mňa. Ja mám doma Sandru (sany), sabinku (sabi) a Viktóriu (Viki).