icon

Tradičné meno Mária

Včera o 08:28

Ahojte🙂
Máte niekto dcérku s menom Mária? Alebo nejaké iné tradičné meno ako napríklad Magdaléna, Agáta, Hana…atď
? Môj manžel nesúhlasí ani s jedným mojim návrhom, vraj je to meno vhodné len pre 80ročné babičky. Už pri prvom navrhoval tie super moderné mená (Matteo, Noel, Theo, Marcus). Dohodli sme sa nakoniec na Filipovi.
Ako sa volajú vaše dievčatá, ak ste šli skôr po tradičnej linke?

Strana
z2
stinia
Včera o 08:29

My ešte nemáme vybraté, ale silnými kandidátmi sú mená Magdaléna a Terézia.

0silvia0
Včera o 08:33

@anonym_autor moja dcera je Magdalena, ale ma 21 rokov. V tom case (v rokoch 2000+) ficala Tereza, ale nechcela som ist s davom, tak sme sa s muzom zhodli na Magdalene. Vlastne to bolo tusim jedine meno, na ktorom sme sa zhodli.

anonym_bf9866
Včera o 08:35

@anonym_autor My mame Hanku. A uplne jej to meno sedi, neviem si predstavit, zeby mala meno ako Amy, Mia atd.

anonym_fd1f1a
Včera o 08:35

@anonym_autor
Nasa vnucka ma skratenu verziu Marie, Maja

autor
Včera o 08:37
@anonym_bf9866

@anonym_autor My mame Hanku. A uplne jej to meno sedi, neviem si predstavit, zeby mala meno ako Amy, Mia atd.

@anonym_bf9866 presne navrhol mená ako Amy, Ava, Nia a dalsie si uz ani nepamatam, lebo som to vypustila z hlavy😀nehodi sa to vobec k slovenskemu priezvisku.

7miriam77
Včera o 08:42

Mne sa vždy páčili nezvyčajné mená a tak som také hľadala aj pre dcérku. Našla som. Lilien ❣️ a vôbec nebanujem, veľmi sa jej hodí a jej samej sa páči. Moje tiež konci spoluhlaskou a som veľmi spokojná 👍. A čo sa týka priezviska...to je také..ženy sa vydávajú a už aké priezvisko nakoniec budú mať...to nikdy nevieš 🤔

moonlight1210
Včera o 08:45

Poznam viacere mlade dievcata, co maju tradicne mena.
Aj Marie, aj Hany.
Ked su v pubertalnej faze a chcu byt cool a meno sa im nezda dost cool, tak z toho urobia zaujimavu prezyvku, ako napriklad Ria.

No a toto presne mozes navrhnut muzovi. Ze bude to Maria, ale mozete ju doma volat Mia. Alebo uz spomenuta Ria.
Nemusi to byt Majka, Marinka, Marienka,… moze to byt Mia.
Mozno bude spokojny aj on, aj ty.

simsalabim
Včera o 08:45

@anonym_autor moji susedia maju aj Mariu aj Magdalenu. A dalsia ich dcera sa vola Hermina (nie Hermiona!). Velmi sa mi to meno paci, ma taky vzneseny nadych starobylosti a posobi naozaj nezvycajne.

anonym_f5dbee
Včera o 08:49

Ja mam v uzkom vybere Zuzana.

anonym_c79b75
Včera o 08:51

@anonym_autor Krasne meno. A my sme dali normalne mena, ktore sa na slovensku pouzivaju.

nevenka
Včera o 08:54

@anonym_autor Agata ani nie je nejake tradicne meno podla mna, to bol moj kandidat silny, ale manzel nechcel, tak sme zvazovali medzi Annou a Alzbetou. Vyhrala Alzbeta. Kebyze sama nie som Jana a nemam blizku sesternicu Janu, ktora dala dcere meno Jana, asi by som dala meno Jana. Lebo v dnesnej dobe je uz raritne. Mame 4 deti a ani v jednej skolke, ani skole nie je ziadna Jana.

paulina291
Včera o 08:55

Podľa mňa je to krásne meno. Máme to ako jednu z možností, keby máme raz dievčatko. Anička, mária, hanka a podobné mená sú podľa mňa krásne a nadčasové.

osky
Včera o 08:57

Maria je krasne meno a teda aj v dnesnej dobe velmi pouzivane
Praveze ja vnimam take 2 skupiny ludi-jedna ide vyslovene tradicnym sposobom-vracia sa taka moda,davat tradicne slovenske mena.
A taki ti co by chceli byt extra ,potom silou mocou davaju az extrenne cudzie mena.
Len ludia si neuvedomuju ,ze k slovendkemu priezvisku sa vzdy to zahranicnenehodi.
Potom vznikaju komicke kombinacie a trpia len tie deti.
V nasej rodine za posledne roky isli Barbora,Natalia,Ján,Eliska,Matias,Melisa,Daniel,Filip,Ema...

maryetta
Včera o 09:07

Mam doma Elišku a Ester. Keďže ja som Mária tak meno po mne nie. Ale páči sa mi napr Marína.
Ale ano. Dávaju aj Hana. Alžbeta. Dorota.

anonym_558257
Včera o 09:10

No ťažko sa zhodnete. Ste dva extrémy. Jeden chce "zastarale" mena, druhy zas "gycove moderne".
Musíte nájsť stred, napríklad Petra, Patrícia, Paula.

biba_18
Včera o 09:16

nejde o máriu, ale že máte obaja úplne rozdielny vkus na mená. ako písala @moonlight1210 - dajte mária a volajte ju napr. mia, to je super kompromis…

autor
Včera o 09:19
@anonym_558257

No ťažko sa zhodnete. Ste dva extrémy. Jeden chce "zastarale" mena, druhy zas "gycove moderne".
Musíte nájsť stred, napríklad Petra, Patrícia, Paula.

@7miriam77 Môže sa vydať ale ani nemusí a kombinácia Ava Macejková🤣 no neviem, to je ako zlý vtip. Lilien,Liana, Liliana aj to by som skor dala ako tie, co navrhol on.
@maryetta Marína sa mi tiež páčí, aj Malvína.
@moonlight1210 Aj to som mu hovorila, ze ju predsa moze volat aj inak (napriklad Mary), ale on tvrdi, ze to je dochodcovske meno.
@anonym_558257 presne, ja chcem “dochodcovske” starodavne mena a on tie super moderne. 🤷🏻‍♀️

anonym_e1a8cb
Včera o 09:28

Z tých mien Hana ale s 2 nn čiže Hanna, Maria sa mi nepáči keď tak Mia. Spomedzi dievčenských mien sa mi páči Ester a Eli ( Eliška, Elisabeth ) a Grétka

petronelag
Včera o 09:30

Mne sa tiež páči aj meno Mária, Marianna, Annamária alebo Marína.

anonym_656872
Včera o 09:30

Teraz staromódne a v trende moderné
O pár rokov moderné budú staromódne
A tie čo boli predtým budú trendy a nezvyčajné a hlavne slovenské
Takže tak🙂

doriiis
Včera o 09:31

Neviem či sú tradičné ale ja som Dorota a dcéra je Diana

marci9
Včera o 09:48

Mária je krásne meno a vôbec nie je ako pre 80-ročnú babičku. Kdekoľvek na svete bude žiť, nikde sa za neho nebude musieť hanbiť. Len ju prosím potom naozaj volajte Mária a nie kadejakými otrasnými skomoleninami /napr. Maja, Marika a pod/.

mogaa
Včera o 09:52

@anonym_autor Mária, Magdaléna a Hana sú krásne mená.....mne sa páči aj Johanka

ornela_tn
Včera o 09:52

moja dcéra je Maria a syn Ján.... takže máme Janka a Marienku

momusik
Včera o 09:58
@anonym_autor

@7miriam77 Môže sa vydať ale ani nemusí a kombinácia Ava Macejková🤣 no neviem, to je ako zlý vtip. Lilien,Liana, Liliana aj to by som skor dala ako tie, co navrhol on.
@maryetta Marína sa mi tiež páčí, aj Malvína.
@moonlight1210 Aj to som mu hovorila, ze ju predsa moze volat aj inak (napriklad Mary), ale on tvrdi, ze to je dochodcovske meno.
@anonym_558257 presne, ja chcem “dochodcovske” starodavne mena a on tie super moderne. 🤷🏻‍♀️

@anonym_autor ale aj tie dochodkyne raz boli dievcata, nedostali to meno ked zostarli

anonym_ff38b7
Včera o 10:01

tiež si manžel vydupal Zuzanu a Kristínu. Moc som nechcela, ale dohoda znela troška inak - prehrala som - takže dohodu som dodržala. Ja som vymýšľala omnoho modernejšie mená.

anonym_d03ee1
Včera o 10:12

Maria je pekne meno, ale len keď ju volajú Maria a nie Maja. Pekne je aj meno Pavlína

ivicatolic
Včera o 10:14

@anonym_autor poznám mladú mamičku, má Annu a Máriu, 13,9, .... držia tieto mená v rodine ....🙂🌼

anonym_1dcbe6
Včera o 10:14

Mená, ktoré si vypísala sa mi nepáčia .... Sú časté až na tú Agátu. Mohla by si skúsiť popremýšľať nad inými menami, ako sú Eugenia, Ruzena, Hortenzia, Olympia, Mariana .... Prelustruj kalendár.

petamich
Včera o 10:22

My sme mali vybrate Klara, Alzbeta 🙂 svokra je Alzbeta, tak sme po nej zvazovali, no a nakoniec mame Michala 😂 kazdopadne mne sa Maria velmi paci, mam zopar v okoli (35-40) a volaju ich Maria, Majka, Meri, Ria ...

Strana
z2