Skúsenosti so zápisom netradičných mien na matrike
Zdravím dámy,
píšem prácu na tému Krstné mená a jedným z aspektov je náhľad do praxe pri zapisovaní netradičných mien. Preto by som vás milé dámy chcela poprosiť o skúsenosti s tým, aké mená vám na matrike nechceli zapísať, ako to zdôvodnili, resp. čo ste museli doložiť na to, aby takéto netradičné meno zapísali.
Vopred ďakujem za každý príspevok.
Oli
@alienkami toto mám rozpracované a dohodnuté stretnutie na matrike 🙂, oslovujem aj jazykovedný ústav a chcem zahrnúť aj ten pohľad mamičiek.
@olinka6226 nie som si uplne ista, ale uz sa predsa nechodi nahlasovat na matriku. Meno sa nahlasuje v nemocnici sestre. Ta odosle elektronicky zaznam na matriku.
Mas proces po legislativnej stranke nastudovany?
@olinka6226 známa dávala teraz dcére veľmi netradičné meno a musela to riešiť vraj na americkej ambasáde
@valiant toto som uz ja pri beznom mene absolvovala pred 18r priamo v porodnici. Tu sa ale zameriavam na ine cudzokrajne, nie bezne a skor kreativne mena.
Keď som bola bábo mama mi chcela zapísať druhé meno Mina najprv jej to na matrike zamietli, kedže na SK nebolo žiadne takéto meno zapísané. Neskôr im doložila nejaké potvrdenie že to je to skrátená verzia nemeckého mena Wilhelmina a zapísali.
@olinka6226 to by bolo zaujímavé citanie

@olinka6226 skús osloviť matriky s otázkou s akými najbizarnejšími menami sa stretli a prečo ich zamietli prípadne zapísali.