Rovnaké mená po rodičoch
Prečo niektorí muži chcú aby sa syn volal po nich, prípadne dcéra po mame?
S priateľom sme sa minule zhovárali o deťoch a vraj by chcel, aby bol syn po ňom, prípadne dcéra po mne.
Napríklad otec Roman, tak aj syn Roman, alebo otec Gabriel, tak aj syn rovnako.
Ja s tým veľmi nie som stotožnená v rámci ženského mena čiže môjho ale všimla som si, že najmä muži to tak chcú pre svoje deti, aj v mojom okolí to tak je.
Zuzka je naozaj veľmi krásne meno či ho vislovíš Zuzka ,Zuzička,alebo jociako inak vždy znie krásne a hlavne je naše.Žiadna vidumanina zahraničná.Čo sa nebude páčiť mnohým z vás dámi,ženy,mami ale rôzne iné mená Sintie a pod.v našom slovanskom priestore znejú čudne.Že taléto mená dávajú rómky je normálne je to vždy odozva na nejaký seriál.Ale v našom klasickom kalendári je spústa krásnych mien.A či má alebo nemá mať dieťa meno po rodičoch je čisto autonómnou záležitosťou rodičov.Áno môže a nemusí.Teraz ma napadlo aj meno Veronika je úžasné meno,a je trošku orginálne.Katolíci vedia prečo.Ostatný si zistia.Tak že ešte raz nieje pravidlom že by dieťa nieslo meno po rodičoch.
Ja s muzom sa celkom casto, vzdy ked pocujeme, ze otec je XY aj syn to iste meno XY , ze ci ti ich rodicia nemaju dostatok krasnych mien, ci su taki lenivi vymyslat ine meno, alebo proste co ich viedlo k takemu pre nas nepochopitelnemu a sebeckemu rozhodnutiu. Moje aj muzove meno povazujem za velmi pekne, no detom by som ho nikdy nedala. Preco to dietatu robit. Dieta je jedinecne, nie mala ja alebo maly manzel.
@ludovit11 ale autorka nikde nepísala, že sa kvôli tomu hádajú, len že majú na to zatiaľ v teoretickej rovine iný názor, a že si všimla aj v okolí, že chlapi si na mená po nich potrpia viac (inak tiež som si to všimla), tak sa pýtala, prečo je to tak. Nie, že majú kvôli tomu teraz vo vzťahu problém. Vzťahy sú o kompromisoch a ak sa v tom svojom raz dopracujú aj k spoločným deťom, tak ho pravdepodobne urobia. Spomínať v takejto bežnej diskusii rozchod mi prišlo proste odveci
Zachovanie rodu. Hrdost...
Tiež som bola proti tomu zásadne ale žiaľ dejú sa veci neopodstatnené ...a naše 4 dieťa sa volá po tatikovi a 5
po mamke a sme na to patrične hrdí a štastní a úprimne tie mená im sadli ale že úplne ♥️♥️♥️každého osobný názor ...len škoda tých premudrych sudiacich správ ...každí človek v Tom vidí nejaký význam ,preto to meno dáva svojmu dieťaťu ...a nie hneď trápne , strašne a podobne ach jaj ešte sme veľmi ďaleko od vnímania takýchto veci 😉😉😉
A ja som presne po mame Miroslava/Mirka a vždy nas volali malá Mirka a veľká Mirka. Aj teraz v dospelosti som malá a pritom o pol hlavy vyššia od mamy😁a vždy som bola rada, že sa volám po mame. ❤️

@ludovit11 v pohodě, nevšimnula jsem si, že by ses mě nějak něčím dotknul,navíc sedím dostatečně daleko, nedosáhnes na mě. takže se není za co omlouvat 🙂 .....náhodou, mě se líbí, když je diskuse živá, slušná a člověk se dozví i něco nového.