icon

Nezhoda pri výbere mena

anjelik130890
23. júl 2019

Ahojte. Vybrali sme s manželom meno pre naše druhé dievčatko Marína. Veľmi sa nám páči avšak moja rodina s menom nesúhlasí a moja mama vyslovene protestuje a nechce ho. Ako ste riešili podobnú situáciu keď sa vašej rodine nepáčilo vybrané meno? Ďalšie máme Júlia/Juliana alebo Dorota. Ďakujem

anelehka
24. júl 2019

@anjelik130890 Marina je nadherne meno a rodina by ma nezaujimala...

euka210
24. júl 2019

@anjelik130890 je to nepodstatne, ale mne sa Marina nepaci, Julia je najlepsia. Ale ani mna, ani rodicov nic nie je do vyberu mena, ako sa vy dvaja dohodnete je len vasa vec a nikoho ineho.

em321
24. júl 2019

@anjelik130890 Je to čisto vaša vec...Samozrejme keď chcú nech si vyjadria svoj názor,ale nemajú právo Vám do toho zasahovať! Prajem veľa šťastia Vám aj bábätku🙂

veto2
25. júl 2019

Je to pekné meno ak sa ti páči ako maminke tak ho daj. Je to tvoje dievčatko. Rozhodujete o ňom ako rodičia.

montemotherone
25. júl 2019

@anjelik130890 riešila by som to tak, že by som sa konečne snažila dospieť a žiť ako DOSPELÝ človek, nie maminkin prívesok. Mame sa poďakuj za názor a VY AKO RODIČIA sa rozhodnite aké meno bude mať VAŠE dieťa. Ak si takto necháš hovoriť do mena, nechcem vidieť výchovu toho dieťaťa 🤦🏻‍♀️ To budeš mať veľmi ťažké ak sa s manželom hneď nespamätáte

senta_sofia
25. júl 2019

@anjelik130890 nie je vasou povinnostou nikomu hovorit meno popredu, mame tri deti, pri vsetkych troch sme hovorili, ze nevieme ako sa bude volat a dozvedeli sa az po narodeni, prave kvoli tomu, aby nam to meno niekto neznechutil. Vy ste rodicia a podstatne je, aby ste sa dohodli s manzelom, ostatni vam mozu byt ukradnuti.

luciab19
25. júl 2019

@anjelik130890 nech protestuje. Vôbec by som to neriešila. Je to vaše dieťa a vaša vec. Zhodli ste sa s manželom, to je najdôležitejšie

nurielka
Autor odpoveď zmazal
sophie1210
25. júl 2019

@anjelik130890 je to vaše dieťa vyberte mu meno aké chcete vy. Ja mám Sofiu a Lauru, pekné a bežné mená, ale vždy sa našiel niekto komu sa nepáčilo. Vyberali sme mená pre naše deti, takže sme vybrali aké sa nám páčili, bez ohľadu na názor príbuzných.

dextella14
25. júl 2019

Záleží len na Tebe s manželom, Vy ste rodičia
Marína je krásne meno
Aj mne svokra šplechla /naša malá sa volá Anna/, že maličká teda určite s výberom nebude spokojná

Nenechala som sa znechutiť, je to krásne meno s krásnym významom a sedí k priezvisku ,ako riť na šerbeľ,

lujza123
25. júl 2019

Marina je naozaj krasne, povodne a pritom netradicne meno.... Kazdemu sa paci nieco ine a vzdy sa najde niekto kto bude frflat

Ja som si meno pre dcerku vybrala sama a ostatnym som to len oznamila a bolo mi uplne jedno ci suhlasia alebo nesuhlasia (vratane otca malej, ktoremu sa nastastie pacilo ale aj keby sa nepacilo mal by proste smolu.)

Osobne si myslim ze pri vybere mena by mala mat hlavne slovo mama. Ona to dietatko 9 mesiacov nosi, ona najviac citi jeho povahu, energiu a ma najlepsiu intuiciu ake meno sa mu bude hodit. Mozno to znie prilis ezotericky ale takto to vnimam ja.

Poznam dost ludi ktorym meno nevyberala mama ale rodina (alebo sa napriklad dedilo akoze 30 Jozef v rodine) a takmer nikto s nim nieje stotozneny, volaju ho prezyvkou atd

pericolosa
25. júl 2019

najlepsie je meno zverejnit az ked je dieta narodene.....to uz nikto nema moznost suhlasit alebo nesuhlasit. A tiez by som neprihliadala na nazory rodiny....Vam dvom sa paci a to je dolezite, je to vase dieta, Vasi rodicia uz vyberali mena pre svoje deti.Zacina to menom a konci to tym ze vam budu hovorit do celej vychovy......Netreba si to nechat......to je moj nazor.

anda2
25. júl 2019

Nepovedali sme ani meno ani pohlavie,aj keď svokrovcov vyjadrili nesúhlas s menom,ze není po otcovi,hneď som povedala ale on si dal meno synovi a odvtedy je pokoj. Tvoje dieťa tvoj vyber

echo
25. júl 2019

Ahoj, my sme v 2009 narazili na meno Liliana, väčšina na nás pozerala, že kde sme na to prišli, čo to je za meno!! Neriešila som ich názor, dali sme to dcére a všetci sú s tým OK. A teraz z každej strany, či na ihrisku alebo v škole počujeme meno Lili. Marínu poznám jednu, je to pekné meno. Držím palce.

zuzamala
25. júl 2019

Moja sestra ma 10 rocnu Marinu...najprv sme sa s tym nesli stotoznit (pred porodom)ale ako sa narodila,zvykli sme si...a je to skvele meno..volame ju Mari,Marinka,Maruš...pri prvom dietati moja svokra nebola stotoznena s chlapcenskou variantov,co sme vybrali.Narodilo sa nam dievcatko,no o 5 rokov prisiel aj chlapec a ja som mu dala to predtym nechcene meno (Juraj) a ine meno by sa mu ani nehodilo...vy ste rodicia,vy vyberate...a Marinka je kraaasne meno!!!

mariposita7
25. júl 2019

Nam ked sa zacali ludia vypytovat naena, ktore sme vybrali a nasledne na to ich negativne ohodnotili, prestala som hovorit (dokonca aj najblizsej rodine), ktore mena zvazujeme. Nepacilo sa im to rovnako ako mne, ked nesuhlasili s nami vybratymi menami. Nakoniec to dopadlo tak, ze tri dni pred porodom sme vybrali uplne ine meno, s ktorym sme nastastie spokojni a vsetci ho prijali. Pri dalsom dietati by som uz neprezradila nikomu nielen vybrate meno, ale ani pohlavie.

alobalka
25. júl 2019

@anjelik130890 je to krásne meno a ak by som o ňom bola presvedčená, navyše aj s manželom, nenechala by som sa odradiť rodinou. Iná vec je, ak by som váhala a nechala sa trochu uistiť názormi iných... Ja som dlho vyberala meno pre dcérku a niekedy, keď som si nebola istá, keď mi to meno znelo trosku viac extravagantne, pomohli mi reakcie iných a tie mená som potom zavrhla.

candii
25. júl 2019

Myslím, že oni už mali možnosť vyberať svojim deťom mena. Nech teraz túto možnosť, nechaju na Vás, vy ste rodičia, vy budete to dieťa vychovávať, je vaše. Je to na Vás aké mu dáte meno a je to výlučne Vaša vec. Nebudete teraz robiť rodinnú anketu, čo sa komu páči ale sa sústreďte čo sa páči vám.

paladia
25. júl 2019

@anjelik130890 poviem ti to takto. Cakame dvojicky dievcata a vybrali sme mena,ktoré sa pacia nam obom a ozaj to nebolo jednoduche. Niektorým clenom rodiny sa tie mena nepáčia,dokonca mi ustedrili poznamky typu ,,uvedomujes si,ze s tymi menami budu zit cely zivot?" Ano,uvedomujem si to a presne tak ako sa im nepacia mena pre moje deti,mne sa nemusia pacit tie ich. Su to nase deti a jedine na nas zalezi,ake mena dostanu,takze mam srdecne v istom telesnom otvore,kto si co mysli. Na kazde meno sa da casom zvyknut.

bibistec
25. júl 2019

Mne sa tiež meno Marína nepáči ale vy ste rodicia, tak ho dajte ak sa vám páči. A nerieste čo si myslí rodina. Najlepšie sa na túto tému už nebavit a potom to zverejniť až keď sa narodí.

bibistec
25. júl 2019

@paladia ja len jednu vec nie nedá sa zvyknúť na každé meno. Ja napr. Od narodenia nie som stotoznena so svojim menom dokonca som rozmýšľala že si ho dám zmeniť. A to nie je nejako exotické. Detto moja svokra ale tá ho má ozaj otrasné. Takže súhlasím na jednej strane s tým nech rodič dá dieťaťu mebo aké chxe aby sa do toho rodina ne.ontovala ale súčasne nech ozaj premýšľa lebo to.meno je s dieťaťom celý život.

candii
25. júl 2019

@bibistec tiež sa mi moje meno nepáči, keď som bola mladšia som sa zaň aj hanbila. Čím som starsia, je mi to fuk 🙃

spageta85
25. júl 2019

Chyba,veľká chýba....hovoriť popredu rodine o vami vybranom mene pre bábo...ale teraz to už viete a snáď to pre vás bude do budúcna ponaučením ....a radu ako to riešiť....natvrdo povedať tým ktorým sa to nepáči že nech si urobia svoje a jemu nech daju meno podľa svojho uváženia a svojich predstáv....vaše dieťa vaše rozhodnutie bohužiaľ v tomto oni strácajú ale kolvek práva ale môžte ich pripraviť na krásne povinnosti ktoré ich ako starých rodičov čakajú. 😁😁

dominyca9
25. júl 2019

Vybrať meno je výsostné právo rodičov a ostatná rodina by mala mať toľko slušnosti, že sa do toho pliesť nebude. S manželom sme meno pre dcérku vyberali dlho a do poslednej chvíle. Víťazné prvýkrát padlo len pár hodín pred pôrodom (už v pôrodnici) a definitívne sme sa rozhodli až keď sme dcérku prvýkrát uvideli. Máme tradičné slovenské, no veľmi málo používané. Rodina sa s tým musela zmieriť (najmä z mojej strany). Akékoľvek pokúsi o komolenie boli zarazené hneď v začiatkoch. Ich prvotné odmietanie ma absolútne nezaujímalo, jasne som im vysvetlila, že je moje dieťa a oni majú svoje, ktorým už mená vybrali. Nerozumiem, prečo sa nad tým vôbec pozastavuješ. Myslíš, že keď už bude dieťatko na svete, nebudú ho pre jeho meno mať radi?
Btw. Marína sa veľmi páčilo aj mne. 🙂

bibistec
25. júl 2019

@candii ok dobrá správa, o chvíľu mám 40 som zvedavá kedy mi to prestane vadiť

kubko01
25. júl 2019

Pekne meno😊a ako všetci píšu je to vaše dieťa Mi sme tiež nikomu nevraveli až keď boli na svete😉

candii
25. júl 2019

@bibistec ja 27 😅😅😅😬

bianus
25. júl 2019

pánečku, to je moje dieťa a ja mu dám meno...absolutne ma nezaujíma názor rodiny

katulkagajdos
25. júl 2019

@anjelik130890 my sme vybrali tri, zakaždým mal niekto problém- vybrali sme s mužom 4te a každý sa ho dozvedel po pôrode, teraz čakáme druhé a každý sa dozvie tak isto po pôrode- to nemá význam ani riešiť, každý väčšinou má problém s nejakým menom, lebo má asociáciu k niekomu, koho pozná. Marína je krásne meno- nedala by som sa odradiť 😉 Moja mama tiež mala problém s Kamilkou a teraz mi hovori, že už si nevie predstaviť, žeby sa mala volala inak- určite si zvyknú😉

katka1981
25. júl 2019

@anjelik130890, vybrali ste meno s manzelom, kapitola uzavreta. Keby si sa nevedela dohodnut s manzelom, ok, mas co riesit, ale ty vazne nemas co riesit. Co ma kto hovorit do mena vasho dietata. To meno ma neoslovilo, ale teraz zacina akosi vstupovat do mody, takze zjavne je krasne. Ja som tazka povaha, ale ked si moja dcera vyberie meno pre svoje dieta, tak by som uz musela byt vazne krava aby som jej povedala, ze s tym nesuhlasim. Keby chcela pocut moj nazor, ci sa mi paci alebo tak, ok, ale toto je ultimativne a chore. Tuzite mat Marinku? Tak ju majte. Bude to pre nu to najkrajsie meno ake mozete dat. Rodina nech si vybera meno pre vlastne dieta. By som sa zasmiala a keby maly problem, tak pritvrdim.