Tradičné meno pre dievča
Prosím pomôžte mi vybrať nejaké pekné, neotrepané meno pre dievča. Nevieme sa s mužom dohodnúť. Nechceme žiadnu Emku Sofinku Miu a podobne. Máme čisto slovenské priezvisko🙃 čo tak Peťka? Alebo Johanka ? Či nie?
Nas zoznam prr druhu dceru: Maria, Alzbeta, Anna, Hana, Johana, Jana - keby som ja nebola Jana a este sesterka s jej dcerou, tak by asi bola Jana, potom mne sa pacila velmi aj Agata, ale toto meno mi nepreslo. Detom sa velmi pacilo Alzbeta, dcerka ma aj kamosku Alzbetku, tak sme vybrali to.
Celkovo sa mi este paci meno Zuzana, ale tak sa vola moja sestra, tak to som vylucila. Prva dcera sa vola Daniela.
Ja som skor mala problem s vyberom pre synov 🙃😅.
Ja som Miroslava, mama Magdalena, svokra a krstna Maria, a moje dcery Emilia a Marina. Ttradicne a malo sa vyskytujuce.
Ja su petra a za sebe muzu rict ze je to jmeno hrozne tvrde. Ano jde rict petka peta ale v dopelosti vetsinou petra a to je hrozne
My mame Anna a Elena..tradične a v okoli take mena nemame..
My máme Luciu...
@blah24 práve z tohoto dôvodu by sa deťom malo od mala hovoriť "tvrdo" bez zdrobnenin bo potom keď ich náhodou niekto osloví riadne po mene tak to vnímajú ako, že dotyčný sa na nich hnevá alebo, že im mrzko povedal🙄. My sme s mužom vyberali schválne mena podobného charakteru ako Petra, teda že síce sa dajú povedať pekne, ale v dospelosti by bolo divne ich volať Ladka, Laduska, Jasnenka, Jasnuska..proste budú Lada a Jasna...
Anna. Ako Anna zo Zeleného domu. 🙂.
@rik01lulaka jenze toho nedocilite aby diteti rikali jen tvrde. At uz ve skolce, prarodicove, ve skole. Proste to podle me uplne nejde
Kamarát má ročnú Julianu, aj spomínaná Johanka je pekné meno.
Mne sa páčia mená: Agáta, Gabriela, Alžbetka, Aneta, Lýdia sú to menej tradičné mena a sú pekné.
Karolina, Klara, Michaela
Terezia. Sama sa tak volam a ziadnu inu nepoznam, teda okrem mojej mami
@blah24 samozrejme, že nie🤷 s tým už nič nenarobime, ale tak doma a v rodine ich väčšinou voláme bez zdrobnenin...samozrejme aj ja s mužom veľa krát zdrobneninu použijeme, ale snažíme sa im dávať najavo, že na Tom keď ich niekto volá riadne po mene nie je nič čo by bolo myslelene zle alebo hanlivo.
Si pamätám, že aj ja som bola vždy v pomykove keď mi niekto povedal Lucia 😂 a nie ako som bola zvyknutá Lucka, Luci
@rik01lulaka jj to mate pravdu. Me nikdo v detstvi Petra nerikal. Od cizich to tak nepocituju jak od rodiny a pratel. Ale teda me se moje jmeno nelibi aj tak 😀

Petra nie je tradičné, ale teraz menej používané. Asi chces skôr neotrepane ako tradičné. To sú Mária, Anna Dorota, Terézia, Svetlana, Jana, Jaroslava atď