icon

Správne písanie oslovenia Ján

14. apr 2025

Chcela by som ho oslovovať Jany. Ale aké je správne i/y? Ak to znie tvrdo , tak s tvrdým Y či nie ? 🤣🤣🤣 moja dilema na dnes

mmooly
14. apr 2025

veď snáď ako sa tebe páči.. u nás sa hovorí tvrdo, bol by to Jany, a niekto vie zmäkčiť každé slovo, aj to čo netreba, tak iste by bol z toho Jaňi... a myslím že to znie mäkšie znie lepšie

krasneleto
14. apr 2025

Jany je domaci ekvivalent tohto mena, ako Janik, Ňaňo a neviem ake ine podoby... Oslovuj ako chces, ak makko tak s makkym i, ak tvrdo tak s tvrdym y

janka_266
14. apr 2025

u nás by sa neuchytilo ani jedno :D keď tak fičí Janči :D alebo Jano, Janko

katarinaba
14. apr 2025

Moj ex stryka vola Jánenko. A moja mama si to nejako poplietla a ked je o nom rec, povie Janečko. Inak bezne ho volaju Janči.
Mojho krstneho zas vsetci volali Jano.
Ja by som volala dieta radsej Jany. Jani (jaňi) oslovujem svagrinu Janu.

thereisabear
14. apr 2025

Jany

januska12323
14. apr 2025

Jani je pre Janu, Jany prezývka pre koho chceš.

autor
14. apr 2025

@katarinaba súhlasím. No narodí sa nám bábätko a Jano je také pre staršieho muža 😂 Jany znie lepšie. Jani je také ore ženu by som povedala tiež.

ivanakal
14. apr 2025

Keď je to chlap tak JanY - tvrdo.. a žena Jani (čítaj Jaňi). Aspoň ja tak volám kamošku Jaňi, mäkko, tak neviem si predstaviť, že by som tam dala ypsilon. Chlap je opačne, tvrdo.

katarinaba
14. apr 2025

Ano, pre babatko je to tvrde, v tomto maju vyhodu v zahranici, nepouzivaju zdrobneniny a maju pokoj. Ale ja ich stale pouzivam, decka aj podla toho ako ich oslovim, vedia, ci je zle alebo dobre 😀 😀 😀

januska12323
14. apr 2025

Bábätko by bolo Janko.

kaca222
14. apr 2025

Chlap - Jany. Žena - Jani

0silvia0
14. apr 2025

bábätko Janko, Janíčko. Väčšieho Jano, Jany. Mne sa toto mužské meno páči.

beatrixx1525
14. apr 2025

Ja som sa stretla aj s verziou pre dieťa "Janino"

negymama
14. apr 2025

mojho otca volali kedysi Jani, ale vyslovovali to tvrdo.
casto to je prebrate z madarskeho prostredia. Oni casto skratene volaju skoro vsetky mena s koncovkou i, akurat ze v madarcine nie je , di ti ni li, takze to vyslovuju tvrdo.
Priklad Jani, Dani, Rebi /Rebeka/, Duši, Miši, Robi, Kati, moju dceru Johanu volali Johi. atd.

jaskolka
14. apr 2025

Ja mám syna Jána.Volame ho Janík, Janči,Jančulo,Jany(akože tvrdo vyslovené),občas aj Džony😃

evcagabi
14. apr 2025

@katarinaba janenko 😅😅 to je super, to som este nikdy nepocula 😅😅

marryliese
14. apr 2025

U chlapa určite Jany, aj keď to počujem prvý raz. U nás je to Janko, Janči, Janíčko.

livih
14. apr 2025

Môj muž je podľa toho ako poslúcha: Jany, Džano alebo Janíčko 😂 😂 😂

cafelatte
14. apr 2025

Janči a Jano

gumkac19
15. apr 2025

Máme doma Jána má 5r a voláme ho Janík, Janko
Sem tam mu poviem janiček/jaňuľko ...
Jano alebo Janoslav 😀 len keď už čosi neposlúcha 😀

ewell13
15. apr 2025

My máme syna Jána. Voláme ho všetci, Janko, Janíčko. Muž je tiež Ján, a keď sú spolu majú odomna pridelené mená- muž Janko, syn Janíčko😀.