icon

Poraďte meno pre dievčatko

kusika
21. júl 2021

Ahojte ,dajte typ prosim pre dievcatko meno 😇😊

martinq54
Odpoveď bola odstránená
aniele
21. júl 2021

Máme Alžbetu, voláme ju Alžbetka, Alžbet, Bety (nie Betka). Občas ju podpichnem - Líza/Lizzie, Alix, Jelizaveta a moja mama (prastarká) Eržika 🙂. Skrátka vyťahujeme aj inojazyčné verzie, ale len v súkromí, s úsmevom. Ona sa predstavuje ako Alžbeta alebo Bety. Proste krásne meno pre mladú dámu ( má 11).
@kusika

mima172
21. júl 2021

@kusika Som toho názoru, že meno by malo pasovať k priezvisku, čiže ťažko radiť 🙂 Všeobecne sú podľa mňa krásne tie obyčajné mena, žiadne moderné zahraničné výstrelky. My sme vyberali tak, že sme chytili kalendár a šli sme meno po mene a postupne vyraďovali 😁

mimer
21. júl 2021

Dcera ma vo skolke Alzbetku vsetci ju tak volaju 🙂

sandrika1986
21. júl 2021

Nicol, Vivien, Sandra, Karin, Simona, Liana, Lilien, Zara, Zaira, Elissa, Yasmine, Vanessa, Livia, Lea, Nela, Miriam, Lenka, Laura, Lara, Timea, Melissa, Klaudia, Karolina, Ciara, Scarlet, Adriana, Leyla, Veronika, Marianna....

sandrika1986
21. júl 2021

Natalia, Sarah

jess2019
21. júl 2021

Margaréta 🙂

ninusa221
21. júl 2021

@kusika teraz suseda davala Alžbetku volame ju aj Beba 😁

jaga18
21. júl 2021

@kusika známa má Alžbetku a nikto ju nevolá Beta ci Betka. Volajú ju Abika, alebo Alžbetka. Už chodí do školy a ani tam ju tak nevolaju.

mijunik
21. júl 2021

@kusika dcérka je Ľubka (Ľubica), podľa mňa krásne meno. A malých Ľubiek je momentálne máličko. Ja som Monika, tiež to nie je najhoršie meno. Aj keď "Ľubka" je neporovnateľne krajšie. 🙂 Krásne je Jana, Soňa, Martina, Lucia, Adriána, Lesana, Petra,... Záleží aj od priezviska a pre mňa aj od toho, aby neboli narodeniny aj meniny na jednej kope. A aby mená v domácnosti nezneli takmer rovnako, lebo potom je problém - volali na mňa, či na sestru? Nechce sa mi reagovať tak vysvetlenie bude - "fakt ste volali MŇA???"... 😄😄😄

tanjalea
21. júl 2021

@kusika sestra ma Elisabeth a takto ju aj voláme, sem tam skratime na Eli, Elinka, 😊

kuko55
21. júl 2021

Ja som Lucia a veľmi sa mi toto meno páči, keby mám dcérku hneď jej dám toto meno, nuž maminka ma predbehla😉inak keby mám dievčatko ja by som bola úplne bezradná aké meno dať, možno Hanka, ale odrádza má že je to praobyčajne meno... páči sa mi aj Silvia, Lýdia,Dušana, Barbora.....neznie mi pekneDenisa,Simona,Vivien 😱, Charlotta,Noemy/i a pod
💃

vanda83
21. júl 2021

@kusika Katarína 🙂

lenka2710
21. júl 2021

@kusika mne sa paci Alica, Hana, Ella, Tereza, teraz sú skôr výnimočné Anna, Mária, a také mená co naše babky nosili 😁, napríklad Majku poznam len jednu a kamoška ma Annu, tiež široko ďaleko žiadna

obcanka123
21. júl 2021

@kusika mne sa páči Emma,Nela, Viktória, Dominika

kusika
autor
21. júl 2021

@vanda83 tak sa volam aj ja 😉

kusika
autor
21. júl 2021

@kuko55 presne tak aj ja . Neviem vybrat meno 🙈

domkad
21. júl 2021

@kusika Ja mám doma Vlaďku ( Vladimíru) a Nelku 😊

pleja
21. júl 2021

Evička, Elenka, Svetlanka, Stanka, Ľudka, Ľubka, Sonička, Broňa (Bronislava), Naďka, Ivanka, Petra, Radka, Vlaďka.. je toľko krásnych neotrepaných mien. Ja by som vyberala z takých, že sa mi neotočí 10 dievčatiek na ihrisku. Niekedy keď čítam návrhy mien tak si hovorím, či tie ženy nemajú žiadnu fantáziu keď točia dokola tie isté mená, prípadne zahraničné skomoleniny. U nás bola podmienka: aby nemali narodeniny/meniny spolu, aby sa nám neotočilo 10 detí, keď zavoláme meno, aby meno malo nejakú súvislosť s rodinou a aby bolo v slovenskom kalendári. U mňa ani argument ak pôjdu do zahraničia neobstál, pretože tam sú zvyknutí na iné mená (indické, arabské a neviem aké), takže v zahraničí si zvyknú aj na Vlaďku aj na Broňu... Prípadne si ešte pozrieť význam mena, čo ťa osloví.

xjakubikovak
21. júl 2021

@kusika Mne sa veľmi minule zapáčilo meno Kamila 🙂 neotrepane a príde mi ok aj pre dievčatko aj dospelu ženu

derdia
21. júl 2021

@kusika Lujza
Ema
Deborah
Dagmar

sasesoe
21. júl 2021

@kusika nech vyberie sestricka ;)

nikayla
21. júl 2021

Alžbeta je fajn, keď sa vám páči a hodí k priezvisku, dala by som. Ak ju budete oslovovať Alžbetka, tak aj okolie si zvykne a nikto jej nepovie Beta, Betka 🙂 My máme Barbara a Ester, tiež dlhé Barbarka / Esterka, ale každý ich tak volá, nikto nevymýšľa skratky.

kusika
autor
21. júl 2021

@sasesoe joooj to by neviem ci vyslo . Ma len 3 roky .

selu11
21. júl 2021

My máme Natašu, druhá bude asi Zoja. Ešte sa nám páči Zina, Linda, Tamia, Eliška, Nina, Anita.

katulka1992
21. júl 2021

ja mám Luciu a Sofiu.....ale uvažovali sme aj na Teréziou, Lýdiou, Štefániou, Michaelou, Barborou...

simca06022011
21. júl 2021

Alžbeta je uplne v poriadku. mame aj malu kamaratku s tym to menom, volaju ju aj Betka, ale vacsinou Bebe :D A je to pre dievcatko peknemeno. Este sa mne paci Kristina, Michaela (a tych uz je menej v medzi detmi ako ekdysi), Sandra. Aj ine by sa nasli, ale napr. Elizabeth, Amy, Sofie, Simony,Emma, Viki.. a co ja viem co, strasne caste su tie mena v mojom okoli a škole.

vanda83
21. júl 2021

@kusika to som nevedela. Pre mňa najkrajšie meno. Keď sa nám ešte zadarí tak bude Kacenka

vanda83
Autor odpoveď zmazal
staleja
21. júl 2021

Eliška, Grétka