Páči sa vám meno Paul?
Ako sa vám páči toto meno? Poznáte niekoho s týmto menom?
Kusem si do jazyka
Tak mne sa uz potom viac paci pablo ked uz tak
Paul ako Paul (foneticky) sa mi páči. Aj keď na Slovensko veľmi nepasuje. Paul ako [Po:l] s anglickou výslovnosťou mi pripadá úplne mimo ak nejde o anglicky hovoriaceho jedinca.
Aj tak ho budú bola Palo, Pali, Palino
A ako sa bude vyslovovat? Po anglicky (poool) alebo paul ako v tej nemeckej basni (Ich bin Peter, du bisst Paul, ich bin fleissig, du bist faul)?
Autorka, reálne ho aj tak budú volať Paľo, Pali a podobne. Pochybujem, že ho každý bude oslovovať "Paul".
Jednoducho ľudia robia skratky a zdrobneniny, s tým sa nič nedá robiť. Mala som spolužiačku, ktorá sa volala Andrea a každý ju volal Ada, Adka, hoci sa na to rozčuľovala. No nemohla stále každého v kuse opravovať, vykašľala sa na to. A druhu som mala Beatu a tej dokonca niektorí ľudia komolili meno na "Betka". A co mala robiť?
Skratky a zdrobneniny boli, sú aj budú. Najlepšie sa s tým zmieriť.
Ja mam Pavla hovorím mu Palino ale Paul asi by som hovorila Pólko no neviem
@zuzulka558 Tak ja by som mu "Pólko" nehovorila😀 Ani prvému synovi nehovoríme zdrobneninami.
Ale druhý ty nemusíš 🤷♀️ tým to nezakazes mu inak vravieť, no neviem ako sa bude cítiť mne hovorili Zúži neznášala som to a aj si drzo povedala ale čiže odvtedy mi tak nik nevravi
Ale ja nechápem, prečo chceš odobrenie od žien. Najmä keď si sa už rozhodla. Nie, meno v našich končinách, nie je typické a bude s tým mať malý opletačky. A aj tak bude proste Paľko. Ale keď sa tebe páči a o inom neuvažujete tak bude "Pól"
@zuzulka558 až teraz kukám na preklep Zuzi mi vraveli
Poznám človeka s takym menom. Je to môj bývalý šéf a nie, nepaci sa mi to meno.
Poznam, ale cudzinca. Slovaka zijuceho na Slovensku s takym menom nepoznam. A nepaci sa mi to.. stretnúť na ulici nejakeho Paula Gajdoša alebo Paula Baďuru (priezvisko čisto náhodné, prvé čo mi napadlo) , tak sa asi pousmejem a pomyslim si, že zase raz ďalší rodičia, čo chceli byť strašne svetoví a cool, ale nevyšlo 🤷😏
Tak to potom netreba písať na MK,😂😉a nie Paul na Slovensku je hrozna varianta
Mne sa paci, susedia maju syna, volaju ho Paul, Pauli. Ale nie som na SK.
Veľmi francúzke, veľmi priteplené.
@svokrinjazykmonika, ako si na takú koninu prišla, ze francúzske? Priteplene je vec vkusu, resp. skôr nevkusu. Tvojho.
Ked zijete v zahranici,preco nie🤷♀️ Keby sa cital PAUL, tak este v pohode,ale Pól na Slovensku evokuje juzny alebo severny pól,sorry😁
Malý bude Paul. Už naozaj nebudem nejak riešiť cudzie názory, pretože to by som si potom meno naozaj nikdy nevybrala. No ďakujem za všetky názory🙂
V rakusku sa vyslovuje paul a nie pól ako pisu baby ze cely svet to tak povie. A je meno v top 10 aktualne tak ani zastarale nie je. Ale v rakusku ani nie je taka velka potreba ludi mena nejak super velmi menit na zdrobneninky, trosku sa to samozrejme robi ale nic extremne ako u nas. Snad sa ti podari vsetkych presvedcit aby ho oslovovali ako ty chces🙂
K slovenskému priezvisku? Nie.
V dnesnej dobe je normalne davat aj cudzie mena, ktore su v inych krajinach bezne. Akurat sa u nas stale najdu ludia s predsudkami, co sa dokazu pohorsit za to, ze meno nie je slovenske. Pritom vela z nich ani slovenske meno nema. Za mna, pokial meno nie je hanlive, tak sa nad nim ani nepozastavim.
@kp7333 🤣🤣🤣🤣