Páči sa vám meno Krištof?
Páči sa vám meno Krištof?
Áno, veľmi pekne
Áno, krásne meno. Chcela som ho dať môjmu 6 mesačnému synovi. Nikomu z rodiny sa nepáčilo čo ma ale až tak netrápilo, ale nebol s ním ok ani môj muž. Nakoniec som rezignovala a dala meno podľa neho. Úprimne... je mi ľúto, že som ho nedala
Ano a nie je uz vobec zriedkave, ked sa ti paci, daj
Bývalý sa tak volal. A ešte z ľadového kráľovstva ten chlapec 😁 za mňa môže byť
mám jedného doma, o dva týždne má 18 rokov 🙂
Krasne meno👍
Ano.
Super meno
Nie
Mne sa páči.
Mne nie.
Nepaci sa mi, nasilu hladanie origos mena no chudak chalan za mna. Spolu s Bystrikom, Krispinom a Jonasom. Ale snazia sa mamicky, snazia 🙂
No som na neho zvyknuta, zvykneme sa k nemu modlit pred cestou lebo je to znamy patron putnikov a cestovatelov
Áno, tak sa malo volať moje prve dieťa, ale narodilo sa dievča.
Ja som mala vybratú kombináciu Krištof Robin, podľa chlapčeka z Macko Pu.
vôbec sa mi nepáči...
Krištof aj Kornel 👍
Nie
@queen_el pýta sa na nazor, no tak mam takyto. Ked sa slovenka na slovenskom fore pyta na slovensku podobu mena pre slovenskeho chlapca, neviem prečo brat do uvahy ci je v zahranici bezne. V zahranici davaju chlapcom meno aj Jezis a nebudem to povazovat za v pohode, lebo je to tu velka rarita. Ked si chce autorka precitat nazory inych, pridala som aj svoj. Krasa (pacivost mena) je samozrejme velmi subjektivna zalezitost
Ak sa hodí k priezvisku,tak za mňa áno 👍
@evkamotka ale hneď treba robiť závery, že ide o "hladanie origoš mena". Mne by napríklad vôbec nenapadlo že niekomu meno Krištof znie ako nejaká extravagancia...príde mi to ako normálne bežné meno. Ale ty by si usúdila hneď, že nasilu chcem dať "extra" meno. Len preto že to nie je z tých top 10 chlapčenských mien ktoré tvoria 90% populácie na Slovensku.
Mne nie, vobec
nech je to meno, aké chce, nechápem, prečo by mi malo záležať na tom, či sa páči alebo nepáči naprosto cudzím ľuďom. Meno pre moje dieťa sa predsa musí prihovárať môjmu srdcu a srdcu môjho manžela a je úplne jedno, čo si o ňom myslia všetci ostatní. Preboha, ženy, vyberajte si mená detí preto, že CÍTITE, že práve tieto budú tie pravé a nie preto, že také meno nikto v susedstve nemá alebo že nejaké virtuálne osôbky z nejakého fóra povedali, že toto áno a toto nie
@evkamotka Ja som učiteľka a možno preto mám tú toleranciu k menám detí nastavenú trochu inak, lebo vidím za tými menami veľa konkrétnych tváričiek a nerozmýšľam nad tým, že by to meno malo byť divné len preto, že je menej obvyklé.
Mená, ktoré boli v mojom detstve obvyklé sa pomaly vytrácajú a mnoho žien ich považuje za mená pre starých dedkov a nie pre deti. Takto sa stávajú tie mená pomaly exotickejšie, než mená zahraničné. Ale mne sa celkom páči, keď natrafím na chodbách školy na malého Jožka, či Ferka, Jonáša, alebo Bruna, celkom ma teší, že znova prichádza do módy Artúr a určite by sa mi páčilo aj meno Krištof.
Ee
Nie.
@evkamotka ake hladanie nasilu origos mena? Pouzivalo sa na Slonensku aj v minulosti, nie je to nic nasilu nove, vid Frantisek Kristof Vesely....
Ja mam syna Krištofa a uz bude mat za chvilu sedemnast. Zvolila som toto meno, lebo mame take dost pouzivane priezvisko, tak nech sa odlisuje aspon krstnym menom. Je to super chlapec.
Tiež sme ho mali v užšom výbere, myslím, že veľmi pekné meno 🙂
nie

Ano. Mala som ho vybrate, ak by som mala syna ♥️