Páči sa vám meno Janko?
Páči sa vám meno Janko?
Mám toto meno v neutrálnej kategorii. Asi sa mi meno Ján v základnej podobe páči, ale synovi by som to nedala.
Ano, aj Juraj, Martin, Mirko,
ano
@arninka krasne meno, momentalne malo pouzivane
zdrobnenina Janko nie ale Jan ano
Áno je to milé a pekne meno.. pre chlapčeka Janko pre dospelsho Jany.. úplne ideálne..
Ano pekne slovenske meno,volame ho Janko,povies tak malemu chlapcekovi ale aj dospelemu 🙂
Ano, velmi. Keby sme ich v rodine nemali tolko, syn by bol urcite Janik.
Ženské haluze :D
@arninka áno .pekne..slovenské..aj môj skoro18r syn ho ma
My máme v rodine veľmi veľa Jánov. Môj otec a brat, môj nebohý dedko, môj ujo a jeho syn, bratranec a jeho syn, otcov strýko so synom. Aj manžel má krstného, bratranca a bratrancovho syna.
Každého z nich nejako oslovujeme. Môj ujo má 45 rokov a celý život ho všetci volali Janík, len jeho manželka ho volá Janko, bratranec je jančo, jeho syn Janík. Môjho otca všetci volajú Janko, brat je Janík, Jany, u manžela je to Janík, Janči a Johny 🤣
Mne sa to meno páči ale vzhľadom na to množstvo Janov v rodine by som ho synovi určite nedala 🤣
Najkrajšie tradičné mužské meno za mňa. Krajšie ako Peter, Pavol, Miroslav a podobné.

@sissy27 Ináč, toto je výborný postreh k tomuto menu, nikdy som sa nad tým nezamýšľala. Presne, Ján je veľmi formálne, Janko, Janík su príliš familiárne. Jano je ako pre drevorubača. Muža celý život volám Janči, až raz som si všimla, že ho doma volajú "Janika" (zdrobnenjna tohto mena v maďarčine, niečo ako slovenské Janík, Janko). Keď som sa ho spýtala, odkedy ho tak volajú, tak sa smial, že okrem mňa a mojej rodiny ho nikto nikdy nevolal Janči 🙈😂