Poraďte nezvyčajné dievčenské meno.
Ahojte viem že už tu bola určite nejaká podobná diskusia ale chcela by som to mat pokope tak sa ospravedlňujem. Prosím poradte nezvyčajne dievčenské mena veľmi sa mi páčia nezvyčajne mena preto premýšľam aké zvoliť aby sa dalo dievcatko pekne oslovovať aj v zdrobneninach. Ďakujem zienky❤️
@pragmaticka tak samozrejme ze ak si dala slovenske mena a zijes v zahranici, budu deti v kolektive jedine... To je presne to iste ako ked niekto da zahranicne meno na Slovensku.
Pokial teda nepovazujes za zahranicie CR 😀
Ani americké mena ako Trisha, Ashley , Casey nie su zlé..
@c_est_la_vie slovenske mena su to urcite neni 😂😂 V krajine kde zijem boli v 80-90r mozno este castejsie ako na svk...takze tym to nebude..🤣
Celkom ide na nervy rozlisovat vsetky tie dcerine kamosky.. 3x Lara, 2x Amelie,3xSofie, 3xMia dalsi felixovia,simonovia,matteovia atd..no snad maju tie vase deti aspon pekne priezviska, ked ich neskor uz len podla toho budu idetifikovat ked ich bude napr v triede viac..
My máme Bianku (Bibi,Bibka,Biuska,Bianocka))
V kolektíve nám pribudla malá Alea, nikdy predtým som sa s týmto menom nestretla...
Gigliola, Siobhan, Naike, Ornella.. väčšina cudzích mien sú už aj na SVK úplne bežné, veľmi časté/niektoré už aj otrepané /a už vôbec nie nezvyčajné
Menej je niekedy viac. Sama mam pre dcery nie zrovna slovenske krstne mena, no priezvisko mame zahranicne, bez OVA a zijeme cely cas s detmi v zahranici. Ono je skutocne smiesne prehnat to do extremu k priezvisku Kovacova, Horvathova a pod.
Ešte ma napadlo.. Berenice, Delia, BellaCruzz.. deti mojich známych
Panebože ženy, veď majte trochu súdnosť. Tie deti budú s menom žiť celý život, zvážte v akej krajine žijete a ake je priezvisko, lebo vaše deti budú čeliť posmeškom kvôli premotivivaným matkám. Lebo Tiffany Kováčová je naozaj na smiech. 🤦🏻♀️
@mojitka13 Hanka je krásne slovenské meno 🙂
Moja babka napríklad veľmi chcela Terezku , ale tak čo mám robiť - s tým som nebola celkom OK ani ja... Navyše si to k priezvisku bez prípony "-ová" už teda vôbec neviem predstaviť 😂
Jasné, Melly bola mojím veľkým favoritom, keďže aj priezvisko začína na "M", takže som veľmi chcela buď Melániu alebo práve po babke - Magdalénku, ale keďže je to spoločné dieťa, nemohla som mužovi ísť až tak proti vôli, hoci si myslím, že obe tie mená aj v skratkách sú pekné - také tradične netradičné... buď Melly alebo Megi 🙂
No moje..Grace..Gracia.. Izabela..Ines..Jasmina..Milena.. Emily..Emília..
A este...Sissi..
Ja mam Amandu - Mandy
Maya, Melissa ,Mia, Elizabeth , Elis ,Maire , Sarah , Marianne
@monca0021 https://fici.sme.sk/c/20074813/nepaci-sa-ti-tvo... ak naozaj túžiš po niečom nezvyčajnom. Naozaj musí byť nezvycajne? Možno s priezviskom viac sadne niečo konzervatívnejšie ale stále krásne čo milo znie v každom jazyku, a nie hneď extrém ktorý môže byť v živote na príťaž...
@oli18ano a keďže ide o dievčatko tak aj to priezvisko čo sa teraz ako tak hodí k atypickemu menu sa môže vydajom zmeniť za typické slovanské .. pravda nemusí ale zas mať deti s iným priezviskom ako mama tiež nie každej vyhovuje ... Preto ja osobne som skôr za niečo konzervatívnejšie nadcasovejsie vždy milo znejuce a univerzálne k väčšine priezvisk. Možno sú rodičia naladení na extravagantné alebo atypickejsie meno ale ak bude dcéra utiahnutejsia spolužiaci vedia byť krúti a mozu si na nej riadne zgustnut ...
Meda....
Olívia, Anna- Annuška, Esterka
Hyacinta
@pragmaticka Zijes v Rakusku takze tie mena su tam uplne obycajne, stare, podobne ako na Slovensku. Teraz sa aj v nemecky hovoriacich krajinach davaju Modenamen. Kazda doba ma nejake "in" mena. Ako bolo na SK a predstav si, ze aj v nemcecky hovoriacich krajinach, v mode Kat(h)arina ci Zuzanna (Susanne), teraz je to Sofia, Mia atd. My zijeme v De, jedna dcer Antonia, druha Aurelia, a predstav si, v skolke ani jedna taka. Ale zase ja tak aj Katarinka (dokonca dve) aj zuzka, aj Annaaj Terezka atd. Ale tak zase byvame na dedine, kde si tie tradicie este drzia. Ale staci ist do nejakej velkej stvrte do velkomesta a tiez pocujes len Lea, Sofia,.
@babatko31 mňa až niekde pichne, keď mi povedia Dana, jak keby mi nadavali😆, takže radšej by som volila tvoju verziu😁

@ericka2503 aj my mame ale s dvomi "n" Lorianna (Lori,Lorka..)