Poraďte meno pre dievčatko
Ahojte ,dajte typ prosim pre dievcatko meno 😇😊
Máme Alžbetu, voláme ju Alžbetka, Alžbet, Bety (nie Betka). Občas ju podpichnem - Líza/Lizzie, Alix, Jelizaveta a moja mama (prastarká) Eržika 🙂. Skrátka vyťahujeme aj inojazyčné verzie, ale len v súkromí, s úsmevom. Ona sa predstavuje ako Alžbeta alebo Bety. Proste krásne meno pre mladú dámu ( má 11).
@kusika
Dcera ma vo skolke Alzbetku vsetci ju tak volaju 🙂
Nicol, Vivien, Sandra, Karin, Simona, Liana, Lilien, Zara, Zaira, Elissa, Yasmine, Vanessa, Livia, Lea, Nela, Miriam, Lenka, Laura, Lara, Timea, Melissa, Klaudia, Karolina, Ciara, Scarlet, Adriana, Leyla, Veronika, Marianna....
Natalia, Sarah
Margaréta 🙂
@kusika dcérka je Ľubka (Ľubica), podľa mňa krásne meno. A malých Ľubiek je momentálne máličko. Ja som Monika, tiež to nie je najhoršie meno. Aj keď "Ľubka" je neporovnateľne krajšie. 🙂 Krásne je Jana, Soňa, Martina, Lucia, Adriána, Lesana, Petra,... Záleží aj od priezviska a pre mňa aj od toho, aby neboli narodeniny aj meniny na jednej kope. A aby mená v domácnosti nezneli takmer rovnako, lebo potom je problém - volali na mňa, či na sestru? Nechce sa mi reagovať tak vysvetlenie bude - "fakt ste volali MŇA???"... 😄😄😄
Ja som Lucia a veľmi sa mi toto meno páči, keby mám dcérku hneď jej dám toto meno, nuž maminka ma predbehla😉inak keby mám dievčatko ja by som bola úplne bezradná aké meno dať, možno Hanka, ale odrádza má že je to praobyčajne meno... páči sa mi aj Silvia, Lýdia,Dušana, Barbora.....neznie mi pekneDenisa,Simona,Vivien 😱, Charlotta,Noemy/i a pod
💃
@kusika mne sa páči Emma,Nela, Viktória, Dominika
Evička, Elenka, Svetlanka, Stanka, Ľudka, Ľubka, Sonička, Broňa (Bronislava), Naďka, Ivanka, Petra, Radka, Vlaďka.. je toľko krásnych neotrepaných mien. Ja by som vyberala z takých, že sa mi neotočí 10 dievčatiek na ihrisku. Niekedy keď čítam návrhy mien tak si hovorím, či tie ženy nemajú žiadnu fantáziu keď točia dokola tie isté mená, prípadne zahraničné skomoleniny. U nás bola podmienka: aby nemali narodeniny/meniny spolu, aby sa nám neotočilo 10 detí, keď zavoláme meno, aby meno malo nejakú súvislosť s rodinou a aby bolo v slovenskom kalendári. U mňa ani argument ak pôjdu do zahraničia neobstál, pretože tam sú zvyknutí na iné mená (indické, arabské a neviem aké), takže v zahraničí si zvyknú aj na Vlaďku aj na Broňu... Prípadne si ešte pozrieť význam mena, čo ťa osloví.
@kusika Mne sa veľmi minule zapáčilo meno Kamila 🙂 neotrepane a príde mi ok aj pre dievčatko aj dospelu ženu
Alžbeta je fajn, keď sa vám páči a hodí k priezvisku, dala by som. Ak ju budete oslovovať Alžbetka, tak aj okolie si zvykne a nikto jej nepovie Beta, Betka 🙂 My máme Barbara a Ester, tiež dlhé Barbarka / Esterka, ale každý ich tak volá, nikto nevymýšľa skratky.
My máme Natašu, druhá bude asi Zoja. Ešte sa nám páči Zina, Linda, Tamia, Eliška, Nina, Anita.
ja mám Luciu a Sofiu.....ale uvažovali sme aj na Teréziou, Lýdiou, Štefániou, Michaelou, Barborou...
Alžbeta je uplne v poriadku. mame aj malu kamaratku s tym to menom, volaju ju aj Betka, ale vacsinou Bebe :D A je to pre dievcatko peknemeno. Este sa mne paci Kristina, Michaela (a tych uz je menej v medzi detmi ako ekdysi), Sandra. Aj ine by sa nasli, ale napr. Elizabeth, Amy, Sofie, Simony,Emma, Viki.. a co ja viem co, strasne caste su tie mena v mojom okoli a škole.
Eliška, Grétka