Páči sa vám meno Zara?
Ahojte, vo februári privítame na svet našu druhorodenú dcérku a s manželom premýšľame nad menom Zara. Prvá dcérka sa volá Zoja, myslím, že tie mená celkom k sebe pasujú... Obávam sa trošku reakcií okolia, páči sa Vám to meno?
Ja mam dcerku Zaru. Mena ktore som vybrala ja sa nepacilo mužovi a tie co vybral on zas mne. Potom ma napadlo meno Zara a na tomto sme sa zhodli.
My mame Zaru 🤩 krasne meno 😊
mne sa nepáči ani Zoja, ani Zara, ale vy ste rodičia a je to na vás. Inak by k sebe asi aj celkom pasovali, ale 95% ľudí tie mená bude meniť. Dosť sa súrodencom mýlia s menami a toto bude proste "exotické", krátke, na Z. čiže to ani nerozlíšia.
Nie, nepaci. Dala by som ho skor psikovi ako dietatu.
Nepáči sa mi to meno, lebo syn mal spolužiačku Zaru a ona bola teda neskutočne nevychovaný fracek ... odvtedy keď počujem Zarka, tak mi vlasy stoja dupkom. Ani Zoja sa mi nepáči, ale kamoška má Zojku a vôbec to neriešim, len že ja by som si tak dieťa nenazvala. Pokiaľ sa tebe a tvojmu mužovi to meno páči, nechápem, čo to riešiš na koňovi. Niektoré ženy napíšu, že páči, iné že nepáči a čo máš z toho?
Áno je pekne
Také bežné, ničím neohuris... Na našom sídlisku je ich kopec. Možno u vás je netradičné, ak bývaš na dedine ci v malom mestecku, ale tu vo veľkom meste nikto nerieši žiadne meno, Zara nie je žiadna exotika. Bežne meno, ktoré ma kooopa deti, takže s nemusíš obávať. A koniec koncov - pre koho vyberas meno? Pre svoje dieťa, nie susedove. To, že jemu sa to nepáči, ty môžeš mať hlboko v paži. Názory cudzích ľudí, ktorí na existencii tvojho dieťaťa majú 0% podiel (teda aj sestra, brat, mama, tetka, babka....) sú rovnako podstatne ako tvoj názor na to, čo nejaká tetka o 3 sídliska vari na obed....nemajú absolútne žiadnu hodnotu a váhu. Každý nech sa stará o svoj život
Mne by sa skor pacilo Zora.Zara je pre mna znacka oblecenia a nase morca.ale ked sa tebe paci daj si podla mna je to uz celkom bezne dievcenske meno aj na sk
Mne sa paci... Len ako ju oslovovat zdrobneninou okrem Zari, Zarky.. Zojka je krasne meno..
Mne Zara príde tiež troška ako pre psíka..... a neuvažovala si nad Zorou? Zoja a Zora hm....
@petkasaurus my našu volama aj Zarinka a Zaruška
Inak ro ze kopec psov a morcat sa vola Zara to je cista katastrofa. Ľudia maju svojim miláčikom davat zvieracie a nie ludske mená. My nežijeme na sk a široko daleko ziadna Zarka nieje. Neberiem to meno ani ako nazov obchodu. Inak v meste kde zije moja svokra je nazov potravin Adriana, v inom meste nazov krajcirskeho obchodu Beata atd. Takže takto.Aj my sme kedysi mali psa ale ľudské meno nas nenapadlo mu dat.
Mne sa to meno náhodou veľmi páči, ale čo čítam medzi diskusiami, tak skoro všetky odborníčky na modrom koniku ohrnaju nosom skoro nad každým menom, na ktoré sa mamička pýta a pritom oni samé vybrali také mená že dovi..
A inak porovnávať psy a deti mi príde trochu choré akože..
@asia83 prvy pes s ktorym som prisla do kontaktu bol Zara.
Asi ine meno nevedeli vybrat.
A proste mi to tak uz nejako stale ostalo.
Ale to nie len u zvierat ale celkovo. Ak k niekomu mas “nesympatie” tak proste to meno uz nedas.
A teda je len na rodicoch ale meno vyberu. Daju. Okolie toto nemusi absolutne riesit.
Nie veľmi
Ani mne sa veľmi nepáči 🤷, ale je to tvoje rozhodnutie.
@kakawah ja ti rozumiem ze ked niekto krici na psa Zuzka je to divne.ale opakujem, pred 7 rokmi dcerka dala meno Zara nasmu morcatu.nezdalo sa mi to cudne, lebo to meno som nebrala ako ludske meno, minimalne v okoli som ho nikdy nepocula.a uprimne, neriesila som.inak ty ked mas zvieratko tak googlis vsetky mena na svete aby si sa netrafila do ludskeho?
No booze, aj my sme mali psa s ludskym menom, to neznamena, ze sa tak nemozu volat teraz ludia. Reakcie typu Zara je obchod, no, aj Martin je mesto, Paťa je termix, Miško je šunkova pena... Mne sa sice meno Zara nepaci, ale podla mna je to meno, za ktore ta dieta, ked vyrastie, nebude preklinat (ako deti poniektorych mamiciek, ktore budu cely zivot vsade vysvetlovat, ako sa ich meno pise, pripadne sa zan budu hanbit)
@kakawah preco rozhodne nie slovenske? Nejako mi nedocvakava, ved ani zara nie je slovenske. Raz sme mali maleho skrecka, ktory sa z recesie volal Vladko. Zaujimave, ze mojmu otcovi, ktory sa vola Vladimir to vobec ale vobec nevadilo. Toto su take stereotypy, ze vsetko musi byt tak ako je to zvykom. A to kazdy hovori, ze slovaci su konzervativni, neuvolneni a krcoviti, ale tak sa mi zda, ze nie vsetci tieto zalezitosti tak prezivaju. Takze si mame aky priklad zobrat zo zahranicia? Ze zviera=zvieracie meno a clovek=ludske meno? Takto je to spravne podla zahranicneho vzoru? 🤔
@0silvia0 žiaden príklad si nemáš zobrať. Len mena mojich deti urcite nebudem pocut pri volani na psa. No kazdy pri vybere mena pre zvieratko rozmysla inak.Moj muz ako dieta videl film, lde nemecky ovciak mal pekne meno a vtedy si povedal, ze raz bude mat ovciaka presne s takym menom.U nas v okoli su mena ako Brutus, Pekos, Bella, Coco, Monty, Melo, Ruby.Nevravim ze taka Bella sa nemôže volat nejaká dievcina.

Ja vyberam take mena, aby ich potom nebolo v skolke 5 😅 Ked sa mi nejake meno paci, rozhodujem sa podla momentalnej popularity a aspon akej-takej peknej rezonacie spolu s priezviskom. Nie ze ked vonku zakricim na dieta, pribehne ku mne 5 deti a 6 psov 😆