Prezývka pre Leonarda
Ahojte, manželové vysnívané meno pre chlapca je Leonard a ja s tým súhlasím, len s podmienkou, že by sme ho volali Leon, pretože Leo bola jedna túlava mačka, ktorá u nás chvílu žila, tak sa mi to už spája so zvieraťom. Myslíte, že ho ludia, učitelky, kamaráti začnú inštinktívne volať Leo?
Alebo máte niekto skusenosť s tým mať ,,nezvyčajnu” prezývku (niečo ako Kristína ktorej sa nehovorí Kika, ale Tina) Či to neni otravné každého opravovať?
Neverila by som tomu, že to jedno písmeno mi mení celkový dojem z toho mena, ale je to tak 🙈
U nás ho volajú Leon
Prezyvka by mohla byt aj Lenny
@lili929 nechápem, kvôli čomu vyberať meno pre dieťa, keď ho aj tak mam volať prezyvkami.... veď dám dieťaťu také meno, akým ho budem oslovovať. Aj zdrobneniny sú mi proti srsti.
Veru aj ja Leo. Paci sa mi toto meno v tejto podobe velmi
Donatello
Leonid a ked bude zle tak Iljič a ked najhorsie tak Breznev
Synovec je Leonard a voláme ho Lejko, jediná moja babka mu hovorí Leonko, ale jeho rodičia ho sami volajú Leo, tak to je iné ako u vás.
Ale máme aj druhý spomínaný prípad- Kristínku, ktorej hovoríme Tinka/ Tinky. Väčšinu ľudí na 1.x treba opraviť, že žiadna Kika, postupom času už som si zvykla. Nech si ju volajú ako chcú. Ja poviem, že ju voláme Tinka, 99 percent ľudí to akceptuje, zvyšných už neriešim.
Vyhod si z hlavy tu macku ako dovod, ved si dospela osoba.
Je mozne, ze tvoj buduci syn si sam vyberie, ze sa mu paci verzia Leo, tak sa s nim nebudes o tom predsa hadat a nutit ho, aby chcel byt Leon, lebo kedysi pred rokmi ste mali chvilku doma macku atd, atp.
A ver tomu, ze po rokoch ta ta macka uz nebude ani trapit. Tak sa tym zbytocne trapis uz teraz vopred a rozhutujes nad roznymi inymi verziami toho mena.
Dieta si samo vyberie, s ktorou verziou sa citi najlepsie, samo sebou.
Jeho okolie (kamosi) mu mozu vybrat uplne inu verziu.
Dokonca moze nakoniec fungovat v rodine a medzi kamosmi pod uplne inou prezyvkou, ktora bude na hony vzdialena, lebo ako dieta bude meno komolit a ta verzia sa ujme.
A ked raz zacnes svojho syna volat Leo, tak zistis, ze sa ti to automaticky prestalo spajat s tou mackou. Toto prepojenie sa ti v hlave automaticky rozparuje.
Tak si nerob zbytocny stres dopredu. 🙂
Synovec je Leonard, sokujuco ho volame Leonard 🙂 moje dcery ked boli male ho volali lev 🙂
strašné meno pre dieťa...
sestra ma leonarda. volame ho leonard alebo leo. nijak inak.
Mame v rodine Leonarda, volame ho Lenny. Ale viem, ze v skole mu hovorili Leo, Leon...
@lili929 nechápem, kvôli čomu vyberať meno pre dieťa, keď ho aj tak mam volať prezyvkami.... veď dám dieťaťu také meno, akým ho budem oslovovať. Aj zdrobneniny sú mi proti srsti.
@andreakotesova ani ja vela veci na svete nechapem, ale otazka bola, aka by mohla byt prezyvka, tak som odpovedala.
Leonardko?
strašné meno pre dieťa...
@micusa2222 strašné je takto sa vyjadrovať ako vy
Volať ho budú Leo. Doma aj Leonko. Ale pozor, niektorí aj Leoš, Leoško. Podľa toho kde žijete.
Ahoj, my mame leonarda od februara, volame ho leo, leuško, lejko.
@mirage Lucia
@micusa2222 katastrofa.. meno spajane s bosorkami a carodejnicami
@micusa2222 katastrofa.. meno spajane s bosorkami a carodejnicami
Tak lepšie Leo ako Leon.Ked sa predstaví ako Leon ho budú vola LEN ON a budu si z neho robiť srandu
Leo, Leon by mi k tomuto menu nejako nenapadlo a myslim, ze aj vsetci ostatni ho budu volat Leo

Leo, Len, zalezi aky jazyk. Leon mozes pouzit, Len ci sa to uchyti. Ja mam Alexandra a volame hi Lex, Lexi, ale bezne ho volaju Alex