Tobias alebo Mateo
Ahojte, neviem sa rozhodnúť ktoré meno je podla vas krajšie?? Tobias alebo Mateo? Žijeme na Slovensku
@gebrlinkaa tak priprav sa na to že na Slovensku matea nebudú volať Mateo ale Matej alebo Maťo
@anonym_c83dd4 Matea volame Mateo ... u nas :D na polodedine
zalezi od priezviska, obe mena su krasne... rozhodla by som sa , ktore viac pasuje k priezvisku
nikdy som nevyberala podľa toho, či sa hodí k priezvisku, ale čo sa mne páči, čo je mne uchu lahodiace..za mňa Tobias..
Nepaci sa mi ani jedno. Ked uz musi byt, tak Tobias.
mne osobne sa nepačí ani jedno a to preto lebo je Mateo je teraz velmi veľa na každom kroku , Tobias je populárne tak 10 rokov stále takže tieť je ich veľa
ale ak nevieš rozhodnút tak si daj dva papieriky a vylosuj
@gebrlinkaa mateo. Ale ako pisali, pre niektorych bude mato alebo maty. A to nie som z polodediny. My sme na ihrisku a je tam 3x maty (martin, matej a mateo)
@gebrlinkaa to neviem. Ono sa to asi neda plosne povedat. Mozno v skolke budu dalsi traja tobiasovia a v skole nula. Tymto by som sa vobec neriadila. Mne sa pacia rovnake inicialy pri chlapoch.
Mena su obe pekne, ale ako pisu baby, tak Mateo bude Mato a Tobias bude Tobi. Ale k tomu priezvisko asi skor ten Mateo.
@gebrlinkaa U nás na okolí je dosť Tobiasov. Matea poznám jedného a volajú ho všetci Mateo, nie Matej. Mne sa osobne viac páči Mateo, a bohužiaľ na meno Tobias mám už averziu 🙈, nie kvôli menu samotnému, ani že ich je veľa, ale kvôli správaniu väčšiny tých chlapcov, ktorí sa tak volajú....
@gebrlinkaa ako budes volat matea, tak ho budu volat ostatni a nie mato..stretla som sa s tym, ze matea volaju aj teo.
@gebrlinkaa Malych Mateov je pomerne dost. Tobiasov este viac. Co viem, volaju ich Mateo.
@gebrlinkaa tak priprav sa na to že na Slovensku matea nebudú volať Mateo ale Matej alebo Maťo
@anonym_c83dd4 mame v rodine Matea a vsetci ho volaju Mateo
Za mna tobi
Je pravda, že je vela Mateov aj Tobiasov, ale ak sa vám tie mena páčia najviac, tak to je jedno. Keď mate doma už Timka, tak by som dala Matea aby sa vám tie mená neplietli a ani iným ludim ktorích stretávate. (mne sa to vždy pletie, keď daju rodičia mená napr: Lucia a Linda) a aj k priezvisku by sa viac hodil Mateo
Obe sú to pekné mená ale mám pocit že teraz sa tak volá každý malý chlapec. Mateo sa mi velmi kedysi páčilo, ale potom ho začali dávať vo veľkom, mateo haluška a podobné kombinácie a úprimne mi to príde už ako keď rómovia dávajú šeherezády. Také velmi chceme byť “in” až tak “in” že sme ako všetci. Dajte to, čo sa viac hodí ku priezvisku. Ak máte velmi tradičné priezvisko tak by som vybrala iné meno.
No a ha nepiznam ziadneho Tobiasa ani Matea, oscia sa mi obe, ale blizsie mi je Tobias. Daj take, ake sa tebe paci a ako to citis😊
u nás samý Mateo a Tobias, dokonca Tobias sused má aj priezvisko Tobias
prečo Mateo a Tobias? Matej a Tobiáš nie sú "in"? Mne to príde trochu malomeštiacke, alebo ako to nazvať, dávať deťom, špeciálne keď majú slovensky znejúce priezvisko, zahranične znejúce mená - a špeciálne keď tieto mená existujú aj v slovenskej verzii. Istý čas u nás v bytovke bývala rodina s chlapčekom, čo sa volal Lucas. Jeho matka na ihrisku non-stop všetkých opravovala, keď ho oslovili Lukáš a bolo to dosť trápne: on je Lucas, nie Lukáš. Nepoviem, keby mali aspoň zahranične znejúce priezvisko, alebo bol jeden z rodičov cudzinec, ale bolo to niečo na štýl "Lucas Hruška". Ale tak, ak by to boli jediné mená na výber, tak za mňa radšej Tobias.
Ani jedno. Mateo je Matej alebo Matúš.
Tobias je Tobiáš. Na Slovensku po slovensky.
prečo Mateo a Tobias? Matej a Tobiáš nie sú "in"? Mne to príde trochu malomeštiacke, alebo ako to nazvať, dávať deťom, špeciálne keď majú slovensky znejúce priezvisko, zahranične znejúce mená - a špeciálne keď tieto mená existujú aj v slovenskej verzii. Istý čas u nás v bytovke bývala rodina s chlapčekom, čo sa volal Lucas. Jeho matka na ihrisku non-stop všetkých opravovala, keď ho oslovili Lukáš a bolo to dosť trápne: on je Lucas, nie Lukáš. Nepoviem, keby mali aspoň zahranične znejúce priezvisko, alebo bol jeden z rodičov cudzinec, ale bolo to niečo na štýl "Lucas Hruška". Ale tak, ak by to boli jediné mená na výber, tak za mňa radšej Tobias.
@muzula čo je na tom trápne? Dieťa sa vola Lucas , tak prečo by ho mal niekto volať Lukáš . Trápne je skôr to , že nevieme ani správne osloviť dieťa . A nie , moje deti nemajú zahraničné mená . A autorke , asi skôr Mateo .
Nepáčia sa mi.