Páči sa mi meno Rebeka
Čo hovoríte na toto meno?
Chcem si ho dat keďže mám od mala meno a priezvisko ktoré neznášam a chcem ho zmeniť a práve Rebeka sa mi veľmi páči ale nie som si istá s tým menom len proste viem ze si chcem zmeniť priezvisko a meno ktoré teraz mam a takmer na 99,5% vyhráva Rebeka
....je to meno hlúpe alebo?
Ďakujem za každý koment
Ja mám 17 ročnú Rebeku ❤️ Pre mna je stále Rebečka alebo Rebi,babka ju vola Beky
@marca12 písala som ti
Neviem jednoducho sa nám páči a nechceme žiadnu emu, sofiu, ninu, atď ktorých je teraz plná kopa. Syna máme Richarda, tak budeme mať deti s menami R, keďže máme aj priezvisko tvrdé a celkovo s mužom máme tvrdé mena.
Nooo povedz nám svoje meno. Mňa by to tiež zaujímalo 😉 Normálne rozmýšľam aké meno by mohlo byť tak strašné...
Aj my máme doma Rebeku a to meno jej sedí jak riť na šerbel 🤣❤️🤷♀️
Fuha, tiez si neviem predstavit take hrozne meno (mozes napisat do IP ak chces), kvoli ktoremu by si sa chcela premenovat na Rebeku (za mna osobne nepekne meno, okamzite si vzdy spomeniem na papulnatu, drzu zenu - u nas sa to v tomto vyzname pouzivalo). Aj keby ti tvoje sucasne meno dali rodicia, ktori by sa o teba s laskou starali, a zdalo by sa im tvoje meno najkrajsim na svete, aj tak by si uvazovala o zmene? Asi malokto je stopercentne hrdy na svoje pomenovanie, ale zas az takto to prezivat, ze sa k tebe nehodi a neznasas ho... Uz len zato by som to meno mala rada, ze so mnou prezilo kus zivota v dobrom aj zlom, ze si ma vsetci znami a kamarati s nim stotoznuju, myslis, ze sa potom neotocis na ulici, ak budes pocut niekoho zvolat tvoje terajsie meno? Ale jasne, ze je tvoja vec...
Mas moju plnu podporu. Fakt uz nic strelenejsie mamku nenapadlo. Rebeka je krasne meno
Aj ja chcem vedieť tvoje meno, prosím
@markaterka napísala som Ti ho do IP
@luuubik áno aj vtedy by sa mi zdalo hrozne a nebola by som s nim šťastná ak by mi ho dali milujúci rodičia... Jasne že sa otočím ale nebudem mat už viacej hrčku v hrdle keď sa budem predstavovať alebo ho diktovať do telefónu...
Moja neter sa vola Rebeka podľa mňa je to krásne meno
Aj mne napís meno do IP. Neverím, že je také hrozné.
Ahoj autorka, mozes sa mi prosim ozvat do IP? Dakujem 🙂
@kinderzwillinge ahoj, napíšem Ti🙂
@kinderzwillinge napísala som Ti🙂
ahoj, aj ja by som chcela vedieť, aké máš meno. Ja ťa úplne chápem, na tvojom mieste by ma tiež meno od nemilujúcich rodičov traumatizovalo, nech by bolo akékoľvek. Ak sa ti Rebeka páči, daj si ho, ale vo mne tiež evokuje hašterivú jazyčnicu. Drž sa!
@michellemary môžem napísať do IP ak chceš 🙂
napíš, ďakujem.
Môžem vedieť tvoje meno?? Naozaj som zvedavá, pekne dakujem, nech neurobím takú prípadnú chybu pri svojim dieťati 🙂
@ave17 napíšem správu
Si dospela, chces si zmenit meno a nedokazes sa ani rozhodnut a stat si za tym rozhodnutim. Ach. Meno je krasne
Aké máš meno?
My mame dieťa z detského domova a brali sme ho v 7 mesiacoch kedy na meno už reagoval a psychológ povedal.ze.sme.velmi.dobre urobili.ze sme.mu ho nechali.
Ale zasa jemu sa hodí, klasicky Michal.
Druha vec je ze koľko.mas rokov. A ci ti v praci/ okolí tak . reálne budú hovoriť, keď.su x rokov.na teba zvyknutí.
Ak to chceš urobiť lebo svoje meno /priezvisko fakt neznášaš a myslíš že budeš šťastnejšia s iným...do toho.
Skôr by som ti ale odporúčala terapiu na odpustenie rodičom a celkovo zvládnutie emócií. Pretože sebavedomý človek takyto problem/traumu mat nebude.
Inak.napriklad môj adoptovany brat si zobral priezvisko po manželke. Tiež neznášal jeho sploditela.... Už pracoval...A ľudia si na to proste zvykli. Tak ako si zvykli na zmenu priezviska akejkoľvek.inej ženy po svadbe. Proste si na Facebooku zmenil meno, natlacil ho na vizitky a po pár rokoch podľa mňa nikto nevie ako sa volal predtým...
Aha a teda k veci. Mne sa rebeka paci. Kamoška.sice mala.psa rebeku...ale.ju volali Beky...mne sa paci.
Ja som mala obdobie v živote.ked.som.neznasala.svoje meno lebo bolo.stare nemoderne a mali.ho všetky ženy v rodine. Som generacne asi piata Katarína. Ale vydala som sa za chlapa s priezviskom.na K...A znie to.ovela lepšie ako s pôvodným. Keby som čakala dcéru....nemala by som vôbec problém mat tiež Katku.
môžeš napísať aj mne ako sa voláš? Možno aj ja sa tak volám...🙂 Rebeka je krásne meno.
@nikuska744 napísala som🙂
V pohode 🙂 napísala by si prosím aj mne tvoje meno ?
@miaumiauxc napíšem 🙂

Mne sa to meno vôbec nepáči, ako za trest, u nás je ešte aj restika s takým názvom, a majú logo bosorku na metle, presne to mi to evokuje... Ako dospelá by som si také meno dobrovoľne nedala, ani keby mi zaplatili