icon

Prezývka pre Leonarda

3. jún 2025

Ahojte, manželové vysnívané meno pre chlapca je Leonard a ja s tým súhlasím, len s podmienkou, že by sme ho volali Leon, pretože Leo bola jedna túlava mačka, ktorá u nás chvílu žila, tak sa mi to už spája so zvieraťom. Myslíte, že ho ludia, učitelky, kamaráti začnú inštinktívne volať Leo?
Alebo máte niekto skusenosť s tým mať ,,nezvyčajnu” prezývku (niečo ako Kristína ktorej sa nehovorí Kika, ale Tina) Či to neni otravné každého opravovať?
Neverila by som tomu, že to jedno písmeno mi mení celkový dojem z toho mena, ale je to tak 🙈

Strana
z2
kiki68
3. jún 2025

Leo, Len, zalezi aky jazyk. Leon mozes pouzit, Len ci sa to uchyti. Ja mam Alexandra a volame hi Lex, Lexi, ale bezne ho volaju Alex

nin12345
3. jún 2025

U nás ho volajú Leon

andreakotesova
3. jún 2025
@lili929

Prezyvka by mohla byt aj Lenny

@lili929 nechápem, kvôli čomu vyberať meno pre dieťa, keď ho aj tak mam volať prezyvkami.... veď dám dieťaťu také meno, akým ho budem oslovovať. Aj zdrobneniny sú mi proti srsti.

terezkaarthuramax
3. jún 2025

Veru aj ja Leo. Paci sa mi toto meno v tejto podobe velmi

sevrin
3. jún 2025

Donatello

1ryba
Odpoveď bola odstránená
martinmmartin
3. jún 2025

Leonid a ked bude zle tak Iljič a ked najhorsie tak Breznev

bielasovicka
Autor odpoveď zmazal
methexis
4. jún 2025

Synovec je Leonard a voláme ho Lejko, jediná moja babka mu hovorí Leonko, ale jeho rodičia ho sami volajú Leo, tak to je iné ako u vás.
Ale máme aj druhý spomínaný prípad- Kristínku, ktorej hovoríme Tinka/ Tinky. Väčšinu ľudí na 1.x treba opraviť, že žiadna Kika, postupom času už som si zvykla. Nech si ju volajú ako chcú. Ja poviem, že ju voláme Tinka, 99 percent ľudí to akceptuje, zvyšných už neriešim.

moonlight1210
4. jún 2025

Vyhod si z hlavy tu macku ako dovod, ved si dospela osoba.

Je mozne, ze tvoj buduci syn si sam vyberie, ze sa mu paci verzia Leo, tak sa s nim nebudes o tom predsa hadat a nutit ho, aby chcel byt Leon, lebo kedysi pred rokmi ste mali chvilku doma macku atd, atp.

A ver tomu, ze po rokoch ta ta macka uz nebude ani trapit. Tak sa tym zbytocne trapis uz teraz vopred a rozhutujes nad roznymi inymi verziami toho mena.

Dieta si samo vyberie, s ktorou verziou sa citi najlepsie, samo sebou.
Jeho okolie (kamosi) mu mozu vybrat uplne inu verziu.
Dokonca moze nakoniec fungovat v rodine a medzi kamosmi pod uplne inou prezyvkou, ktora bude na hony vzdialena, lebo ako dieta bude meno komolit a ta verzia sa ujme.

A ked raz zacnes svojho syna volat Leo, tak zistis, ze sa ti to automaticky prestalo spajat s tou mackou. Toto prepojenie sa ti v hlave automaticky rozparuje.

Tak si nerob zbytocny stres dopredu. 🙂

mirage
4. jún 2025

Synovec je Leonard, sokujuco ho volame Leonard 🙂 moje dcery ked boli male ho volali lev 🙂

micusa2222
4. jún 2025

strašné meno pre dieťa...

mirage
4. jún 2025
@micusa2222

@micusa2222 ako sa volajú tvoje deti?

plankina
4. jún 2025

sestra ma leonarda. volame ho leonard alebo leo. nijak inak.

wolke7
4. jún 2025

Mame v rodine Leonarda, volame ho Lenny. Ale viem, ze v skole mu hovorili Leo, Leon...

lili929
4. jún 2025
@andreakotesova

@lili929 nechápem, kvôli čomu vyberať meno pre dieťa, keď ho aj tak mam volať prezyvkami.... veď dám dieťaťu také meno, akým ho budem oslovovať. Aj zdrobneniny sú mi proti srsti.

@andreakotesova ani ja vela veci na svete nechapem, ale otazka bola, aka by mohla byt prezyvka, tak som odpovedala.

procrastique
4. jún 2025

Leonardko?

lauricka
4. jún 2025
@micusa2222

@micusa2222 strašné je takto sa vyjadrovať ako vy

lauricka
4. jún 2025

Volať ho budú Leo. Doma aj Leonko. Ale pozor, niektorí aj Leoš, Leoško. Podľa toho kde žijete.

srbskalizzy
4. jún 2025
@nikoletta1712

Di Caprio…

@nikoletta1712 😂😂Made My day

7komorova
4. jún 2025

Ahoj, my mame leonarda od februara, volame ho leo, leuško, lejko.

micusa2222
5. jún 2025
@mirage

@micusa2222 ako sa volajú tvoje deti?

@mirage Lucia

mirage
5. jún 2025
@micusa2222

@mirage Lucia

@micusa2222 katastrofa.. meno spajane s bosorkami a carodejnicami

micusa2222
Autor odpoveď zmazal
micusa2222
6. jún 2025
@mirage

@micusa2222 katastrofa.. meno spajane s bosorkami a carodejnicami

katkaa01
23. júl 2025

Tak lepšie Leo ako Leon.Ked sa predstaví ako Leon ho budú vola LEN ON a budu si z neho robiť srandu

modrahruska
23. júl 2025

Leo, Leon by mi k tomuto menu nejako nenapadlo a myslim, ze aj vsetci ostatni ho budu volat Leo

Strana
z2