Riešili ste pri výbere mena rozloženie sviatkov?
Ahojte, riešili ste pri vybere mena rozloženie sviatkov? Aby narodeniny a meniny nemalo dieta hneď pri sebe? Ak nie ako to riešite? Meniny neoslavujete? Rozmýšľam ci to deti nejako riešia ze majú napr. narodeniny a hneď na to o dva dni meniny.
Neriešili sme to vôbec. Priznám sa že nás to potom zaskočilo keď sme na to prišli ako blízko to je ale dieťa už bolo na svete a meno by som kvôli tomu nedala iné😂
Z darčekov na meniny sa bude tešiť, tak prvých 18 rokov, ale meno mu zostane na celý život. Ja by som sa určite rozhodla pre pekné meno aj naúkor toho že dostane darčeky v rovnaky čas ako na narodeniny.
Neriešili sme, 3. ma narodeniny a 9. meniny
Toto mi ani nenapadlo, nie sme extra sviatkovi. Velmi som sa cudovala, ked mi znama hovorila, aki su rodicia sebecki, ked si dovolia dietatu "nahustit" sviatky. Ja som napriklad Eva a nikdy som neriesila, ze mam vianocne meno a narodky chvilu po Vianociach. Zivot si fakt netreba komplikovat riesenim takychto nepodstatnych veci.
Moj má meniny 29.9 a narodil sa 4.10. Neriešila som to, dala som meno také, aké som chcela.
Úprimne , vôbec som to neriešila, ale zhodou okolností má mladšia meniny ten týždeň ako staršia narodeniny a narodeniny z hrubá vtedy keď staršia meniny. Keby muž súhlasil s menom čo sa najviac páčilo bolo by inak.
Tak napríklad najlepšia kamarátka má meno po matke a narodeniny o deň neskôr, musím však dodať že bola predčasniatko, jej brat má meno po svojom otcovi a zároveň dva dni po narodennám.
Taká 🍒 poznám Evu narodenú na Vianoce a brata má Štefana tiež je vianočný.
Ja Ti poviem za seba. Mám narodeniny a meniny v jeden deň a nepamätám si, že by som to niesla ťažko. "Potrpela som si" však na darčeky, aby bolo jasné, ktorý je k čomu a na jednu policu som si dávala narodeninové a na druhú meninové. Dnes to vnímam ako výhodu. Nie som veľmi na oslavy ani doma, ani v práci. A keďže sa mi moje meno páči, som spokojná tak, ako to je. Vrchol je ale môj švagor, ktorý sa volá Adam a narodil sa na Štedrý deň. To už by som asi svojmu synovi neurobila.
ja som chcela aby dcéra mala sviatky s odstúpom , chcela som jej dopriať hlavne detskú radosť .. ale hold .. jedine meno čo sa mi páčilo je v tom týždni kedy sa narodila .. prežila som to , neriešim 🙂 uvidíme ako to bude v praxi keď bude staršia 🙂
U nás sa na meniny nedávajú darčeky takže reálne je to jedno.
Manžel má narodeniny aj meniny v jednom mesiaci. Syn v marci narodeniny, v aprili meniny, dcéra v máji aj jedno aj druhé. Tortu majú len na narodeniny plus nejaký darček, na meniny len niečo malé, či ideme do kina, alebo na výlet, zmrzlinu, koláčik.
24. meniny a 26. narodeniny, neriešili sme 😁 my si celkovo na sviatky, dary a oslavy nepotrpíme.
My sme to riešili. Mal sa narodiť v januari a mená sa nám páčili najviac januárové ale nechceli sme aby mal naraz Vianoce, meniny aj narodeniny.
Môj má všetko v decembri, takže tak
Môj má všetko pri sebe, október narodeniny, november meniny, december Vianoce takže zatiaľ pre syna výhoda lebo darčeky 🤣 ale neriešili sme to a menší je 24 december a to sú Vianoce takže s tým neurobím nič 🤣
Kolegyňa je Eva a narodila sa 24.12. Darček na konkrétny sviatok dostane vždy v určitú hodinu dňa 😁
Ano riesila som to aby neboli blizko seba s taktiez aby to nevychadzalo na velky sviatok ( napr. Eva a Vianoce) Je to oslava jeho mena a nechcela som aby to splynulo s oslavou narodenia.
Ja mam meniny a narodeniny v jeden den a nikdy som to neriesila.
Trochu som to riesila. Sama mam narodeniny a meniny v priebehu tyzdna a stale ma to pekne se.e😂
no.. mám syna volá sa Štefan a narodil sa začiatkom januára... Tak si to vieš predstaviť.. zatiaľ má len dva roky ale teda ja som taká, že mu aj cez rok hocikedy dám nejakú hračku keď sa mi zdá, že by sa mu hodila... Neriešim to. Jaj a dcérka sa narodila koncom decembra a volá sa Dorotka meniny má na začiatku februára čiže ona to má tiež všetko tak pri sebe viac menej
ja mám meniny 5. a narodeniny 8. a vyhovuje mi to. vybavím naraz
Tak tretie dieta sa malo narodit na Vianoce, nedali sme teda meno Adam, ale teda ma meniny nakoniec v novembri, narodeniny v polke decembra. Oslavujeme to spolocne, este aj so starsim bratom, ten sa narodil na konci novembra. Nerobime z toho vedu.
Neriešila som to. Dcéra má meniny 8 dní po narodeninách. Narodeniny oslavujeme, ale meniny nie. Tie sa u nás nikdy ani neoslavovali. Normálne dostane k meninám nejaký malý darček, blahoželanie a hotovo.
Vôbec sme to neriešili. Meniny 4. a narodeniny 8.
Ja som to riešila, narodeniny a meniny majú cca pol roka od seba. Nemala som žiadne meno po ktorom som extra túžila, takže u nás sa dalo.
Ano, riesila som to...zmenila som meno, aby neoslavoval naraz narodeniny aj meniny...meno mi uplne vyhovuje, takze nelutujem
My sme riešili aby to nebolo vedľa seba...mali sne šťastie, ze mena co sa nám páčili boli v inej časti roka ako datumy porodu
Ja som dala meno Adam 😁, v posledných rokoch aj zabudam že ma na Vianoce meniny 😁.
Ano veru prihliadali sme aj na to aby nemali sviatky blizko pri sebe . Strasia ma medzi narodeninami a meninami rozostup 4 mesiace mladsia 6 mesiacov.
Neriešili sme to vôbec. Priznám sa že nás to potom zaskočilo keď sme na to prišli ako blízko to je ale dieťa už bolo na svete a meno by som kvôli tomu nedala iné😂
@nin12345 my sme dopadli rovnako - ale meno sme mali vybraté daaaavno predtým než som bola vôbec tehotná 😂 a dávno predtým myslím roky, nie týždne či mesiace 🙂

Vždy sme vybrali meno aké sa nám páči a kedy majú meniny sme pozerali až po narodení. Naše deti ich nemajú pri sebe, ale meniny aj tak neoslavujeme tak je to jedno. Mám ale známe ktorých deti majú meniny pár dní po narodeninách a vždy urobia jednu oslavu. Do školy nosia cukríky aj na meniny aj narodeniny