icon

Neobvyklé mená

kinderis
15. jún 2020

Ahojte.
Veľmi sa mi páčia zvlášne mená.
Simeon, Roderik, Markus alebo Saskia. Poznáte ešte niečo pekné a zvlášne? 🙂🙂🙂 Nech si môžme vybrať to najkrajšie aj pre dievčatka aj chlapcov 😊

bettymacd
17. jún 2020

@popoluskaxy ako voláte Valériu prosím ťa myslím zdrobnrninou
Ďakujem
Ja som sa vtedy narodila a krásne meno ❤len neznášam že Valika

sylvia217
Autor odpoveď zmazal
sylvia217
17. jún 2020

@popoluskaxy nádherné mena.. ♥️
Ja som na prvej strane písala ktoré sa mne páčia, bola medzi nimi Viola, Emanuel, Kornel..
Asi budeme mať podobný vkus.. ja mám Sylvester a Timotei..

popoluskaxy
17. jún 2020

@bettymacd Ahoj, máme Valéra, chlapca 😉 Ale aj Valéria je pekné, len tiež tá Valika mi moc nereže. Mne sa páčia mená v základnom tvare, aj keď je jasné, že malým deťom väčšinou hovoríme zdrobneninou. Ale u nás platí Viola a Valér, veľmi často v základnom tvare.
@sylvia217 Ďakujem 😘 áno, asi máme rovnaký vkus 😉 Aj vaše sú super. Ja poznám dokonca aj pána menom Silvio (to mi teraz pri Sylvestrovi napadlo). A ešte mám v zálohe Malvínu, keby sa zadarilo tretie 😉

gabu_lienka
17. jún 2020

@babatkoo my mame Bernarda ❤️ Neuveritelne sa mu to meno hodi, uplne ma presvedcil vyznam mena a nelutujeme ze sme pri tom mene zotrvali aj napriek prvotnym reakciam rodiny. Potom sme meno nikomu uz nehovorili a teraz je z toho najkrajsi chlapcek s najkrajsim menom

bettymacd
17. jún 2020

@sylvia217
@popoluskaxy
Pardón čítala som to fakt v rýchlosti
Valér si viem predstaviť skratku Lery medzi kamošmi

alienkami
17. jún 2020

@bettymacd u nás na východe by bol asi Vali (čítať tvrdo)

olympus
17. jún 2020

@bettymacd dúfam,že v dobrom.Lebo skôr som tu čítala čo sa tie ženy "zbláznili" čo nedajú slovenské mená.Pre chlapca som mala meno a skôr som sa zľakla,že keď to bude dievča,že nemáme žiadne meno.A ja neľutujem.Páči sa mi viac a viac ❤

chanaaa
17. jún 2020

My máme Timura a Cyrila 🙂

babatkoo
17. jún 2020

@gabu_lienka aku zdrobnelinu pouzivate? Mne sa pri taktom dlhsom mene ziada skratka. Meno je krasne

karolinakr
17. jún 2020

@chanaaa tak to klobuk dole.Timur a jeho družina poznám a Cyril je možno jediný na Slovensku

babatkoo
17. jún 2020

@gabu_lienka vyznam mena Bernard a Arthur (mojho syna) je totozne 😁 🥰 Bernard je medvedia sila a Arthur muz silny ako medved. A ten vyznam.sedi na nasho syna ako rit na serbel 🤩

chanaaa
17. jún 2020

@karolinakr Cyril nie je jediný. Volá sa tak aj jeho otec, starý otec a prastarý otec. A Timur nie je ruské meno, ale turecko-mongolské a úplne sa k nemu hodí. Tvrdohlavý, ide si svoje a nepozerá doľava, doprava.

chrummka
17. jún 2020

vyber si meno ake sa vam paci, vsetci si zvyknu 😉 osobne nerozumiem tomuto ze daj meno aby sa dieťa nehanbilo...dakedy som pozerala tehotne v 16 americky serial, a tam davali mena ako bentley a spol, a nik sa nad tym ani nepozastavil. meno je meno aj taka vierka aiysi ci ako sa to presne pise neviem ci je spokojna so slovenskym menom a zahranicnym priezviskom, ale co som si vsimla nikto to neriesi...vsetci tu riesia ako deti sa budu vysmievat z mena, ale kto ich toto uci? dieta kopiruje spravanie rodicov, cize ak sa vysmievaju oni tak budu aj deti. ja som lenka, nepacilo sa mi to meno nikdy neviem preco, vzdy som bola lenka plienka, potom kamoska bola zuza bez motuza atd. deti ked chcu tak sa budu smiat aj z modrych oci. syn ma v skolke annu, elsu, rebeccu, juliu, jasnu, ester a vobec nik to tam neriesi lebo ja deti ucim aby riesili dolezite veci v zivote nie meno. my mame teo a mia, a volame ich tak, nemam rada zdrobneniny cize naschval som vyberala mena aby sa nedali inak povedat, ale rodinny znamy si najdu vzdy nieco, typu teinko, tejko nereagujem, syna ucim ze je teo a bodka. dcera je dost casto mijka mijuska.
pre inspiraciu mne sa paci tiez rumia, co dala teraz monika bagarova, velmi pekne meno, este som nepocula. dalej dievcenske tamina, alebo tamia, kaia, zoja. chlapcenske liam, dastan, hugo, levi.

gabu_lienka
18. jún 2020

@babatkoo momentalne Bernardik (dedko hovori Berdik). Mne sa to paci. Tiez som si myslela ze sa mi bude ziadat skratka ale vobec. Skratka by mohla byt Berny/Berdy. Ale budeme ho ucit ze je Bernard a hotovo. Keby sme niekedy vyberali druhe chlapcenske meno tak urcite by sme zvazovali: Artur, Vincent, Cyril, Gregor.
K tomu vysmievaniu v skole - ucila som na zš ale nepostrehla som ze by sa decka vysmievali za mena. Uz to asi nie je v mode 🤣 resp uz su zvyknute ze nie su v triede iba zuzky a lucky

mpg
18. jún 2020

@ptmt1011 To často iektorí ľudia tými neobyčajnými menami volajú zvieratá, aj známy má mačku a volá ju Mia-miuška.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ivuska147
18. jún 2020

@kinderis môj priateľ sa volá Kevin, čo keď bol dieťa bolo veľmi nezvyčajné meno, teraz sa s ním človek stretne častejšie. Potom sa mi páči ešte Maximilian, Tobias, Marco, Zara, Lara, Tamia, Timon 🤗

kucerka27
19. jún 2020

Žienky a co hovorite na meno Leonard mate doma niektorá Leonarda🤩💙?

chanaaa
19. jún 2020

@kucerka27 Kamarátka má Leonarda. Voláme ho Leo. To meno mu pristane 🙂

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
martina0303
26. jún 2020

Liam, Dorian, Nathan

ivanapetrasova
26. jún 2020

nezvyčajné, resp. menej zaužívané mená v mojom okolí: Cyprián, Cyril, Timur, Leonard, Silver, Kamil, Damián, Levander, Venjamín, Kevin, Andreas, Anabela, Sabrina, Vendy, Noemi... Vsetci sú u nás v meste 🙂

pusy
27. jún 2020

Ahojte, chcem sa opýtať, chcem dať bábätku-chlapec meno Niam ...stretli ste sa s týmto menom?

karolinakr
27. jún 2020

@pusy Niam nie, ale Naim bol moj boss v Anglicku

ejnik
27. jún 2020

Mam brata Simeona 🙂 pôvodne sa mal volat Natanael 👌🤗

tatiana1329
27. jún 2020

@pusy nestretla som sa este s tymto menom, je pekne. Ak sa tebe a muzovi paci kludne 🙂

kucerka27
2. júl 2020

@chanaaa tiež nám ním uvažujem Leonard.. také iné nezvyčajné..A v podstate by sme ho tiež volali Leo🤩❣️

alienkami
2. júl 2020

Keď je reč o Leonardovi... čo tak Sheldon, Howard alebo Raj? (TBBT 😅)

semila001
12. júl 2020

Pačia sa mi.Lara ,Zara,Kayla a Liam