icon

Páči sa mi meno Rebeka

28. aug 2020

Čo hovoríte na toto meno?
Chcem si ho dat keďže mám od mala meno a priezvisko ktoré neznášam a chcem ho zmeniť a práve Rebeka sa mi veľmi páči ale nie som si istá s tým menom len proste viem ze si chcem zmeniť priezvisko a meno ktoré teraz mam a takmer na 99,5% vyhráva Rebeka
....je to meno hlúpe alebo?
Ďakujem za každý koment

ave17
28. aug 2020

Mne sa to meno vôbec nepáči, ako za trest, u nás je ešte aj restika s takým názvom, a majú logo bosorku na metle, presne to mi to evokuje... Ako dospelá by som si také meno dobrovoľne nedala, ani keby mi zaplatili

moni73
28. aug 2020

@pribinak ja tu viem o Nadežde, co si chcela menit meno. Ja mam naďu a je to pre mna najkrajsie meno. Zatial aj pre dceru. Klopklop

pininka1
28. aug 2020

@majca1581 aj moja babka z Nitry. To meno je biblicke a v biblii Rebeka taka bola, preto sa to k tomu prirovnava a jedno kde zijes.

frida88
28. aug 2020

Ja mám 17 ročnú Rebeku ❤️ Pre mna je stále Rebečka alebo Rebi,babka ju vola Beky

autor
28. aug 2020

@marca12 písala som ti

andreagartnerova
28. aug 2020

Neviem jednoducho sa nám páči a nechceme žiadnu emu, sofiu, ninu, atď ktorých je teraz plná kopa. Syna máme Richarda, tak budeme mať deti s menami R, keďže máme aj priezvisko tvrdé a celkovo s mužom máme tvrdé mena.

ysseba
28. aug 2020

Nooo povedz nám svoje meno. Mňa by to tiež zaujímalo 😉 Normálne rozmýšľam aké meno by mohlo byť tak strašné...

mirkaferko
28. aug 2020

Aj my máme doma Rebeku a to meno jej sedí jak riť na šerbel 🤣❤️🤷‍♀️

luuubik
28. aug 2020

Fuha, tiez si neviem predstavit take hrozne meno (mozes napisat do IP ak chces), kvoli ktoremu by si sa chcela premenovat na Rebeku (za mna osobne nepekne meno, okamzite si vzdy spomeniem na papulnatu, drzu zenu - u nas sa to v tomto vyzname pouzivalo). Aj keby ti tvoje sucasne meno dali rodicia, ktori by sa o teba s laskou starali, a zdalo by sa im tvoje meno najkrajsim na svete, aj tak by si uvazovala o zmene? Asi malokto je stopercentne hrdy na svoje pomenovanie, ale zas az takto to prezivat, ze sa k tebe nehodi a neznasas ho... Uz len zato by som to meno mala rada, ze so mnou prezilo kus zivota v dobrom aj zlom, ze si ma vsetci znami a kamarati s nim stotoznuju, myslis, ze sa potom neotocis na ulici, ak budes pocut niekoho zvolat tvoje terajsie meno? Ale jasne, ze je tvoja vec...

marca12
29. aug 2020

Mas moju plnu podporu. Fakt uz nic strelenejsie mamku nenapadlo. Rebeka je krasne meno

markaterka
29. aug 2020

Aj ja chcem vedieť tvoje meno, prosím

autor
29. aug 2020

@markaterka napísala som Ti ho do IP

autor
29. aug 2020

@luuubik áno aj vtedy by sa mi zdalo hrozne a nebola by som s nim šťastná ak by mi ho dali milujúci rodičia... Jasne že sa otočím ale nebudem mat už viacej hrčku v hrdle keď sa budem predstavovať alebo ho diktovať do telefónu...

vevuska1990
29. aug 2020

Moja neter sa vola Rebeka podľa mňa je to krásne meno

berny800
29. aug 2020

Aj mne napís meno do IP. Neverím, že je také hrozné.

kinderzwillinge
29. aug 2020

Ahoj autorka, mozes sa mi prosim ozvat do IP? Dakujem 🙂

autor
29. aug 2020

@kinderzwillinge ahoj, napíšem Ti🙂

autor
29. aug 2020

@kinderzwillinge napísala som Ti🙂

michellemary
29. aug 2020

ahoj, aj ja by som chcela vedieť, aké máš meno. Ja ťa úplne chápem, na tvojom mieste by ma tiež meno od nemilujúcich rodičov traumatizovalo, nech by bolo akékoľvek. Ak sa ti Rebeka páči, daj si ho, ale vo mne tiež evokuje hašterivú jazyčnicu. Drž sa!

autor
29. aug 2020

@michellemary môžem napísať do IP ak chceš 🙂

michellemary
29. aug 2020

napíš, ďakujem.

ave17
29. aug 2020

Môžem vedieť tvoje meno?? Naozaj som zvedavá, pekne dakujem, nech neurobím takú prípadnú chybu pri svojim dieťati 🙂

autor
29. aug 2020

@ave17 napíšem správu

taga
29. aug 2020

Si dospela, chces si zmenit meno a nedokazes sa ani rozhodnut a stat si za tym rozhodnutim. Ach. Meno je krasne

ckatka
29. aug 2020

Aké máš meno?
My mame dieťa z detského domova a brali sme ho v 7 mesiacoch kedy na meno už reagoval a psychológ povedal.ze.sme.velmi.dobre urobili.ze sme.mu ho nechali.
Ale zasa jemu sa hodí, klasicky Michal.
Druha vec je ze koľko.mas rokov. A ci ti v praci/ okolí tak . reálne budú hovoriť, keď.su x rokov.na teba zvyknutí.
Ak to chceš urobiť lebo svoje meno /priezvisko fakt neznášaš a myslíš že budeš šťastnejšia s iným...do toho.
Skôr by som ti ale odporúčala terapiu na odpustenie rodičom a celkovo zvládnutie emócií. Pretože sebavedomý človek takyto problem/traumu mat nebude.

Inak.napriklad môj adoptovany brat si zobral priezvisko po manželke. Tiež neznášal jeho sploditela.... Už pracoval...A ľudia si na to proste zvykli. Tak ako si zvykli na zmenu priezviska akejkoľvek.inej ženy po svadbe. Proste si na Facebooku zmenil meno, natlacil ho na vizitky a po pár rokoch podľa mňa nikto nevie ako sa volal predtým...

ckatka
29. aug 2020

Aha a teda k veci. Mne sa rebeka paci. Kamoška.sice mala.psa rebeku...ale.ju volali Beky...mne sa paci.
Ja som mala obdobie v živote.ked.som.neznasala.svoje meno lebo bolo.stare nemoderne a mali.ho všetky ženy v rodine. Som generacne asi piata Katarína. Ale vydala som sa za chlapa s priezviskom.na K...A znie to.ovela lepšie ako s pôvodným. Keby som čakala dcéru....nemala by som vôbec problém mat tiež Katku.

nikuska744
29. aug 2020

môžeš napísať aj mne ako sa voláš? Možno aj ja sa tak volám...🙂 Rebeka je krásne meno.

autor
29. aug 2020

@nikuska744 napísala som🙂

miaumiauxc
29. aug 2020

V pohode 🙂 napísala by si prosím aj mne tvoje meno ?

autor
29. aug 2020

@miaumiauxc napíšem 🙂