Skrátené mená
Baby páčia sa vam skrátene mena viac ako celé-napr.rado , Radko -vs.Radovan, Jaro vs.Jaroslav , Alex-Alexander, Max -Maximilián , Samo -Samuel .zaujíma má nazor .Dakujem
Ja sa radím do skupiny skratiek a prezývok. Milujem ich ❤️. Sama mám tvrdé meno a v detstve moji rodičia razili presne tuto teóriu, že volať len oficiálnym menom. Ešte aj dnes ma striasa, keď mi tak povedia. Takže ja moje deti budem volať aj 200 prezývkami a zdobneninami a je mi šuma fuk, či si niekto mysli, že im plzním mená.
@michellemary tak Miňko je veru zaujimave, to som este nepocula 🤔
A ja som si spomenula ze ako dieta k nam do bytovky chodilo take dievcatko odniekial zo zahranicia a volali ju Annamaria, a celym menom bola Annamaria Katarina a babka ju tak aj volala. 😊 nam to vzdy znelo tak vznesene 👑 ...a my okolo Ada, Mata, Hena..😁 a pritom sme boli Adriana, Martina, Henrieta...
Moj syn je Alex. Ked sa povie Alexander tak mne hned v hlave napadne Veľky 😂😂😂😂 Ja neviem,proste manzel je cudzinec,mame zahranicne priezvisko,Alex je krajsie a je mi uplne šumafuk aky bol original toho mena.
@tiezjedna ono je to asi o tom ako "naučíš" okolie... ja poznám dievča menom Gréta, od pôrodnice celá rodina Margarétka, Gréti, Gretuš...Jej rodičia okoliu vysvetlili, že ona sa volá Gréta. Všetci oponovali, že aké to je tvrdé meno...Nie, ona je Gréta. A hádaj, ako sa malá predstavuje odkedy vie rozprávať a od škôlky? Ja som Gréta 😉! Ešte poznám deti s menami, ktoré volajú menom tak ako sa píše v kalendári : Henrich, Zina, Klára, Albert, Rozália, Margaréta, Romana, Vincent, Jerguš, Miroslava, Katarína, Karolína, Alexandra, Júlia, Eduard, Iľja, Richard, Valentína, Ján, Pavol, Justína, Aurélia, Mária, Antónia, Anton, Cyril, Agáta... Vo väčšine prípadov interakcie sa stretnem s reakciou okolia ako povie: Jéj teba ako pekne volajú.
PS: Richard je krásne meno, ale už som počula aj Riči, Riki 🤦♀️... ale, každého osobná vec, ako svoje dieťa pomenuje.
@daren1 lebo je to Anna, Katarína... ja som Mária a celý život ma tak nik nevolá okrem mojej mamky, aj keď sa tak predstavím... proste milión ľudí, milión tvarov mena... ano na jednej strane super, že slovenčina má toľko možností, ale Majka, Maja, Maruška, Maruš, Marienka, Mariena, Maňka, Maňa... to ako môže byť tá istá osoba.
@riamia91 Stačil by ti víkend len u našich severných susedov, a pochopila by si, že sa veľmi mýliš. 🙂 Tam je to samá Kasia, Lusia, Zosia, Malgosia, Lola, Marysia, Lolek, Antek, Tomek, Bartek, Leszek...🙂 (Katarźyna, Lucija, Zofia, Malgorźata, Karolina, Maria, Karol, Anton, Tomasz, Bartolomniej a Lech celými menami...)

Mne sa pacia dlhe mena ale nemam problem volat skratene. Meno by som dala Alexander radsej ako Alex. Radsej Magdalena ako Lena. No to je moj osobny nazor. Zas na druhej strane krasne meno Sebastian a ked pocujem ze volaju Sebo alebo Sebino 🤢. Treba brat do uvahy najhorsiu variantu ako sa da spotvorit meno, lebo v skole deti su krute.