Netradičné mená pre deti - inšpirácia
Ako tu v poslednej dobe sledujem, stale viac rodicov sa snazi najst originalne a netradicne meno pre svoje dietatko. Zijem v Spanielsku a chcem sa s vami podelit o mena ktore su tu bezne pouzivane ale u nas by boli originálne.
Dievcatko: Alba, Carmen, Carla, Clara, Malena, Salome, Luna, Mar, Amaya, Ainoa, Aurora, Amparo, Almudena, Nora, Lola, Dafne, Gloria, Gema
Chlapec: Diego, Gonzalo, Carlos, Darío, Dimas, Noel, Pablo, Hector, Manuel, Ismael, Pelayo, Álvaro, Ruben
@veronika9797 Erza na Alzbetu ??? No wow :D. Ale vzdy lepsie ako sracka... ja odpadnem co ti ludia nevymyslia :D
my sme mali v rodine Bernardinu, Ceciliu, Valera a prislo mi to uzasne...
bratranec ma Huberta hrozne ma to bavi a maly Hubinko je uzasny 🙂
a mne sa paci Rebeka 🙂
Ja mám posledného synčeka Fedora. Keď mi ho prvýkrát navrhol manžel ,skoro som spadla zo stoličky. Než som išla rodiť, považovala som ho za druhé najkrajšie mužské meno . Voláme ho Fedor , Fedorko , Feďušo ... . Absolútna topka medzi mužskými menami je pre mňa meno Andrej a tak sa volá môj prvý syn.
@stejja9 môj manžel je cyprian ;)
Ja mam Helenu a Juliu.
Tak pridam aj ja jeden priklad z naseho okolia. Jedni znami maju take tuctove priezvisko a maju 4 dcery - Deboru, Veroniku, Ceciliu a Herminu. U mna maju bod za odvahu, ja by som si na taketo mena netrufla, ale asi je to vec zvyku, lebo zo zaciatku mi prisli netradicne a teraz mi to k tym dievcatam uz aj pasuje 🙂
Dcera je Theresa Michelle ale mame anglicke priezvisko, k slovenskemu by som to nedala
Lola a Noel su podla mna fajn (tvoj zoznam)
@ivanapetrasova ja keď som porodila Fedora, tak vedľa bola maminka čo dala synovi meno Cyprián 🙂. Ako mu hovorili ako dieťaťu ?
Ja zijem v Taliansku. .Malemu som dala meno Janko.A tam sa ho nauciili tiez takto volat.(nie Giovani) ☺
Aj tak riesite kraviny tie ktore nechapete preco sa davaju "cudzie".mena ked mame svoje..houby mame. Ktore je slovenske? Jan? To je hebrejskeho povodu, zuzana? Elena, Helena, Elvira? Ktore vam znie ako rydzo slovenske? Vsetky su odniekial a vacsinou z poriadne orientalnych krajov. A najkrajsie na tom je ta rozmanitost, ze keby ludia boli uzavreti do seba a tvarili sa nesmierne narodne (co pred cca 19st narodnostne povedomie bolo velmi slabe) nebolo by tu 90% mien. Akokolvek smiesne vam znie hoci aj Janette Haluskova tak jednoducho sa treba len povzniest nad tym pretoze aj take ako Jessica Green alebo aka z anglicka ci australie moze spoznat slovaka ako repu a vziat si ho vzala bude tiez kapustova, haluskova a neviem aka. Aj to ake obmeny ci zapisy mien su. Kazdy si dava ake chce emma,ema, luis ci louis.. ved tak vznikali presne tie obmeny ako.alzbeta ci erzsebeth elisabeth... moja stara mama bola jolana a jej sestry - ursula, helena a vilma... akoze su to podla vas rydzo slovenske mena? Mam pocit , ze v 20st bola vacsia moda davat zaujimave mena ako teraz. Ved su skolky plne Emi, Lauri a Natalok (aj ked su to krasne mena)
@olivnik http://www.ved.sk/casnik13.mena.htm ked chce byt niekto unikátne slovenský 😉
@olivnik ja tie mena povazujem za slovenske, pretoze su na sk zauzivane, su poslovencene a su v kalendari. Musia mat nejaky povod, ci uz hebrejsky, grecky alebo neviem aky..Ved aj nas jazyk vznikol z inych jazykov..tu skor ide o to, ze v dnesnej dobe su pre slovakov uz nemoderne, a za kazdu cenu potrebuju davat svojim detom zahranicne mena, aby sa odlisovali..takze ked to takto pojde dalej, vymiznu nase slova, mena, narodne tradicie, vsetko..len si to zrejme ludia neuvedomuju. Je to skoda.

@susily nie, ja som neolutovala a mena mojich deti mam stale velmi rada..