Netypické mená pre chlapca
Ahojte 🙂 s mužom si stále nevieme vybrať meno pre drobca, nechceme ďalšieho Kubka, Samka, Filipka (aj keď sú to krásne mená)...mne sa páči napríklad Artur, Gregor, Maxim...máte niektorá doma syna s takým menom? Ako ho voláte? Poprípade sa podeľte o nejaké tipy 🙂 Ďakujem
@abet mne osobne sa Štefan ako také meno nie veľmi páči, ale čo sa mi ozaj páči ak ho volajú Števo, Števko. A vo všeobecnosti tieto “zabudnuté” mená, majú krásne variácie, čo ja napríklad nechápem, že niekto nechce akože komoliť meno. Samozrejme, rešpektujem taký názor, ale pre mňa osobne je to také tvrdé, volať dieťa nonstop len menom ako sa píše. Moja svokra to robí. Ja som Dana ale všetci mi hovoria Danka/ Doda len ona ma oslovuje napr. Chceš kávu Dano? Aj mi je to nepripjemné.
A teda k tým klasickým menám je veľmi pekné aj Ferdinand/František- Ferko/Feri. Ivan - Ivi/Ivko. Florián/Flo. Cyprián, Richard (ale to sa používa aj keď nie často aspoň u nás). Milan-Mili, Vladimír- Vladko/Vlado a najviac sa mi páči spomipnaný Števo a Stanislav-Stano/Stanko. Je to ozaj ratita a tak krásne znie keď sa povie zdobneninou.
My teda máme Šimona a Tadeáša (Šimonou nebolo, až keď sme dali akosi sa s nimi vreco rozthrlo) ale v meste sú s naším len 4. Pracujem v škole tak viem a Tadeáš je jediný 😊 inak ak by muž súhlasil boli by Peter a Patrik (Peťo-Paťo 😁) a vo výbere bol aj Damián, Benjamín, Július (Julo,Julko).
Ja mam dvoch synov. Zachariáš. Jonáš.
My sme mali vybraté meno Lucas,nakoniec bolo dievčatko 🙂
My máme syna menom Aleš (manželov sen z mladosti, ja som si zase uplatnila Sáru). Aleša voláme Ali, Alčo, Alino. Pre mňa to ale vždy bude Alpačíno 🙂
@desgaire moja sestra má synčeka s menom Gregor a voláme ho Gregor,Gregorko,Gregori,a my tiež čakáme chlapčeka a presne túto dilemu máme,ale viac menej máme už rozhodnuté a bude sa volať Liam.♥️👶🏻♥️
Vincent
@desgaire sestra má muža aj syna Artura 😊 voláme ho Arči,druhého má Rafaela.
Ja mám doma Titusa ☺️ v pôrodnici namna pozerali ako na blázna a zachvíľku budú zas lebo budeme mat Tristana.
Mne sa tie mena mega páčia a neriešim názor iných a niekedy je to preniktorych prvotný šok a nám teraz každý Titusa chváli lebo v širokom okoli take meno nieje a nebude ani Tristan….
Ben 🙂
Alfred
@baska0917 Tristan sa páči i mne, no význam má "smutný", ja by som to kvôli tomu nedala. Ale inak pekný výber ☺️
@macik166 u nas bolo Adolf rodinne meno cez 200rokov. Moj otec bol posledný ( však vieme prečo) ale odhliadnuc od toho je podľa mna pekne a dievčenská alternatíva bola tiez.
My sme dali synčekovi meno Leo, páči sa mi aj Liam, Lucas, Mathias, Damián
My máme Borisa ☺️
Pre mňa je netypické Kevin
@adusqua my máme synčeka s menom ♥️Leo♥️ a teraz čakáme ďalšieho chlapčeka a ten bude ♥️Liam ♥️
K nám do škôlky chodí malý Maison🤭
My mame Rudolfa 😊 rocnik 2014. Tiez take nezvycajne.V skolke bol jediny a aj v skole je iba on s takym menom. U nas bolo uz davno vybrate meno, este som ani tehotna nebola 😁 Tento nas je uz 4 v poradi co sa tyka mena z muzovej strany.Aspon co my vieme ze uz je stvrty.Ci to meno mali v rodine aj predtym bohuzial nevieme 🤷 Volame ho Rudy, Rudko, v skole ho volaju aj Rudo a ja obcas Rudolfino 😅 alebo Rudinko. Ine meno si u neho ani neviem predstavit ❤
Ja som chcela Atrey podľa toho chlapca z nekonečného príbehu 😀 ale u muža mi to neprešlo tak máme Richarda 🙂 😀
V škôlke mame chlapca Hristo, v škole Fábio
ja mam Alana, tak mozem podat osobnu skusenost..ale poznam aj malebo Alberta v okoli
Tarik , Amir,Reyhan, Samir,Adem...všetko mená v našej rodine
Oskar, Felix, Noel...naši dvaja sú Gabriel a Eman. Tiež som nechcela tisícstopäťdesiateho Jakuba 😂😂

@desgaire Na ulici máme aj Gregora aj Maxima. Takže u nás nič neobvyklé. Maxima volajú Maxo a Gregora Gregi.