Netypické mená pre chlapca
Ahojte 🙂 s mužom si stále nevieme vybrať meno pre drobca, nechceme ďalšieho Kubka, Samka, Filipka (aj keď sú to krásne mená)...mne sa páči napríklad Artur, Gregor, Maxim...máte niektorá doma syna s takým menom? Ako ho voláte? Poprípade sa podeľte o nejaké tipy 🙂 Ďakujem
Keby som byvala v Rusku volal by sa Sergej, strasne sa mi to meno paci ale nie pre Slovenskeho chlapca, Maxim je take bezne uz na SK, poznam este Timo, Eliáš, Benedikt,
@rouzie my sme nastojili natom ,aby nase deti volali bez zdrobnelin. nie vzdy to bolo prijate s pochopenim,ale nepolavili sme. vzdy sme opravovali a zvykli si vsetci. mne totizto tiez trha usi ked pocujem tie zdrobnelinky .ak sa to niekomu paci,ok,ale my sme s tym nebeoli stotozneni.
My mame doma Maximka v skolke je jediny ale v skole kam chodi starsia dcera sa to meno opakuje ale urcite menej. Doma ho volame iba Maxim alebo Maximko nemam rada Maxik trha mi to usi ani on to nema rad uz sme to aj v skolke vysvetlovali ze on je Maximko 🙂Susedia maju chlapca Niko velmi sa mi to paci kratke netypicke meno a v rodine mame Zorana volali sme ho najskor Zojko a teraz Zorko, Zoranko zo zaciatku sa mi to meno velmi nevidelo ale teraz sa mi paci 🙂
@nikolcrow Mala som spolužiaka Valentína, volali sme ho buď celým menom Valentín, alebo aj Tino 🙂
@karolinakr ešte nevieme 😁😁pri dcére sme sa zhodli hneď na začiatku tehotenstva dokonca aj teraz pri druhom tehu sme hneď mali vybraté dievčenské no chlapčenské sa nám akosi žiadne nepáči 😒😒
@oblecenie99 krásne naozaj ja milujem to meno 😍😍 žiaľ neprejde mi to muž sa smeje že to je ako meno pre nejakého spisovateľa z 18 storočia 😁😡
ja som mala jedine chlapcenske meno vybrate- Christopher ale mam dievca 🙂
@nikolcrow Bývalý spolužiak robí v IT, typický itéčkar, žiadne spisovateľské vlohy :D A chodiaca definícia flegmatika, ale veľmi príjemný človek 🙂
A je 89-tka ročník, a nikdy sme v škole neriešili jeho meno, nikto sa nad tým nepozastavoval, ani trochu. Tak ja neviem, či my sme boli taká progresívna trieda deciek už vtedy :D alebo to bolo naozaj tým, že som chodila do školy na juhovýchode, a boli sme zmiešaný kolektív národností, preto nám to neprišlo divné. Ale naozaj sa nikto nikdy (ani v škôlke, ani na základnej škole a ani na gymku) sa nevysmieval nikomu za meno. Preto som zaskočená z týchto diskusií o menách, ako veľmi to riešia mamičky.. Iná vec je samozrejme, ak niekto nie je s stotožnený so svojim menom, takých Ľudí poznám samozrejme aj ja, a iné to je, keď sa z toho mena robí posmech.
Keď tvoj muž nie je stotožnený s tým menom vôbec, tak to bude asi problém, netlačila by som asi na pílu... my sme sa s mužom vôbec nezhodli, môj všetko negoval, ale že všetky chlapčenské mená, ktoré som mu navrhovala a sám nemal žiadny návrh. My sme poriadne nevedeli ešte ani na chodbe nemocnice po vyvolávačke, lebo vymýšľal .. tak dostal náš syn meno po jeho svokrovi a vybavené :D :D
@oblecenie99 a ktore to bolo? Štefan? Svokor bol určite veĺmi polichotený
My sme dali meno Albert.
@karolinakr Gabriel
@oblecenie99 ale ináč to je pekné meno
@evickapooh Ja tiež, ale trochu staršieho 😉 Bude mať 12 rokov v septembri.
@karolinakr Ďakujem. Nešlo o žiadnu pomstu manželovi,on si nevedel vybrať a s týmto nemal problém. Zvyknem si z toho robiť srandu.. ale určite malý nedostal meno,ktoré by sme spolu neodkonzultovali a neboli s tým komfortni obidvaja 😉 manzel nemá otca,keď bol maličký,tak sa na nich vykašľal a našiel si inú rodinu.. všetko v podstate aj robí spolu s mojím otcom, sme dlho spolu, je mu v takým náhradným otcom,on ho učil aj prácu vo vinici apod. Toto je ich také spoločne hobby. Nemal s tým menom žiadny problém,dokonca s tým prišiel ako prvý,keďže ja nemám brata..
@dejna86 náš syn je Valér 😉 tak sa teším, že sa aj niekomu inému tak páči 😊
Mamičky na koniku maju bohatu fantaziu a hlavne su z celeho Slovenska, a tam je iny vkus..vselijake mena davaju, ja som sa s chlapcom napr.Cyprianom, Silvestrom a Valerom ešte nestretla..iba tu
@karolinakr ja poznám aj Silvestra😉 (je to prozaik, riaditeľ zuš). A spolužiaka som mala Ctibora, Vojtecha, Olega (jeho brat je Klaudius), poznám aj dvoch Rajmundov (otec a syn), Dionyza… o dievčenskych by som tiež vedela zoznam dlhy urobiť 🙃