icon

Páči sa vám meno Janko?

arninka
5. mar 2025

Páči sa vám meno Janko?

Strana
z2
oblecenie99
6. mar 2025

@sissy27 Ináč, toto je výborný postreh k tomuto menu, nikdy som sa nad tým nezamýšľala. Presne, Ján je veľmi formálne, Janko, Janík su príliš familiárne. Jano je ako pre drevorubača. Muža celý život volám Janči, až raz som si všimla, že ho doma volajú "Janika" (zdrobnenjna tohto mena v maďarčine, niečo ako slovenské Janík, Janko). Keď som sa ho spýtala, odkedy ho tak volajú, tak sa smial, že okrem mňa a mojej rodiny ho nikto nikdy nevolal Janči 🙈😂

talia16
6. mar 2025

Mám toto meno v neutrálnej kategorii. Asi sa mi meno Ján v základnej podobe páči, ale synovi by som to nedala.

kristiii
6. mar 2025

@arninka nie. Mám s ním problém, presne ako písali niektoré baby predo mnou, je mi divné ich oslovovať. Ján je na oslovenie divné, Janko príliš detské, tak väčšinou skončím na oslovení Janči, ktoré sa mi síce vôbec nepáči, ale nič lepšie ma nenapadne 🙈.

katka0123
6. mar 2025

@arninka pol zivota som to meno nemala rada. Potom zvrat a je to nadherne! Krasne znie aj Ján. Janko, Janicko... rozkosne 🙂 A dospelemu tiez v klude poviem Janko, je to priatelske.

beronsche
6. mar 2025

Nie, vôbec sa mi nepáči.
Úplne súhlasím s @sissy27 , nikdy neviem, ako ich nositeľov osloviť..

snowflakenel
6. mar 2025

Ano, aj Juraj, Martin, Mirko,

natalka13
6. mar 2025

ano

kvietok1990
6. mar 2025

@arninka krasne meno, momentalne malo pouzivane

nynia
6. mar 2025

zdrobnenina Janko nie ale Jan ano

jana_eyre_2
6. mar 2025

Áno je to milé a pekne meno.. pre chlapčeka Janko pre dospelsho Jany.. úplne ideálne..

lienka9
6. mar 2025

@arninka mat dalsieho syna ,je Jan.poznam s tym menom samych uspesnych a spravnych muzov

baillie
6. mar 2025

Ano pekne slovenske meno,volame ho Janko,povies tak malemu chlapcekovi ale aj dospelemu 🙂

bu1bu
6. mar 2025

Ano, velmi. Keby sme ich v rodine nemali tolko, syn by bol urcite Janik.

david3311
6. mar 2025

Ženské haluze :D

mnamko
10. mar 2025

@arninka nieee

katty123456
12. mar 2025

@arninka áno .pekne..slovenské..aj môj skoro18r syn ho ma

majulino
13. mar 2025

My máme v rodine veľmi veľa Jánov. Môj otec a brat, môj nebohý dedko, môj ujo a jeho syn, bratranec a jeho syn, otcov strýko so synom. Aj manžel má krstného, bratranca a bratrancovho syna.
Každého z nich nejako oslovujeme. Môj ujo má 45 rokov a celý život ho všetci volali Janík, len jeho manželka ho volá Janko, bratranec je jančo, jeho syn Janík. Môjho otca všetci volajú Janko, brat je Janík, Jany, u manžela je to Janík, Janči a Johny 🤣
Mne sa to meno páči ale vzhľadom na to množstvo Janov v rodine by som ho synovi určite nedala 🤣

dadadada1
13. mar 2025

@arninka jednoznačne áno

marsmykkok
1. apr 2025

Najkrajšie tradičné mužské meno za mňa. Krajšie ako Peter, Pavol, Miroslav a podobné.

Strana
z2