icon

Páči sa vám meno Tereza?

kava1812
3. máj 2023

Ahojte, dozeraz sme s manzelom mali vybrate meno pre dcerku - Klara. Rodim koncom juna a prestalo sa nam pacit, 😂najnovsie sme sa zhodli na Terezke.
Paci sa Vam to meno? Hodi sa k menu Ester, vsakze (starsia dcerka)🙂

Strana
z2
uriva
3. máj 2023

Z mojej vlastnej skúsenosti, nakoľko máme v rodine Terezu aj Kláru. Tereza je super meno, vieš ju volať Teri, Terka, Tes, Terinka... - tak ju volajú deti z rodiny aj rodinní príslušníci. Plus Matuška má o nej krásnu pesničku, ktorú jej pravidelne spieva dedko s tatinom ;). Terezky poznám v detskom veku dve a jednu Teréziu, ale to mi nepríde také pekné.
Klára je u nás v okolí fakt že teraz top meno, má ju asi každý, od kamarátok po susedy, fakt že veľa ich poznám v detskom veku. Deti jej vravia Klára alebo Klárka a teda jazykolam ako vyšitý. Rodičia sa občas tak divno pozrú, keď niektoré dieťa skomolí meno - ale R a L v mene sú proste pre deti náročné a potom to meno vyznieva divno až smiešne, lebo to proste nevedia povedať + aj dospeláci máme občas s tým problém, že sa ti popletie jazyk.
Čo sa týka spojenia s Ester - prosím vás, koľkokrát budete vyslovovať tie mená spolu? Reálne párkrát v živote. A keď, tak môže povedať Tereza a Ester. Toto pre mňa teda nie je argument, že majú obe v mene TER a preto nie. Moje deti majú niekde v mene R (s miernym úmyslom to bolo). A poznám ľudí, čo dávajú deťom mená na rovnaké písmená a nikto sa nad tým nepozastavuje.

martul
3. máj 2023

@kava1812 chcete Teréziu alebo Terezu?

kava1812
autor
3. máj 2023

@uriva oslovenie Tes sa mi veelmi paci🙂 ale primarne to bude Terezka, Tereza❤️
Jednym z dovodov preco sme vylucili Klarku je presne ten jazykolam, Klarka-Krarka- znami v Cesku mali Klarku a mladsi brat ju provokoval oslovenim Kráro 😂
Dakujem za nazor, momentalne som o tomto mene presvedcena na 99,9%❤️

kava1812
autor
3. máj 2023

@martul Terezu. Bez i 🙂

canis_lupus
3. máj 2023

Ja som Terézia a som so svojím menom spokojná, a to ja nie som spokojná nikdy s ničím 😂 Aj keď radšej by som bola Tereza ako Terézia. Podľa mňa to vôbec nie je časté meno, poznám ich fest málo, v MŠ, ZŠ, SŠ ani VŠ myslím som nemala žiadnu spolužiačku s takým menom. Moje sestry sú Petra a Mária, tie mená sa mi absolútne nepáčia, ja som vychytala najlepšie 😀 Klára bude pre to dieťa mega ťažké na vyslovovanie, je tam K, L aj R 🙈

mirka438
3. máj 2023

Mne sa paci. Moja dcera sa tak nevola iba preto, lebo mam sestru Terezu ♥️

bylinka25
3. máj 2023

Nie meno má krášliť človeka, ale človek svoje meno.
Za mňa je každé meno krásne, niečo znamená.
Ja som Elena, podľa mňa je krásne, znamená to v preklade, tá, čo prináša svetlo.
Každý pár sa má rozhodnúť sám, aké meno vyberie svojmu dieťaťu, my len môžeme poradiť, mne osobne sa meno Terézia páči, môj nebohý otec sa narodil na Teréziu, ak by mi bolo dopriate mať detičky, dievčatko by sa volalo práve Terezka.

mimikarol
3. máj 2023

Mne sa páči aj Tereza aj Klára ☺️

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kik2022
3. máj 2023

@kava1812 mne sa viacej páči meno Terezka ako Klárka. 🙂 a nepríde mi, že by ich bolo veľa

miska444
3. máj 2023

Nie nepáči sa mi vôbec Tereza, Klara je oveľa krajšie 🙂

eperia
3. máj 2023

@kava1812 toto meno by som určite nedala

mirro
5. máj 2023

@kava1812 Terezka je krásne meno

kristina74
5. máj 2023

@canis_lupus terezka je najkrajsie meno, ake poznam, moje vysnivane pre prvu dceru ❤️
Ziadna Terka, ale Terezka
A je jedno, ci mas zapisane Terezia alebo Tereza, aj tak ta kazdy bude volat Terezka 🙂

siminah_
17. máj 2023

Páči

Strana
z2