icon

Netradičné mená pre deti - inšpirácia

frerik
15. jún 2018

Ako tu v poslednej dobe sledujem, stale viac rodicov sa snazi najst originalne a netradicne meno pre svoje dietatko. Zijem v Spanielsku a chcem sa s vami podelit o mena ktore su tu bezne pouzivane ale u nas by boli originálne.

Dievcatko: Alba, Carmen, Carla, Clara, Malena, Salome, Luna, Mar, Amaya, Ainoa, Aurora, Amparo, Almudena, Nora, Lola, Dafne, Gloria, Gema

Chlapec: Diego, Gonzalo, Carlos, Darío, Dimas, Noel, Pablo, Hector, Manuel, Ismael, Pelayo, Álvaro, Ruben

jana_eyre
16. jún 2018

@susily nie, ja som neolutovala a mena mojich deti mam stale velmi rada..

evittam
17. jún 2018

@ukulela Aka komplikácia?

domculik
17. jún 2018

@veronika9797 Erza na Alzbetu ??? No wow :D. Ale vzdy lepsie ako sracka... ja odpadnem co ti ludia nevymyslia :D

sonica
17. jún 2018

my sme mali v rodine Bernardinu, Ceciliu, Valera a prislo mi to uzasne...
bratranec ma Huberta hrozne ma to bavi a maly Hubinko je uzasny 🙂
a mne sa paci Rebeka 🙂

maminuska
17. jún 2018

Ja mám posledného synčeka Fedora. Keď mi ho prvýkrát navrhol manžel ,skoro som spadla zo stoličky. Než som išla rodiť, považovala som ho za druhé najkrajšie mužské meno . Voláme ho Fedor , Fedorko , Feďušo ... . Absolútna topka medzi mužskými menami je pre mňa meno Andrej a tak sa volá môj prvý syn.

petraprva
17. jún 2018

@zonjushe Nuz v Anglicku je teraz boom mena Louis, urcite to bude najviac davane meno roka :D

pugosal
17. jún 2018

@zonjushe znamená bojovník.

zonjushe
17. jún 2018

@petraprva no to mi bolo jasne ked som sa dozvedela,ake dali meno..my davame Luis,nie Louis..

zonjushe
17. jún 2018

@pugosal ano mam to nastudovane 😉

petraprva
17. jún 2018

@ukulela super zoznam, som sa nadejala, ze tam bude kazdy rok, ale len za 2013, skoda...

ukulela
17. jún 2018

@petraprva ja som tiez hladala dalsie roky, ale zjavne sa im na ministerstve nechce robit 🙂

kate_ke
Autor odpoveď zmazal
ivanapetrasova
17. jún 2018

@stejja9 môj manžel je cyprian ;)

kvetinka77
17. jún 2018

Ja mam Helenu a Juliu.

ukulela
18. jún 2018

@kate_ke my mame tiez zvieracie priezvisko, tak mena sice nechcem tuctove (ako dnes uz jakub, Matus atd), ale teda ziadny zahranicny experiment nemoze byt, lebo by to bolo ako pes na oko 🙂 presne ako Roger Zabka ...

komada
18. jún 2018

Tak pridam aj ja jeden priklad z naseho okolia. Jedni znami maju take tuctove priezvisko a maju 4 dcery - Deboru, Veroniku, Ceciliu a Herminu. U mna maju bod za odvahu, ja by som si na taketo mena netrufla, ale asi je to vec zvyku, lebo zo zaciatku mi prisli netradicne a teraz mi to k tym dievcatam uz aj pasuje 🙂

mircalla
18. jún 2018

Dcera je Theresa Michelle ale mame anglicke priezvisko, k slovenskemu by som to nedala

Lola a Noel su podla mna fajn (tvoj zoznam)

maminuska
18. jún 2018

@ivanapetrasova ja keď som porodila Fedora, tak vedľa bola maminka čo dala synovi meno Cyprián 🙂. Ako mu hovorili ako dieťaťu ?

meandbaby
19. jún 2018

@annamari4 pisala som o zahranicnych menach? Pisala som o menach, kt by za inych okolnosti rodicia nedali, keby im neslo o vystrednost.

annamari4
19. jún 2018

@meandbaby to odkiaľ máš že im ide o výstrednosti? To je len v tvojej hlave,im sa to meno páči preto si ho asi dajú🤦

meandbaby
20. jún 2018

@annamari4 moze byt.

petraprva
21. jún 2018

@annamari4 Ked sa budete pisat Slaninkova a bude sa vam pacit meno Kevin, tak ho synovi date?

petraprva
21. jún 2018

@ukulela 😀Hovori sa päst na oko....

domculik
21. jún 2018

@petraprva PRECO "pes na oko" je tiez super ! :D. inak viacere taketo modifikacie som videla. je "stoji ako solny stlp" alebo "stoji ako colny stlp" ? alebo "sedi jak pat penazi" vs. "sedi jak pen penazi" som tiez pocula... 🙂

ukulela
21. jún 2018

@petraprva u nas doma to mame pretransformovane na "pes na oko" 🙂 zamerne,jeden clen rodiny to tak pouziva od detstva 🙂

chiara8
22. jún 2018

Ja zijem v Taliansku. .Malemu som dala meno Janko.A tam sa ho nauciili tiez takto volat.(nie Giovani) ☺

olivnik
27. júl 2018

Aj tak riesite kraviny tie ktore nechapete preco sa davaju "cudzie".mena ked mame svoje..houby mame. Ktore je slovenske? Jan? To je hebrejskeho povodu, zuzana? Elena, Helena, Elvira? Ktore vam znie ako rydzo slovenske? Vsetky su odniekial a vacsinou z poriadne orientalnych krajov. A najkrajsie na tom je ta rozmanitost, ze keby ludia boli uzavreti do seba a tvarili sa nesmierne narodne (co pred cca 19st narodnostne povedomie bolo velmi slabe) nebolo by tu 90% mien. Akokolvek smiesne vam znie hoci aj Janette Haluskova tak jednoducho sa treba len povzniest nad tym pretoze aj take ako Jessica Green alebo aka z anglicka ci australie moze spoznat slovaka ako repu a vziat si ho vzala bude tiez kapustova, haluskova a neviem aka. Aj to ake obmeny ci zapisy mien su. Kazdy si dava ake chce emma,ema, luis ci louis.. ved tak vznikali presne tie obmeny ako.alzbeta ci erzsebeth elisabeth... moja stara mama bola jolana a jej sestry - ursula, helena a vilma... akoze su to podla vas rydzo slovenske mena? Mam pocit , ze v 20st bola vacsia moda davat zaujimave mena ako teraz. Ved su skolky plne Emi, Lauri a Natalok (aj ked su to krasne mena)

cmulinko
27. júl 2018

@olivnik http://www.ved.sk/casnik13.mena.htm ked chce byt niekto unikátne slovenský 😉

chiara8
27. júl 2018

@olivnik my neriesime kraviny..len sme sa vsetke zapojili do autor.diskusie 😂😂😂😂😂😂😂

najinka
27. júl 2018

@olivnik ja tie mena povazujem za slovenske, pretoze su na sk zauzivane, su poslovencene a su v kalendari. Musia mat nejaky povod, ci uz hebrejsky, grecky alebo neviem aky..Ved aj nas jazyk vznikol z inych jazykov..tu skor ide o to, ze v dnesnej dobe su pre slovakov uz nemoderne, a za kazdu cenu potrebuju davat svojim detom zahranicne mena, aby sa odlisovali..takze ked to takto pojde dalej, vymiznu nase slova, mena, narodne tradicie, vsetko..len si to zrejme ludia neuvedomuju. Je to skoda.