icon

Nezvyčajné dievčenské meno

8. apr 2022

Ahojte, s mužom sa nevieme nijak raz zhodnúť na mene pre dcérku 🙂chceli by sme niečo pekné a nezvyčajné 🙂 mne sa napr. Strašne páči Rebecca, no u neho neprejde 🤭 dajte mi prosím nejaké tipy, možno nás zbavíte dilemy 🤣nejaké dievčenské meno, ktoré nemá kazde druhé dieťa 🙂

Strana
z3
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
terry2003
8. apr 2022

Tereza, Lena, Slávka,Luna

terry2003
8. apr 2022

Delfina. Nezvycajne, ale je v kalendari.

terry2003
8. apr 2022

Ava, Emily

54tinka54
8. apr 2022

Tamia

elenka.k
8. apr 2022

Liana, môj Marko mal byť 😀 , teraz ma napadlo Alla

katuskatt
8. apr 2022

Tamia

katica06
8. apr 2022

@zazvorka87 sorry , z môjho komentu sa stratilo jedno slovo. Máme ju v rodine, je to bratrancova dcérka, ešte nemá ani rôčik. Netuším ako ju volajú aj inak...

akbara77
8. apr 2022

@jujala oki,vysvetli potom deťom v triede, mne nemusíš, ja to viem

sticker
jujala
8. apr 2022

@akbara77 myslim, ze tu nastane taky mix mien, ze nikomu uz nic nebude smiesne. vysmievanie sa= automaticka obrana cloveka, ktory neprekrocil hranice svojej vlasti. Bezne dieta/clovek sa nepozastavi nad zvlastnostou mena....jedine, ze by sa volal Adolf /aj takeho poznam/.

nicole003
8. apr 2022

@jujala ludia nech si myslia co chcu aj ked s blbymi poznamkami. Mne nadavali ze co za meno davam dcere Zoe kto chce ju vola Zoja a druhe meno Natalia pre pokoj v rodine. Hlavne ze kade ideme dcera sa otaca lebo pocuje meno Zoe. Tiez sa mi pacili mena Rita, Ramóna ale to uz som radsej ani nespominala 😁

sardinka32
8. apr 2022

Margaréta...poznam jednu, zije v CR

tykat
8. apr 2022

V mojom okoli
Ariana a Ariela (sestry)
Melody
Roberta
Samuela
Sidonia
Dorota

loliki
8. apr 2022

A čím bude vaša dcéra nezvyčajná, že potrebuje mať nezvyčajné meno?

michellemary
9. apr 2022

Marietta

nikyball
9. apr 2022

Väčšina týchto akože nezvyčajných mien čo tu padli sú gýčové a lacné. A chcela by som ešte vidieť tie priezviska. Hlavne abigail 🤣 a Tamia a liana tu v dnešnej dobe asi tak nezvyčajné ako čierne ponožky

luciab28
9. apr 2022

Ja mam Oliviu ❤️

sonia1712
9. apr 2022

Elena, Radka, Jarmila ☺️

lesana25
9. apr 2022

Chceme byť za každú cenu originálni a ani nevieme ako, vymyslite nám to.
🤦‍♀️

jaja20
9. apr 2022

@nikyball Prečo by akože mali byť gýčové a lacné? Veď sú to normálne existujúce mená,akurát,že sa používajú v iných štátoch. Tam sú bežné. 🙄

elementissa
9. apr 2022

Autorka, nepovedala sa nám, aké mená sa ti páčia 🙂 mne sa páčia napríklad mená na A - Alba, Alma, Aurora, Aria, Ariana. Potom sa mi páčia na L Leanor, Leonore,Lisbeth. A potom ešte Maribel, Mirabel, Mirelle, Melody, Malinda. A môjho srdca šampiňón je Fabiola. Ale osobne si nemyslím, že sú nejaké mená škaredé. Len niektoré sa mi páčia viac, niektoré pekne znejú, ale dieťaťu by som ich nedala, iné sú zasa pekné ale tuctové, ďalšie sú podľa mňa staromódne a slovanské mená sa mi nepáčia, ale to je len môj vkus. A už vôbec by som sa nikomu za meno nevysmievala a nenaučila svoje dieťa, že vysmievať sa za meno je OK. Môj syn má tiež veľmi netradičné meno. Niektorí povedia "aké krásne, vznešené", iní ho iba zopakujú a pokyvkaju hlavou. Chodí do škôlky plnej detí s netradičnými ale aj veľmi tradičnými menami a nikto sa nikomu nevysmieva. Deti berú mená svojich spolužiakov ako fakt. Kým im ich rodičia neukážu, že by sa vysmievať mali. Takže každý, kto hovorí, že "deti sú kruté a budú sa smiať" nech si vstúpi do svedomia. Lebo deti nie sú kruté sami od seba. Sú, ak to vidia u svojich rodičov a ak sa krutosť toleruje. Ak deti vyrastajú v prostredí, kde sa dbá na to, že každá živá bytosť je cenná, hodnotná a zaslúži si úctu, aj keď sa nám nemusí páčiť, tak sa nevydmievajú z nikoho a ničoho. Ale to asi chce aj iné nastavenie. Tu v BA majú ľudia metropolitnejsie zmýšľanie, neriesia také blbosti ako na dedinách sa riešia- kto sa ako volá, kto má čo oblečené, kto kde a ako a s kým býva, kto kde bol, kto má umyté okná a vyplienenú záhradku. . Tu si ľudia žijú svojim životom a neriešia. Aspoň to je moja skúsenosť a to som sa tu narodila. Takže .. závisí

zuzanaam
9. apr 2022

@elementissa vyplienenú záhradku? 😀 Veru, také mali v blízkom meste v záhradkarskej kolónii, lebo susedili s nemenovanou menšinou.

zuzicka1451
9. apr 2022

Mne sa strašne páči Arleta. Údajne je to starodávne meno, ktoré sa už skoro vôbec nepoužíva. Je to také meno zvláštne, a nikoho s takým menom nepoznám. Len tuším, že je francúzskeho pôvodu.

macilaci
9. apr 2022

Ja mám dvojičky. Tara a Lara😍

barbicania
26. máj 2022

Avelyn, Agnes, Apollonia, Lilien, Lineta alebo Luisa boli pre mňa top mená

denda007
26. máj 2022

Irena

alexka89
26. máj 2022

Šalvia,tymiána,oregana,mäta,rozmarína,lipa,fialka,pomaranča....z komentujucich žien som sa inšpirovala a vymyslela som ty nezvyčajné mena

sticker
elenka.k
26. máj 2022

pre aké ste sa rozhodli?

cameellia
Autor odpoveď zmazal
lianadomorakova
24. jan 2024

Nella,Elica, Elizabeth,Sarah,Leila krásne mena

Strana
z3